Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Schokkerige ademhaling, oogspanning, gedesorienteerd
Auteur Onderwerp: Schokkerige ademhaling, oogspanning, gedesorienteerd
cyborx
BerichtGeplaatst: 03-03-2017 2:20 Reageer met quote

Beste forummers,

Ik heb in wisselende mate last van hele vage klachten. Degene die mij het juiste pad op stuurt kom ik persoonlijk een fles wijn brengen, want ik begin echt af te takelen.
Zojuist midden in de nacht weer een zware aanval gehad. Wat gebeurt er:

Ik ga rustig slapen, na een uur word ik wakker en heb dan even geen idee waar ik ben, heel eng. Mijn ademhaling is zo schokkerig en ik heb niet de volle 100 procent controle over mijn motoriek (met name handen). Als ik mijn handen tegen beweeg voelt dat heel zwaar en raak ik bijvoorbeeld net een cm naast het punt dat ik wil raken.
Mijn ogen lijken weg te draaien, dat is niet zo, maar ik voel een vreemde druk op mijn ogen. Mijn ogen zijn ook helemaal rood en mijn oogleden en gezicht zijn dik en opgezwollen. Mijn oogwit is grauw/grijs. Het is echt een heel naar gevoel.

Ik ga gewoon op tijd naar bed, rook niet, drink niet, sport regelmatig, ben verder gewoon gezond.

Heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt? Wat kan dit toch zijn? Ik heb al bloed laten prikken en zelfs een mri van mn hoofd gehad. Geen bijzonderheden.

Please help als je wat weet.
Als u arts bent en een idee heeft, laat het alstublieft weten.

Groeten van een radeloze jongeman.
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 16:28 Reageer met quote

Hoi radeloze jongeman,
Allereerst is het belangrijk om bepaalde emotionele factoren aan te pakken. Zorgen voor de juiste ademhaling is ook belangrijk. Veel mensen ademen te hoog en te frequent. Wellicht yoga doen om te ontspannen.
Dan is het verder erg belangrijk om te zorgen voor een gezond voedingspatroon. Zo is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen zorgen voor ontregelingen in je neurotransmitters en hormonen. Beste dus zorgen voor volwaardige voeding. Snelle suikers zoveel mogelijk vermijden en bij elk eetmoment ook eiwitten, vetten en vezels eten. Ook dingen als smaakversterker en kunstmatige stoffen vermijden. Op koffie reageert niet iedereen even goed.
Dan kan het zijn dat je bepaalde tekorten hebt. Niet alle tekorten kan je opsporen in het bloed. Veel mensen komen stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en bepaalde aminozuren tekort. Zorgen voor de juiste voedingsstoffen kan rust geven in je lichaam.
Index > Overige ziekten > Schokkerige ademhaling, oogspanning, gedesorienteerd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring