Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Verzakking op jonge leeftijd
Auteur Onderwerp: Verzakking op jonge leeftijd
R_ianne
BerichtGeplaatst: 18-12-2016 17:04 Reageer met quote

Na weer een hele emotionele dag, toch maar besloten om eens "lotgenoten" te gaan zoeken...
Ik ben een jonge moeder (31 jaar) van 2 kids (2 jaar en 9 maanden).
Onlangs is bij mij vastgesteld dat ik een verzakking heb, 3e graad, voorwand, achterwand, blaas, darm en baarmoeder. Ik heb zwak bindweefsel volgens de gyn, die door de hormonen tijdens de zwangerschappen is ontstaan.
Ik heb enkele ringen geprobeerd, maar die komen er allemaal vrijwel direct weer uit... Teveel druk.
Een operatie is een optie, maar liever niet geeft de gyn aan. Dit omdat de operatie (waarbij mijn bindweefsel wordt ingenomen) maar tijdelijk hulp zal geven. Deze term "tijdelijk" kan niet worden verduidelijkt. Het kan gaan om enkele weken, maanden of jaren. Maar zelfs wanneer er gesproken zal worden in jaren, kom ik gezien mijn leeftijd altijd weer terug in waar ik nu zit...
Ik heb klachten op het moment: buikpijn, ik ben extreem moe, kan soms mijn ontlasting niet kwijt (nog meer buikpijn) maar de grootste klacht is de problemen die ik heb met mijn kindjes. Bij tillen wordt ik direct geconfronteerd met een toenemende verzakking. Vandaag voel ik me bijvoorbeeld extra emotioneel omdat we gisteren hebben gespeeld in een indoor speeltuin... Met als gevolg dat ik vandaag veel "last" heb. Ook dingen als "rennen" met mijn zoon, zijn confronterend. Ik doe het wel, want ik wil ook graag genieten met hem. Maar vandaag kom ik mezelf dan weer tegen.
Ik zou graag willen horen of er meer jonge mensen zijn met mijn klachten? IK kon wel wat terug vinden op dit forum, maar dat zijn berichten uit 2006/2007. Ik denk dat ook de medische wereld inmiddels wat verder is, of niet?
Want ik hoor graag ervaringen met de operatie, klachten en omgang met de verzakking. Ik zou graag sporten omdat ik mijn zwangerschapskilo's nog kwijt moet (9 maanden geleden), maar ook sporten werkt vaak niet mee. Wat doen anderen voor sport/beweging?
Ervaringen met andere hulpmiddelen?
Ik heb enkele sessies gehad bij een bekkenbodemfysio. Volgens mijn gyn kan een fysio mij niet helpen, aangezien het gaat om bindweefsel. Mijn bekkenbodemspieren zijn erg sterk geeft hij aan.
Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er wel klaar mee ben me overal uit te moeten kleden en steeds maar weer mijn "probleem" te laten zien/voelen/aanraken e.d.
Erg benieuwd of er anderen zijn die mij begrijpen en wellicht tips hebben! Crying or Very sad Crying or Very sad
Marloe_s
BerichtGeplaatst: 19-12-2016 15:53 Reageer met quote

Hoi Rianne,

Gister kwam ik in mijn zoektocht naar lotgenoten op jouw verhaal uit en het leek of ik mijn eigen verhaal las. Ik ben 33 en heb twee kinderen van 7 jaar en 11 maanden oud.
Al sinds de geboorte van mijn oudste heb ik te maken met verzakkingsklachten van mijn baarmoeder, blaas en darmen. Ik wist al dat een operatie de enigste oplossing zou zijn. Ik heb zo'n beetje alle ringen die er zijn uitgeprobeerd maar helaas werkt dat niet meer. (Heb jij al eens een kubus geprobeert? Dat hielp bij mij nog het beste) Na de zwangerschap van mijn jongste zijn mijn verzakkingsklachten fors toegenomen. Omdat ik na mijn laatste zwangerschap ook met andere problematiek te maken heb gekregen kan en doe ik fysiek nog maar weinig. Dit voorspelt dus weinig goeds voor als ik weer kan werken, sporten en actief met de kids kan zijn.
Ik heb een bindweefsel afwijking (ehler danlos) waardoor mijn bindweefsel van slechte kwaliteit is. Zoals jij ook beschrijft is dat niet gunstig voor een operatie.. Toch heb ik vorige week besloten om een operatie aan te gaan.. Ik vind het ontzettend spannend, geen zekerheid van hoelang het effect van de operatie zal blijven en gevolgen voor mijn werk en de verzorging van de kids.. Maar al zou het de helft van mijn klachten verminderen dan zou dat al zo fijn zijn!! Ik herken ook heel sterk het emotionele aspect, helemaal gericht naar m'n kinderen. Er is zoveel wat ik niet met ze kan doen, het voelt alsof ik enorm tekortschiet. . Maar ook het elke dag geconfronteerd worden en moeten dealen met de lichamelijke klachten is emotioneel zwaar. Het lijkt me fijn om in contact met je te komen en ervaringen uit te kunnen wisselen!!
En ook lijkt het me fijn om in contact te komen met nog andere lotgenoten die soortgelijke klachten hebben en ervaring hebben met de operatie (in mijn geval een sacrospinale fixatie in combinatie met voor- en achterwand plastiek).
R_ianne
BerichtGeplaatst: 19-12-2016 16:23 Reageer met quote

Hoi Marloes,
Fijn om te lezen dat iemand zich herkent in het probleem. Dat zal voor jou net zo zijn.
Ook bij mij is verteld dat een operatie de enige oplossing is, al is er ook bij verteld dat een operatie gezien het slechte bindweefsel maar één keer mogelijk is en daarom wordt mij aangeraden deze keuze zo laat mogelijk te maken. Is dit bij jou anders uitgelegd?
Ik heb inderdaad veel ringen geprobeerd, maar die komen er allemaal vrijwel direct weer uit. Ze kantelen eerst wat helemaal niet prettig is ook. De kubus heb ik nog niet geprobeerd, maar de manier waarop mijn gyn hierover vertelde deed me besluiten deze niet te willen. Ik denk dat het ergens voor mij psychisch ook wat ver gaat om een "kubus in te brengen"... Ik kan dat op de een of andere manier niet aan. Mijn gyneacoloog vertelde dat vooral de oudere dames dan na een maand komen "binnendruipen" voor het vervangen (zij kunnen dat vaak niet zelf). Ik denk niet dat hij de beste woordkeus had... Zo ook zijn onderzoek in de apenheul met collega's, waarbij ze ringen in brachten bij de apen (heel fijn en opbeurend verhaal als je in een situatie als de onze zit).
Mijn bindweefsel probleem heeft nog geen naam gekregen. Eigenlijk werd er gevraagd of ik als kind hypermobiel was, en dat klopt. Dan was dit een logisch gevolg, samen met de aanleg (moeder, oma).
Wat heeft je doen besluiten toch voor een operatie te kiezen als ik vragen mag? Afname van klachten? Ik kan me goed voorstellen dat je het heel spannend vind! Ik voel met je mee! Weet je al wanneer het zou moeten gaan gebeuren?
Voor mij is op dit moment een operatie nog niet van toepassing, aangezien er bij ons nog een kinderwens ligt. Ook zoiets dubbels hoor! Mijn gyn zegt dat wanneer wij die wens hebben, we er voor moeten gaan. Volgens hem zit ik nu toch al met deze klachten, veel erger kan het niet worden, en wanneer ik de keuze maak toch niet voor een 3e te gaan krijg ik daar misschien nog spijt van en die gevoelens zijn nog erger om erbij te hebben zegt hij. Lastig hoor, want ja hoeveel erger kan het nog worden? Ik heb nu een graad 3 verzakking, 4 is maximaal, maar wat voor klachten komen er dan nog bij...?
Welke graad heb jij? Ik begrijp dus dat bij jou ook de wanden (voor en achter) zijn verzakt?
Vervelend om te lezen dat je er naast deze klachten nog andere klachten bij hebt! Alsof je nog niet genoeg hebt...

In welk ziekenhuis wordt jij geholpen? Gewoon in je woonplaats of een speciaal ziekenhuis.
Gisteren heb ik in mijn emotionele bui de zorgverzekering maar eens gemaild voor een second opinion. Misschien dat een andere arts in een ander ziekenhuis nog ideeën heeft...
Contact lijkt mij inderdaad ook fijn! Fijn dat iemand het begrijpt, voelt en herkent. Mijn moeder heeft in het verleden verzakkingsklachten gehad, maar ze herinnert zich er niet veel meer van (ook een jaartje ouder) en kan me begrijpen maar verder niet. Mijn vriend is gelukkig heel open en begripvol voor zover hij dat kan. Maar ik voel me nou niet bepaald "sexy" met deze klachten en wil hem er niet mee belasten.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 15:45 Reageer met quote

De slechte bindweefsel en verzakking kwam door de onzorgvuldige maatregelen na het bevalling.
Het lichaam kan zich herstellen met een goede methode binnen paar weken. Het kost bijna niets als een aanvullende verzekering heeft.
R_ianne
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 16:52 Reageer met quote

Hoi Thomas,
staat jouw reactie verkeerd of kan ik hem gewoon even niet plaatsen? Smile
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 17:07 Reageer met quote

Jaren geleden had mijn vrouw ook verzakking gehad na het bevalling. Zij was zonder operatie genezen. Ik sprake hier op eigen ervaring.
R_ianne
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 17:26 Reageer met quote

Nou goed, ik wou dat dat kon... Helaas zal je vrouw iets anders hebben gehad want onze klacht geneest niet vanzelf en ook niet met het nemen van maatregelen na de bevalling. Onze klacht komt overigens ook niet door onzorgvuldige maatregelen na een bevalling, het ontstaat door hormonale veranderingen tijdens een zwangerschap, aanleg of andere bindweefsel problemen.
Maar ik ben heel blij voor je vrouw!
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 17:52 Reageer met quote

Bij hoesten was de verzakking zo erg dat die uitsteekt en beetje urine verlies. Gelukkig was dit ook overgegaan.
E.B.
BerichtGeplaatst: 22-12-2016 9:32 Reageer met quote

Nou Thomas was het maar zo makkelijk. Ik heb alle ellende van verzakkingen al meegemaakt en hoop er nu na een aantal operaties vanaf te zijn.
En dan jouw vrouw, na een paar weken een methode volgen er zo maar vanaf te zijn.
Zou ik weleens graag willen weten wat voor methode ?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 22-12-2016 13:55 Reageer met quote

Mijn vrouw had geluk gehad met een juiste methode direct na het diagnose verzakking en niet na aantal operaties.

Je hebt veel oorzaken van verzakking tijdens en na het bevalling.
1) Met gereedschap (tang) om de baby uithalen. Het verzakking geeft sterke signaal bij overbelast en vermoeidheid. Dit gevoel is bijzonder sterk in het afgelopen jaar, maar ook vaak duizeligheid, vermoeidheid en zwakte.
2) Bevallen van aantal kinderen, had meerdere miskramen, menopauze meer dan een jaar, maar de laatste jaren ook het verzakking gevoel, alsof er iets aan de hand te vallen in de vagina, maar ook vaak koude handen en voeten, verslapping heup en knie.

Lichaamsorganen, hebben elk hun eigen vaste positie, waarom baarmoeder en andere organen plotseling verzakt? Overwerken vele redenen, zoals te hard geperst, of overbelast in de 1e maand, of chronische hoest, chronische constipatie, ontlasting te hard en te lang geperst, of meerdere bevalling.

De methode van 1 is anders dan bij 2. Daarom moet je uitzoeken bij 1 of 2 of iets anders.

Bij mijn vrouw was de verzakking na 2 miskramen.
M80
BerichtGeplaatst: 10-02-2017 15:29 Reageer met quote

Ik heb 5 jaar geleden een baarmoederverwijdering gehad en gister gehoord dat er een ok komt door gynaecoloog en chirurg mbt voor en achterwand verzakking (blaas, endeldarm en dunne darm). Zijn jullie al geopereerd en zo ja hoe is het jullie vergaan?
M80
BerichtGeplaatst: 09-05-2017 14:45 Reageer met quote

Ik ben 36 jaar en ruim 5,5 jaar geleden is mijn baarmoeder verwijdert ivm verzakking. Blijven tobben met blaasverzakking ed. Vele ziekenhuisbezoeken in div ziekenhuizen gehad. Blijken mijn bekkenbodemspieren te zijn gescheurd tijdens bevalling van onze jongste (net 9 geworden), maar dit is nooit iemand opgevallen. Kan ook niets meer aan gedaan worden helaas. Begin dit maar wederom afspraak bij gyn gemaakt omdat ik weer problemen voelde en dat was dus ook indd zo. Bleek een blaasverzakking en tevens dikke, dunne en endeldarm verzakking. Wilde eerst niet opereren, maar na overleg tussen gyn/chirurg/uroloog toch wel, omdat het zo gewoon niet verder kon. 10 maar was de grote dag, operatie duurde maar liefst 5,5 uur, was robot operatie waarbij ze een mat gelegd hebben om alles vast te maken aan mn heiligbeen. Vooraf nog gevraagd of dit "DE" matjes waren waar heel veel horrorverhalen over zijn geweest, maar dir was niet zo. Na veel twijfel de operatie door laten gaan. 2 weken geleden was de na controle en blijkt er erosie te zitten, nu aan de hormonen (op mijn leeftijd zou dat toch niet nodig hoeven zijn😢). Nu as maandag 15 mei terug im te kijken of het dicht is en zo niet dan wordt net dagopname en weer een kleine ingeef om het opnieuw te openen en wederom goed dicht te hechten. Mijn grote probleem is ook dat ik heel zwak weefsel heb. Al met al......een zeer stressvolle tijd. Zou het fijn vinden om met andere hierover in contact te komen.
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:33 Reageer met quote

WILT U € 2500 tot € 12.500.000 AAN GELD LENEN,
leningcredit700@gmail.com

Helpt uw bank u aan een goed en betaalbaar krediet als alles tegen zit? Wij wel. EEN BKR is bij ons geen bezwaar en elke lening is binnen 24 uur beschikbaar. Lndien u interesse hebt.Contact met ons op voor meer informatie. E-mail :leningcredit700@gmail.com
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 8:16 Reageer met quote

Bij bindweefselproblemen zijn wel allerlei stoffen belangrijk, zoals silicium, zink, vitamine C, collageen, zoals van zelfgemaakte bottenbouillon of collageen uit een potje. Niet als oplossing maar ter ondersteuning.
Bij hypermobiliteit kunnen ook tekorten spelen. je kan eens googlen op HPU, een stofwisselingsziekte. Het is wel bij te sturen maar of je verzakkingsproblemen ook over kunnen gaan durf ik niet te zeggen.
Index > Gynaecologie > Verzakking op jonge leeftijd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring