Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > pijn bij vrijen
Auteur Onderwerp: pijn bij vrijen
everdina
BerichtGeplaatst: 04-02-2017 17:33 Reageer met quote

Ik ben 71 jaar. 36 jaar geleden is mijn baarmoeder vaginaal verwijderd, dus op 35 jarige leeftijd. Na die tijd was vrien een hel, maar ik liet het gewoon maar gebeuren,ik wist niet anders. Maar meer dan 20 jaar geleden zijn we ( mijn man en ik ) tot de slotsom gekomen dat het zo niet verder kon, de pijn was te heftig en de napijn te heftig. Ik vind het heel moeilijk om dit op te schrijven, sorry!
Ik ben mijn man gaan helpen om tot zijn bevrediging te komen. Dat ging een poosje goed. Maar ik miste de intimiteit heel erg. En ook kreeg ik artrose in mijn handen zodat dat andere stukje ook wegviel. Dus geen vrijen meer, maar helaas ook geen intimiteit meer. En ik begin het steeds eer te missen. Toen kwam ik afgelopen week deze site tegen en heb moed verzameld om te schrijven/vragen. Doordat de top dichtgenaaid is wordt de vagina dan korter of lijkt dat zo? Embarassed Ik had( toen we nog vreeen )het gevoel dat hij tegen de hechtingen aan drukte/stootte, zo'ontzettende pijn. Inmiddels met mijn 71 jaar durf ik niet meer naar de huisarts, het is al zo lang geleden. Soms denk ik verklevingen of wildvlees. Een jaar geleden heb ik de huisarts er naar gevraagd en hij zei dat er niks aan de hand was. Wat denken jullie van mijn situatie, wat moet ik hiermee? Ik wil graag de intimiteie met mijn man weer terug en kunnen vrijen op een goede manier.In de vagina kijken duwen ze toch alles aan de kent en zien ze toch ook niks en met een vinger voelen ook niet? Sorry, voor deze hele uitgebreide mededeling, ik wist niet hoe anders te verwoorden. Ik heb al ooit eens een plastiek , heet dat geloof ik, gehad, maar voor of na dat weet ik niet meer. Ik zou graag hier iets meer over willen weten. Ik schaam me dood, sorry!Alvast bedankt vooe de reactie, waar ik echt naar uitkijk.
E.B.
BerichtGeplaatst: 10-02-2017 20:14 Reageer met quote

Absoluut niets om je te schamen, jij hebt hier toch niet om gevraagd. Het overkomt je gewoon.
Bij mij is 13 jaar terug de baarmoeder verwijderd en inderdaad het vrijen wordt heel anders.
Normaal stoot de penis tegen de baarmoederwond en nu tegen de , dichtgenaaide, top van de vagina.
En het kan inderdaad korter geworden zijn. En vooral bij een baarmoederverwijdering ontstaan er veel verklevingen.
Pijn heb ik nooit gehad maar het gevoel is geheel anders.
Als ik jou was zou een verwijzing vragen voor de gynaecoloog, deze heeft er toch meer kijk op dan de huisarts. En wie weet is het misschien iets kleins dat jou bij jou wel veel pijn veroorzaakt.
En echt schaam je nergens voor en vreemde of rare vragen bestaan er niet.
everdina
BerichtGeplaatst: 10-02-2017 20:31 Reageer met quote

Dankjewel EB voor je reactie. Inmiddels heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de huisarts gegaan. Hij heeft ons enkele tips gegeven. We gaan er proberen wat aan te doen en anders alsnog naar de gyneacoloog , denk ik. Ik zie tegen dit soort dingen erg tegenop. Komt natuurlijk ook omdat je vroeger( althans in mijn jeugd ) nergens over mocht praten , dat hoorde niet. Nogmaals bedankt, het wordt voor mij duidelijk dat wat ik dacht dat dat waar kan zijn. De vagina korter is geworden of tegen de hechtingen aan stoot. We zullen zien.
grortjes Everdina
Index > Gynaecologie > pijn bij vrijen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring