Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Vreselijke pijnlijke benen.
Auteur Onderwerp: Vreselijke pijnlijke benen.
hopeloos63
BerichtGeplaatst: 18-01-2017 14:54 Reageer met quote

Daar ik niet weet onder welk onderwerp mijn klachten precies vallen, post ik mijn bericht ook bij overige ziekten.

Ik ben een man van 63 jaar. Sinds enkele maanden heb ik hevige pijnen in beide benen. De pijnen bestaan uit hevige prikkelingen, hevige tintelingen en een hevig schokkend gevoel daarbij in beide benen. Nu kan ik pas op 17 februari naar een neuroloog toe. Zelf denk ik dat het of met mijn spieren, of slagaderen, of slechte bloedsomloop of een aantasting van het zenuw gestel is. Ik slaap absoluut niet door deze pijnen. Wie herkent dit en wie kan mij eventueel helpen met raad en advies.

b.v.d.
Hopeloos63.
Henkje
BerichtGeplaatst: 29-07-2017 10:19 Reageer met quote

Beste Hr Hopeloos.
Zelf kamp ik al meer als 6 jaar met pijnlijke benen vanaf de knieen en kuiten. Met mijn huisarts dit besproken en die meld dat de oorzaak, althans bij mij ,de medicatie tegen te hoge bloeddruk is, alsmede tegen prostaat ontsteking volgens uroloog. Geen idee of jij ook medicatie gebruikt wat een oorzaak kan zijn.
Sterkte
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 8:23 Reageer met quote

Indien je medicatie gebruikt, niet heel ongewoon op jouw leeftijd, zou dat een rol kunnen spelen.
Verder zeggen veel mensen gezond te eten maar is hun voedingspatroon verre van evenwichtig. Teveel snelle suikers en kunstmatige toevoegingen. Beter zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels en ook veel groente eten.
Dan kan het nog zijn dat je bepaalde tekorten in je lichaam hebt, zoals magnesium en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Onder andere vitamine B en D en omega 3 maar ook taurine, carnitine en Q10. Via bloedonderzoek zijn niet alle tekorten op te sporen. Op zogenaamd alternatief vlak zijn er wel andere testmethoden.
Verder is een houten bed en matras zonder metaal sterk aan te raden, omdat dat het natuurlijke aarden en ontspannen van het lichaam bevordert.
anja999
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 9:58 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik had deze klachten jarenlang, per toeval kwam een arts erachter toen ik in het Radboudziekenhuis lag.
De medicatie tegen de hoge bloeddruk veroorzaakte dit, twee weken na het stoppen van die pillen was het weg en nooit meer gehad.
Zo zie je maar wat pillen kunnen veroorzaken.

gr. Anja
Henkje
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 10:37 Reageer met quote

Hallo Anja
Een beetje bijval kan geen kwaad, en het was voor mij een raadsel dat ik zere benen kreeg, maar vooraf ging dat ik in onderzoek was naar prostaat kanker en de uroloog een middel voorschreef om beter te kunnen plassen en er overheen medicatie tegen hoge bloeddruk. Het koste nogal moeite te ontdekken wat oorzaak was en een ander middel hielp niet de bijwerkingen waren zelfde.Deze vervangen door een ander middel ging niet goed en ik ging totaal onderuit en er moest arts komen, kan een A4 vol melden . Dit is 2 x geprobeerd en ging goed mis. nu na vele jaren en gelukkig geen Het heeft geen zin uitgebreid de oorzaak te melden Dat is al elders gemeld,moet er mee leren leven en aan maanvrouwtje de melding dat ik een goede partner heb die de voeding goed verzorgt zoals je meld.Verder sta ik elke 3 maanden onder kontrole En moet nu Hr Hopeloos het beste melden groet aan jullie allen
Henkje
BerichtGeplaatst: 17-08-2017 15:03 Reageer met quote

De oorzaak zit in de medicatie en zoals gemeld bloeddruk verlagers en wel de Betabblokker die er in zitten en in meerdere zoals Omnic welke in de urologie voorgeschreven worden . Niet een ieder heeft er last van
Index > Overige ziekten > Vreselijke pijnlijke benen.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring