Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Afbouwen fluvoxamine
Auteur Onderwerp: Afbouwen fluvoxamine
clautje1979
BerichtGeplaatst: 18-01-2017 22:03 Reageer met quote

Goedenavond ,
Ik heb een vraagje ik slik al jaren 200 milligram fluvoxamine nu ben ik in overleg met de huisarts aan 't afbouwen ik zit sinds gister op 125 mg . Nu is mijn vraag . Boven de 150 moet je de giften 2 x per dag doen dat heb ik altijd keurig gedaan . Nu sinds gister dus die 125 en die doe ik nu 1x per dag is dit dan juist ? Ik heb 't uiteraard aan de huisarts gevraagd die zegt vraag aan apotheek en apotheek verwijst met naar huisarts duidelijk hé pfff.
Hoop op een advies. Groetjes
Avery
BerichtGeplaatst: 22-01-2018 14:16 Reageer met quote

Hoi Claudia,

Het is heel vreemd dat de huisarts zegt dat je het aan de apotheek moet vragen. De huisarts hoort je dit te vertellen en in het recept minstens aan te geven wanneer medicatie vaker dan éénmaaldaags ingenomen moet worden. Dat de apotheek je naar de huisarts verwijst is op zich niet vreemd.

Ik reageer vooral omdat ik zelf ook een paar jaar fluvoxamine geslikt heb, 150 mg per dag ('s morgens, een groot en een klein tabletje). Dat werkte prima. Zo heb ik het ook afgebouwd. Maar, verspreiden over de dag had in theorie stabieler geweest. Mijn advies is, als je van niemand antwoord krijgt: blijf het zo lang mogelijk doen zoals je het deed. Echter zeg je dat je het al éénmaaldaags bent gaan doen en is je vraag al een paar dagen oud, dus als je het nu al een paar dagen éénmaaldaags doet kun je het misschien beter zo blijven doen (mits je geen klachten hebt). Je zal door het verschil tussen éénmaaldaags of verspreiden in tweemaaldaags in ieder geval geen verschrikkelijke klachten krijgen. Als je wel klachten krijgt zal dat eerder gewoon komen door de verkleining van de totale dosering. Neem hoe dan ook contact op met je huisarts als je klachten krijgt.

Als je huisarts je vaker van het kastje naar de muur stuurt is het wellicht een goed idee om een andere huisarts te nemen en daar ook gewoon aan te geven wat de reden is. Soms ligt het echter gewoon alleen aan de assistent(e). Dus als je telefonisch snel wordt afgewimpeld, zeg dan gewoon dat je zelf iets wilt bespreken met de huisarts, dat mag niet genegeerd worden.

Groetjes Albert

[edit] Nu pas zie ik dat je bericht een jaar oud is en niet een paar dagen. Oeps. Is het afbouwen gelukt?
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 18-04-2018 9:19 Reageer met quote

SSRI's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je tekorten krijgt aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen. Zorgen voor evenwichtige voeding en gebruik van bepaalde voedingssupplementen kan schelen in de ontwenningsverschijnselen. Stoffen als serotonine en melatonine maak je aan uit vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, waaronder tryptofaan. Afbouwen altijd rustig aan doen.
Index > Medicijnen > Afbouwen fluvoxamine
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring