Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Chirurgisch verwijderen visceraal vet
Auteur Onderwerp: Chirurgisch verwijderen visceraal vet
Bartholomeus
BerichtGeplaatst: 13-03-2017 1:15 Reageer met quote

Wat aparte vraag.

In feite gaat het hier om falen van de huisarts. Hij heeft mij niet serieus genomen, mijn gezondheid niet serieus genomen, hanteerde een verborgen agenda, het dossier blijkt een zooitje, hij schreef verkeerde medicijnen voor, lokale artsen die elkaar de bal hebben toegespeeld ... een heel verhaal. Op een gegeven moment kon ik die artsen ook niet meer serieus nemen. De oorzaak was ongetwijfeld een hormonaal probleem.

Er is nu een vrij forse accumulatie visceraal vet. Ik heb relatief weinig onderhuids vet, en mijn spiermassa is al helemaal een ramp. Mijn totale gewicht is ongeveer gelijk gebleven.

Wat betekent het probleem, zoals genoemd in de titel, nu voor mij ? Problemen met de spijsvertering (en indirect eetgedrag), wat ongetwijfeld effecten op de hormoonhuishouding heeft, last van darmen (?), 's nachts hiervan wakker worden en blijven. En nog wel meer.
De omvang is zodanig dat het er ook beroerd uit ziet. Ik ben smal gebouwd.

Er speelt nog wel wat anders, maar om het even kort te houden.

(man, 44 jaar)

Onder normale omstandigheden is visceraal vet het laatste vet dat ik verlies. En "sporten" helpt niet, met mijn huidige gezondheid kan het dat nog erger maken.

De enige manier om dit snel kwijt te raken lijkt mij chirurgie. Iets wat men normaliter niet doet.

Hoe zit dat met de medische regels ? Mijn huidige huisarts zal het wel niet noodzakelijk vinden ... Zoals een internist ooit in een ziekenhuis zei (min of meer geflopte verwijzing, dankzij verwijsbrief huisarts) "het is geen ziekte" (visceraal vet), maar dat is al gauw twee jaar geleden.

Het is knap ongezond, en om mijn lichaam tot op het bot uit te mergelen ... ("afvallen").

De mening van de huisarts ... de huisarts die zo weinig weet, maar wel met een oordeel klaarstaat. En die poortwachter is.

Is dit ├╝berhaupt een optie in Nederland ? Ik realiseer me dat chirurgie geen lolletje is, en wat in dit geval medisch-technisch mogelijk is ?
Ik heb ook geen idee wat voor specialist ik voor dit probleem zou moeten benaderen.

Ervaringen, kennis ? Iemand uit de medische wereld ?
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 19:30 Reageer met quote

Het lijkt me dat het begint met verstandige, uitgebalanceerde voeding.
Je kan eens googlen op insulineresistentie en wat eraan te doen. in elk geval, door middel van de juiste voeding zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Bij elk eetmoment zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en ook vezels.
Dan kan je lichaam nog behoefte hebben aan aanvulling, zoals magnesium, zink, vitamine B en D. Omega 3 helpt de insulinegevoeligheid te verbeteren. Ook heeft je lichaam bepaalde aminozuren nodig voor de spieropbouw. Zo helpt carnitine het vet te verminderen en de spieropbouw te verbeteren.
Verder je verdiepen in wat je lichaam nodig heeft. De hormoonhuishouding kan je vaak wel bijsturen. Eventueel naar een natuurgenezer oid of iemand op gebied van sportvoeding.
Index > Overige ziekten > Chirurgisch verwijderen visceraal vet
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring