Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Darm verzakking. Wat nu?
Auteur Onderwerp: Darm verzakking. Wat nu?
Kizwi
BerichtGeplaatst: 30-03-2017 12:05 Reageer met quote

Hallo allemaal. Ik ben 51 en heb sinds een aantal maanden last van een verzakking. Via de huisarts naar de gynaecoloog geweest waar hij via metingen invoeren op n tekening, goed kon laten zien wat een darmverzakking is en hoe het er bij mij uit ziet. Ik heb een paar jaar geleden een thermachoice (ballontherapie) laten doen en daarbij een koperspiraaltje laten zetten. Misschien heeft het er iets of niets mee te maken... ik heb geen idee. Het heeft in ieder geval goed geholpen tegen mijn heftige menstruatie. Ivm de darmverzakking heb ik 2 opties gekregen om te kunnen laten doen.
De ring laten plaatsen of de verzakking van de darm operatief laten verwijderen.
Ik ben niet angstig voor n operatie maar kijk niet uit naar een lange herstelperiode ivm mijn nieuwe job.
Aan de andere kant lees ik dat een ring makkelijk te plaatsen is maar niet vaak helpt bij een darmverzakking. Wie heeft hier ervaring mee?
Ik zou graag informatie willen hebben van goede en slechte ervaringen zodat ik een weloverwogen keuze kan maken. Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag. Groetjes van Kitty
Peppie1988
BerichtGeplaatst: 28-02-2018 15:08 Reageer met quote

Beste Kizwi,

Ik heb net een onderwerp geplaatst 'weer problemen na twee operaties endeldarmverzakking'. Daar lees je mijn verhaal. Ik kan je enkel zeggen dat een operatie niet ineens alles oplost. Ik hoop echter ook nog steeds dat dit wel eens zal lukken. Ik heb dus twee operaties gehad. Ik heb het gevoel dat veel afhangt van de ervaring van de chirurg die het uitvoert + het is super belangrijk dat je voor en na de operatie reeds bekkenbodembegeleiding krijgt door een ervaren kinesist. Bij mij is steeds de darm intact gehouden, steeds opgehangen via netje, netje enkel vast gemaakt aan darm en aan heiligbeen, niet aan vagina. Ik ben beter dan voor de operaties, maar het blijft een gesukkel + ik kan niet meer alles doen (niet meer stofzuigen, lopen, ...) zonder pijn aan mijn vagina (net zit tussen vagina en darm)... Ik zou zo'n ring eerst problemen, zo weinig mogelijk invasief, zolang klachten niet invaliderend zijn. Dat was bij mij wel het geval. Groetjes en veel succes!
Jula77
BerichtGeplaatst: 27-03-2018 14:59 Reageer met quote

Hallo Kizwi,

Al enige tijd vermoed ik ook een endeldarmverzakking te hebben. Wanneer ik moet ontlasten stulpt dit uit in mijn vagina, het lijkt ook steeds verder naar buiten toe uit te stulpen. Ik moet de hele boel op de wc terugduwen/omhoogduwen om uiteindelijk te kunnen ontlasten. Had jij dit ook?
Ik zie er zo tegenop om dit te laten opereren. Dit is natuurlijk ook niet alles maar kan er nog wel mee leven..
Hoe erg waren jouw klachten voordat je uiteindelijk naar de gynaecoloog ging?
Index > Gynaecologie > Darm verzakking. Wat nu?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring