Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Al maanden geen aandrang meer voor ontlasting
Auteur Onderwerp: Al maanden geen aandrang meer voor ontlasting
Vincent81
BerichtGeplaatst: 24-01-2017 12:23 Reageer met quote

Beste allemaal,

Het is nu januari, ik kamp al sinds oktober vorig jaar met ontlastingsproblemen. Het begon met ineens veel te moeten plassen, veel vaker dan normaal, ook 's nachts. Ook is de urine iets donkerder van kleur. Geen pijn hierbij. Enkele weken later bleef ineens de ontlasting uit. Ik heb ook geen aandrang. Wel voelt het alsof de ontlasting zich verzamelt bovenin de buik, maar de endeldarm niet bereikt. 1 maal per week krijg ik dan toch kleine beetjes ontlasting door of een laxeermiddel te nemen of gewoon hard te persen op het toilet. Dit is niet normaal! Ook heb ik een constant licht zeurende pijn in mijn rechter bovenbuik net onder de ribben zeg maar. Ook heb ik ineens 's nachts slaapproblemen ( wakker worden midden in de nacht en plots zweetaanvallen krijgen ). De ontlasting op het toilet is als ik laxeermiddel gebruik vrij waterig. Zonder laxeermiddel zijn het bolletjes of lange dunne slierten. Het is minder hard dan je zou verwachten na zolang geen ontlasting. Inmiddels loop ik bij de internist, maar we hebben de oorzaak nog niet gevonden. Wat hebben we tot nu toe gedaan:

Bloedonderzoek en bloedkweek
Urine onderzoek en 24 uurs urine onderzoek
Ontlastingsonderzoek en kweek
Bovenbuikfoto
Echografie

Alleen bij de echografie werden wat kleine galblaaspoliepen geconstateerd, maar dit mocht gezien de grootte en hoeveelheid geen klachten geven. Verder leek alles oke.

Ik weet even niet hoe ik nu verder moet. Ik was vorig jaar volledig gezond en nu heb ik ineens deze onverklaarbare klachten. Ook heb ik ineens vaker onverklaarbare spierpijnen rond de hals/nek/schouder, branderige pijn tussen de schouderbladen, regelmatig brok in de keel, geirriteerd middenrif, regelmatig koud en koude voeten en vingers en ben ik wat vermoeid. Deze klachten wijt ik overigens voornamelijk aan stress omdat de oorzaak niet gevonden wordt voor de ontlastingsklachten, plasklachten en pijn in de bovenbuik. Wie heeft voor mij de gouden tip en weet wat er mij mankeert en helpt mij een stap in de goede richting naar genezing?
Ik ben trouwens een man van 35 jaar, ik heb een normaal postuur, eet gezond, rook niet, drink niet, sport 1x per week en ik drink dagelijks veel water.
Dinyy
BerichtGeplaatst: 24-01-2017 19:59 Reageer met quote

Misschien kan je movicolon aan je arts vragen of magnesium tabletten, dit wil nog weleens helpen. Ik kamp al bijna mijn hele leven met dit probleem en heb zoveel geslikt en geprobeerd en zelfs 2,5 jaar lang mijn darmen met een elektrische pomp gespoeld elke ochtend. Hopelijk blijft dit jou bespaard en vinden ze snel de oorzaak, sterkte.
Vincent81
BerichtGeplaatst: 25-01-2017 8:42 Reageer met quote

Hoi Dinyy,

Movicolon heb ik al geprobeerd, dit had totaal geen succes. Zoals ik al eerder aangaf is mijn ontlasting niet extreem hard. Magnesiumtabletten zou ik nog kunnen proberen. Ik wil echter veel liever de oorzaak achterhalen en aanpakken dan de symptomen bestrijden.
Mag ik vragen hoe de verstopping bij u is ontstaan? Ging dat zo van de een op andere dag? Had u al eerder last van darmproblemen? Ging er een stressvolle periode aan vooraf? En hoe gaat het nu? Is er al enige verbetering opgetreden?
Ik ben uiteraard erg benauwd voor darmkanker, ondanks dat ik nog maar 35 jaar ben en ondanks dat de echo geen afwijkingen liet zien..
Dinyy
BerichtGeplaatst: 25-01-2017 20:11 Reageer met quote

Bij mij is het in mijn jeugd ergens begonnen en met de jaren steeds erger geworden, bij mij werkte mijn dikke darm niet meer. Mijn bekkenbodem en de spieren en zenuwen deden ook niets meer en ik had geen aandrang.
Ik heb uiteindelijk na jaren tobben en 15 x een darmafsluiting een stoma sinds 2,5 jaar, helaas was er niets meer wat mij kon helpen.
Wil niet zeggen dat het zo ook bij jou af hoeft te lopen natuurlijk, het kan ook stress ofzo zijn. Ze vinden niet altijd de oorzaak en als ze iets kwaadaardigs zouden vermoeden dan hadden ze denk ik wel ingegrepen.
Ik gebruik nog steeds magnesium kauwtabletten om mijn ontlasting makkelijker te laten verlopen, ondanks mijn stoma.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 25-01-2017 23:04 Reageer met quote

De ombouw van de dikkedarm en de dunnedarm is een kunde van God.
De Dikkedarm is omgebouwd als een muur die om de dunnedarm heen zowel links als rechts. Vooral de bovenkant van de dunnedarm met de long en hart functie.

Op het moment dat de etenwaren in de bovenste van de dikkedarm. daar vind je de plaats van de vocht en etenwaren scheiding via de functie van het hart en de longen. In dit plek vind je de warmste de verdamping van de vocht en bloed.

De goede ontlasting vind je ook in dit plek dat de vocht indeling in een goede balans verdelen daarna een drang in de endeldarm.

Als er een verstoring in dit plek dan krijg je teveel of te weinig drang in plas. Koude handen of koude voeten. Daarna een ontsteking in het plek tussen de maag en de lever, de plek net onder de rib aan de rechterkant van je borst die pijn krijgt. Sad
Thomas3
BerichtGeplaatst: 27-01-2017 14:02 Reageer met quote

Als een verstoring in de vocht verdeling proces dat de vocht niet kan verdelen dan gaat dit rechtstreeks naar de blaas. Zo zie je een drang om meer te plassen.
De ontsteking in de blaas verplaatst zich naar de lever en naar de longen. In de nacht tussen 01.00 uur en 03.00 uur gaat de Lever in volle toer voor bloed zuivering. Tussen 03.00 uur en 05.00 uur neemt de longen over voor de vocht zuivering. Zo zie je vaak op de tijdstip 03.00 uur opeens wakker wordt en begin de nacht zweten. De ziekte verspreidt zicht naar de bovenbuik en naar de schouderbladeren. Het hart en de longen hebben geen kracht om de ontlasting naar de endeldarm te duwen dat de verstopping voortduren ontstaan.
Vincent81
BerichtGeplaatst: 04-03-2017 6:45 Reageer met quote

Beste Thomas3. Bedankt voor uw reactie. Echter wat ik nu niet lees hierin is de manier om dit patrron of deze ziekte te doorbreken. Wat is nu de juiste behandeling?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 16-03-2017 14:30 Reageer met quote

Je hebt 5 verschillende factoren met ontlastingsproblemen.
1) door "koude"voeding
2) door "hete"voeding
3) verstoring door "kou aanval" tussen de maag en de lever

De behandeling van 1) is niet hetzelfde bij 2). Daarom met de methode voor 2) kan de factor van 1) niet genezen, soms verergert. Factor 1) is wel geschikt voor factor 3). Daarom kan ik online geen passende recept geven. Het moet naar de TCM-arts gaan voor het diagnose met Pols- en tong lezen. Een warme of een koude factoren.

Paar jaar geleden hoorde ik dat mijn oom wiens in Nijmegen woonde een diagnose Endeldarmkanker constateert. Bij navraag had ik de oorzaak gevonden. Hij had 2 weken lang de aanbieding witte Rettich gegeten. Dit veroorzaakt de "koud" in de darm dat de ontlasting vertraagt. Met de verkeerde zware medicatie van de huisarts verandert dit in de Endeldarmkanker.

Toevallig had mijn moeder wiens in Eindhoven woonde precies die week ook hele week de aanbieding rettich gegeten dat zij ook last van de ontlasting. Zij vertelde me pas dat de recept van de huisarts niet hielp. Toen had ik dit recept aan haar gegeven.
Ho Yan Hor Herbal tea , een traditionele 24-kruidenthee wordt in China gedronken tijdens het vochtige/griepseizoen, maar inmiddels hebben ook veel westerse mensen de weldadige werking van deze thee ontdekt.
De thee wordt gewoonlijk gebruikt bij verkoudheid, koorts en griep, maar staat ook bekend om zijn gunstige werking bij kruidige of rijke en vette maaltijden.
Het helpt om de sinussen vrij te maken, bij hoofdpijn, bij een zere keel en tegen koorts en hitte. Ze verlicht misselijkheid, indigestie en buikgriep. Ze staat ook bekend als verlichtend bij een kater, stress en een burn out. Ze wordt ook wel eens schertsend een "magische-genees-alles" thee genoemd.

Na 1 week had zij koorts, geen zin in het eten, de verstopping bleef en in paniek raken. Ik zei tegen haar dat was een positieve reactie. Het was maar tijdelijk. Het koorts moest zij niet verlagen met medicijnen. Na het koorts volgt de goede stoelgang. Gelukkig volgde zij mijn advies. Paar dagen later zakte het koorts en de verstopping was spontaan genezen.

Als u toentertijd braak en misselijk verschijnsel dan denk ik meer op factor 3 lijken.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Al maanden geen aandrang meer voor ontlasting
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring