Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Afwijkend uitstrijkje pap 3B
Auteur Onderwerp: Afwijkend uitstrijkje pap 3B
Melissa88
BerichtGeplaatst: 21-12-2016 20:45 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Gisteren de uitslag gehad van mijn uitstrijkje, die niet goed was.
Nu loop ik al een jaar bij de gynaecoloog.
Ik ben 28 jaar, met een kinderwens.

Het begon met het willen zetten van een spiraaltje. Op de echo zagen ze een vleesboom in mijn baarmoeder zitten; deze moest er eerst uit voordat ik een spiraal kon laten zetten.
Ook kwam de diagnose Endometriose er uit, omdat ik drie cystes op mijn eierstokken heb zitten. Na een MRI waren ze er zeker van. Dit verbaasde mij niets. Heb altijd erg zware menstruaties gehad met enorm veel pijn. De laatste weken voor mijn eerste bezoek werd ik zelfs om de twee weken ongesteld.

Ik werd geopereerd aan de vleesboom en kreeg de pil microgynon 30 mee om de endometriose verder te onderdrukken, dit ivm kinderwens. Of ik nog vruchtbaar zou zijn konden ze niet vertellen, maar de schade zou in ieder geval niet erger worden. De uitslag van de vleesboom was goed.

Na de operatie begon alle ellende. Enorme bloedingen, zo'n 8 weken lang aaneengesloten. Terug naar gynaecoloog, omdat ik dacht dat er misschien iets mis was gegaan tijdens de operatie, maar volgens de arts zag alles er goed uit. Ik kreeg bloedremmers mee (ivm bloedarmoede) en werd weer naar huis gestuurd. De pijn was ondraaglijk en de bloedingen stopte niet. In totaal 9 weken thuis gebleven van werk. Ik was vreselijk moe en had totaal geen energie meer, hoewel mijn bloedwaardes goed waren en dus geen bloedarmoede (hoe krijg je het voor elkaar na zoveel bloedverlies Laughing ) Weer kreeg ik andere medicatie mee en dit hielp iets.

Na twee maanden waren de meeste grote bloedingen gestopt, maar had ik enorm veel last van bruine afscheiding en horrorachtige contactbloedingen als ik met mijn partner intiem was geweest.

De gynaecoloog gebeld, echo laten maken en weer kreeg ik pijnstillers mee. Op de echo zag alles er normaal uit.

Twee maanden verder (nu twee weken geleden) begonnen de bloedingen weer en ik was het wel zo zat, dat ik weer de gynaecoloog belde en vertelde dat ik wilde stoppen met de pil, omdat ik dacht dat het daar aan lag.
Ik mocht langskomen en kreeg een arts assistent en wat was ik blij met die man. Hij keek naar de geschiedenis en zei dat ik erg veel medicatie had meegekregen, maar weinig onderzoek. Zijn advies was om een uitstrijkje te laten maken, omdat hij de abnormale bloedingen niet vertrouwde.

Gisteren kreeg ik daar de uitslag van en het was niet goed. Pap 3B, ernstig afwijkende cellen en drager van het HPV virus.
Ik ben me rot geschrokken en nu ook erg onzeker. Wat houdt het allemaal in? Ik lees overal op medische sites dat je bij een voorstadium van baarmoederhalskanker meestal geen symptomen hebt, alleen als het al baarmoederhalskanker is. Dit maakt mij enorm bang, omdat ik enorm veel symptomen heb die overeen komen met baarmoederhalskanker.
De chronische buikpijn, de chronische rugpijn (die in stijgende lijn steeds erger wordt), abnormale afscheiding, algeheel ziek voelen, contactbloedingen, gezwollen buik, de aanhoudende bloedingen, weinig eetlust etc.

12 Januari heb ik een afspraak staan en nemen ze een biopt om vervolgens op kweek te zetten om te kijken hoeveel cellen er afwijkend zijn. Volgens de arts zal ik eindigen met CIN II of CIN III. Ernstig afwijkend dus.

Heeft er iemand ervaring met pap3B die ook veel symptomen heeft gehad maar waarbij het geen kanker was (of wel)?

Het is een lang verhaal, maar ik moest het toch even kwijt. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met jullie ervaringen Smile

Groetjes Melissa Smile
Thomas3
BerichtGeplaatst: 22-12-2016 19:59 Reageer met quote

Alle ziektes maar 1 probleem.
Het kan een wonder gebeurd in paar weken tijd dat het minimaal 60% een verbetering.
Ooit van Soul gehoord?
Suzuki
BerichtGeplaatst: 23-12-2016 0:09 Reageer met quote

@Thomas3,
Wat voor achtergrond heb jij eigenlijk? Gynaecoloog, cardioloog, internist, kno arts etc? Je komt met reacties die nergens over gaan, veelal volgens mij middels google translate van het Internet geplukt.
'Alle ziektes maar 1 probleem'.... Hoe krijg je het verzonnen. Confused
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-12-2016 13:55 Reageer met quote

Ik ben overal bij de opendag Gynaecoloog, cardioloog, internist, kno arts etc geweest. Daarom heb ik iets van geleerd.
1) een vleesboom in baarmoeder zitten
2) Endometriose, drie cystes op eierstokken zitten
3) Heb altijd erg zware menstruaties gehad met enorm veel pijn
4) De laatste weken voor mijn eerste bezoek werd ik zelfs om de twee weken ongesteld.
5) Enorme bloedingen, zo'n 8 weken lang aaneengesloten.
6) De pijn was ondraaglijk en de bloedingen stopte niet
7) vreselijk moe en had totaal geen energie meer, hoewel mijn bloedwaardes goed waren en dus geen bloedarmoede (hoe krijg je het voor elkaar na zoveel bloedverlies Laughing )
Cool enorm veel last van bruine afscheiding en horrorachtige contactbloedingen als ik met mijn partner intiem was geweest.
9) Pap 3B, ernstig afwijkende cellen en drager van het HPV virus.
10) De chronische buikpijn, de chronische rugpijn (die in stijgende lijn steeds erger wordt), abnormale afscheiding, algeheel ziek voelen, contactbloedingen, gezwollen buik, de aanhoudende bloedingen, weinig eetlust etc. kans op CIN II of CIN III. Ernstig afwijkend dus.

Dit allemaal is maar 1 probleem van 1), 2) en 3) De rest is de na-effect van 123. Zodra de 1 gaat oplossen dan is de restant ook spontaan genezen.

Weet je waarom is Endometriose een chocolade tumor genoemd?
Hoe ontstaan een vleesboom in de baarmoeder?
Hoe ontstaan cystes op eierstokken?
Waarom zware menstruaties en vaak ongesteld?

Als Suzuki kan dit allemaal verzinnen met onderbouw. Laat het maar zien!
Suzuki
BerichtGeplaatst: 23-12-2016 14:58 Reageer met quote

Thomas3, je eindigt zelf weer met vragen! Is dit oplossingsgericht? Je roept maar wat.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-12-2016 18:00 Reageer met quote

https://nl.wikipedia.org/wiki/Endometriose
Endometriose is een chronische ziekte waarbij het endometrium ofwel baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. De exacte oorsprong van endometriose is tot op heden niet bekend.[1]
Elke maand wordt voorafgaand aan de menstruatie het baarmoederslijmvlies onder invloed van hormonen dikker, als voorbereiding op de eventuele innesteling van een bevruchte eicel. Tijdens de menstruatie wordt het slijmvlies afgestoten, hetgeen gepaard gaat met een bloeding. In de baarmoeder is dit geen probleem, maar als er op andere plekken in het lichaam ook baarmoederslijmvlies zit, gaat dit ook dikker worden en vervolgens bloeden. Dit is bijna nooit levensbedreigend, maar kan wel veel klachten - voornamelijk pijnklachten - veroorzaken

--- De exacte oorsprong van endometriose is tot op heden niet bekend. D.w.z. zelfs de specialisten kunnen niet weten, dus ik verwacht dat u zal ook niet beter weet.

Waarom de baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt?

Wat de echo of Ct-scan niet kan zien dat kunnen zij de oorzaak niet vinden. In dit geval voor de oorzaak vleesboom en Endometriose.

Als ik de oorzaak weet dan weet ik meestal de oplossing.

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/ongeneeslijk-zieke-tijn-lakt-meer-dan-100000-euro-bij-elkaar-een-gekkenhuis

Hersenstamkanker weet ik ook de oorzaak.
Longontsteking ook.
De thema van Serious Request is geld verzamelen voor de oplossing longontsteking. Je hebt 5 soorten longontstekingen. 1) door griep/verkoudheid 2) kinderziekte 3) infectie 4) vruchtwater 5) eet, drink en eetgewoonte. Er zijn 5 factoren en 6 verschijnselen van ontstekingen. Helaas dit is direct en indirect met de kinderziektes en kanker mee te maken. Bij 1 en 2 zijn de longontsteking geen echte longontsteking vanuit de longen. Daarom biedt antibiotica geen oplossing aan. Very Happy
Suzuki
BerichtGeplaatst: 23-12-2016 18:09 Reageer met quote

Je hoeft mij niets uit te leggen. Ik heb al genoeg van je gelezen.
Het onderwerp gaat overigens niet over kanker, kinderziektes, longontsteking....
Index > Gynaecologie > Afwijkend uitstrijkje pap 3B
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring