Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Uitslag biopt maag- en darmonderzoek/ervaring middenrifbreuk
Auteur Onderwerp: Uitslag biopt maag- en darmonderzoek/ervaring middenrifbreuk
Naomi1234
BerichtGeplaatst: 04-03-2017 14:33 Reageer met quote

Goedemiddag,

Ik heb woensdag een colonoscopie en gastroscopie gehad i.v.m. aanhoudend maagpijn en diarree. Ik zou eigenlijk alleen een colonoscopie krijgen, maar de maag lever darm arts die het onderzoek uitvoerde besloot ter plekke ook de gastroscopie te doen. Niet echt een pretje aangezien het roesje niet werkte en m'n keel van te voren niet verdoofd was Sad

De arts kwam na de behandeling vertellen de hij in ieder geval had gezien dat ik een middenrifbreuk heb en dat hij biopten van maag en darmen heeft genomen en dat ik daar de uitslag Van krijg van de internist waar ik volgende week woensdag een afspraak mee heb.

Ik ben helemaal vergeten te vragen waarom die biopten dan zijn genomen of dat hij iets geks heeft gezien o.i.d., dus dacht dat hoor ik volgende week wel.

Nu kreeg ik gisteravond van mijn eigen huisarts via mijngezondheid.net ineens een bevestiging voor een afspraak op het telefonisch spreekuur van a.s. Maandag, terwijl ik helemaal geen afspraak heb gemaakt.

En nu begin ik toch een beetje zenuwachtig te worden.. Waarom wil de huisarts me spreken?

Weet iemand wat er precies wordt onderzocht bij een biopt van maag en darmen? Als ik Google op uitslag biopt word ik niet echt wijzer (en niet echt vrolijk), ik lees alleen dat een biopt genomen kan worden om de aanwezigheid van de helibactor bacterie of kanker vast te stellen. Aangezien ik pas 35 ben lijkt me het risico op kanker vrij klein, maar toch heb ik een rotgevoel.

Daarnaast ben ik benieuwd naar ervaringen van mensen met middenrifbreuk. Kan je daar echt erge maagpijn en diarree van krijgen? Ik heb bijv. Geen last van maagzuur dat omhoog komt oid.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Uitslag biopt maag- en darmonderzoek/ervaring middenrifbreuk
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring