Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Hyperventilatie/Paniekaanvallen- of niet?
Auteur Onderwerp: Hyperventilatie/Paniekaanvallen- of niet?
Slfx
BerichtGeplaatst: 12-03-2017 21:09 Reageer met quote

Hoi.

Vorig jaar Mei is mij verteld door de huisarts dat ik last heb van hyperventilatie, nadat ik de avond daarvoor onwijze hartkloppingen had ervaren met oorsuizen, waarbij ik letterlijk dacht dat ik dood zou gaan. Dit gevoel heb ik zo'n 10 minuten gehad totdat ik eindelijk rustig werd. Ik ben hiervoor ook nog een keer flauwgevallen, maar hier kwamen toen de hartkloppingen niet bij kijken.

Ik heb me na die avond eigenlijk nooit meer hetzelfde gevoeld. Het ging eigenlijk met ups en downs tot nu toe. Nu, echter, voel ik me al een week onwijs duizelig, alsof ik in een bubbel leef en alles niet bewust meemaak. Ben steeds bang dat het lichtje uit gaat. Ben met de klachten naar de HA geweest, en heb haar ook verteld dat ik een fysio niet kan betalen (chronische hyper word wel vergoed, maar pas vanaf de 20e consult, als het niet chronisch is word het helemaal niet vergoed). Ik ben heel duidelijk geweest en heb gezegd dat ik af en toe gek van mezelf word, het maakt me soms zelfs verdrietig.

Ik vraag me elke keer weer af hoe dit ineens is ontstaan. Ik was heel gelukkig toen ik voor het eerst mijn hyper kreeg, was ook totaal niet gestrest en alles liep eigenlijk gewoon op rolletjes. Ik heb dus 20.000 vraagtekens om mijn hoofd dansen hoe dit nou ingodsnaam heeft kunnen ontstaan. Het is momenteel zo erg dat ik bijna niet meer alleen naar buiten durf. En als ik al naar buiten ga, naar de winkel bijvoorbeeld, hou ik altijd mijn vriend zijn arm vast.

Ik wil eigenlijk weten, hoort dit gevoel wat bijna 24/7 aanwezig is nou echt bij mijn hyperventilatie? En is het dan ook wel hyperventilatie? Want als ik aan hyperventilatie denk, denk ik aan mensen die buiten adem zijn en door een zakje moeten ademen om weer op adem te komen.

Ik wil gewoon duidelijkheid, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Morgen ga ik weer naar de huisarts om naar mijn hartkastje te laten kijken (ja die heb ik meegekregen vorige week toen ik met mijn duizelig klachten aan kwam en daarbij vertelde dat mijn polsslag rond de 110 slagen per min lagen) die het niet doet wanneer het nodig is.

Als iemand hier iets over weet te vertellen.. Zeer graag, het maakt me echt verdrietig. Ik wil gewoon mijn oude leven terug voordat wat dit ook mag zijn mijn leven beheerste....
Pieleman
BerichtGeplaatst: 13-04-2017 11:38 Reageer met quote

Klinkt heel erg als chronische hyperventilatie. Is dat je ademhaling continu iets verkeerd is ipv aanvallen. Heb het zelf gehad en is heel vervelend. Fysio heeft mij er toen vanaf geholpen, oefeningen om je ademhaling te veranderen en als het toch gebeurt er leren mee om te gaan. Klinkt makkelijk maar ademhalen doe je onbewust en probeer dat maar te veranderen ,maar kan zeker.Probeer veel te bewegen en te ontspannen.
Adriana96
BerichtGeplaatst: 16-04-2017 16:16 Reageer met quote

Hoi
Ik heb ook last van hyperventilatie's . Een jaar geleden gebeurde het bij mij ik was onderweg naar het station en kreeg een hyperventilatie ik was behoorlijk in paniek. Nu zijn we een jaar verder en heb het nog steeds. In begin vond ik ook super eng om dingen te doen en durfde ik niet weg inmiddels weet ik hoe ik er mee om moet gaan ookal blijft het lastig die aanvallen. Ik heb altijd een nat washandje bij me als ik een aanval heb werkt dat enorm om mijn voorhoofd te koelen. Op een gegeven moment went het wel lijkt het. Heb het nu al 2 maand niet gehad maar heb ook periode's gehad dan had ik het elke dag.
Adriana96
BerichtGeplaatst: 16-04-2017 16:18 Reageer met quote

Bij mijn zijn ze er achter dat het spannings uitingen zijn eerder was ik heel erg snel boos en opgefokt dat heb ik niet meer en uit zich nu in een hyperventilatie ik ben trouwens niet meer bang als ik ergens heen ga maar heeft super lang geduurt voor dat dat gevoel weg ging
Index > Psyche > Hyperventilatie/Paniekaanvallen- of niet?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring