Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Slaapprobleem
Auteur Onderwerp: Slaapprobleem
clautje1979
BerichtGeplaatst: 02-03-2017 15:34 Reageer met quote

Hallo ik slaap sinds een week niet . De oorzaak geen idee. Het begon met een nacht niet slapen en nu slaap ik niet meer . Nu de angst dat ik booit meer kan slapen wie kan mij geruststellen dat slapen wel weer lukt
Jesse2002
BerichtGeplaatst: 07-03-2017 22:55 Reageer met quote

Heb ik ook een lange tijd gehad ik neem nu melatonine pilletjes voor het slapen
Het gaat steeds beter
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 19:14 Reageer met quote

Beste is om te zorgen voor een goed dag- en nachtritme. Overdag voldoende beweging en daglicht, 's avonds weinig licht en 's nachts in het donker slapen.
Dan is verder je voeding belangrijk. Daarbij zorgen voor en stabiele bloedsuikerspiegel. Snelle suikers dus zoveel mogelijk vermijden en bij elk eetmoment zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels.
Dan kan je nog tekorten hebben. Stoffen als magnesium zink, vitamine B en D en omega 3 en bepaalde aminozuren helpen om neurotransmitters als serotonine, melatonine en dopamine aan te maken.
Verder kunnen middelen als theanine en 5htp helpen. Die mogen alleen niet in combinatie met bepaalde medicijnen als antidepressiva en bij wisselende stemmingen is het ook niet verstandig.
Ook oestrogeendominantie kan spelen. Is ook weer bij te sturen. Zelf veel minder menstruatie/cyclusproblemen door progesteroncrème en ik slaap er beter door.
Bij slecht slapen door electromagnetische velden kunnen dooozz-schijfjes helpen.
Heb zelf jarenlang lang erg slecht geslapen maar door maatregelen als bovenstaande weinig last meer.
Maria89
BerichtGeplaatst: 24-10-2017 10:10 Reageer met quote

Ik heb al meer dan 15 jaar problemen met inslapen. Het lukt me gewoon niet omdat ik over het algemeen een type ben die zich snel zorgen maakt. Ik heb na 12 jaar eindelijke medicatie gekregen Zolpidem, maar na 3 maanden wou de huisarts hem niet meer voorschrijven. Het heeft me goed geholpen en nu bestel ik hem gewoon via https://apotheekbenelux.com/product/zolpidemtartraat-zolpidem/
Index > Psyche > Slaapprobleem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring