Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > emdr en meervoudig trauma
Auteur Onderwerp: emdr en meervoudig trauma
tweet
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 18:43 Reageer met quote

Hi,
Even kort voorstellen, vrouw 36 jr, gediagnosticeerd met ptss en meervoudig trauma en zit momenteel thuis met een burn out. De eerste emdr sessie deden voor mijn gevoel weinig maar de laatste 4 sessies komen erg heftig binnen. Ik tril en heb tijdens de sessies spierspasmes met name in mijn been en arm (daarna dagen spierpijn) en ben over mijn hele lichaam kletsnat.
Nu krijg ik van naasten te horen dat de therapie te lang duurt en dat de emdr al lang had moeten aanslaan (want op internet Shocked staat dat je met 3 sessies klaar bent) en ik weer "gezond" zou moeten zijn.
Ik heb 1x per 2 weken emdr sinds september. Ik merk dat de emdr werkt maar het duurt langer omdat ik enorm veel weerstand heb om naar het trauma te gaan. De reacties zijn best heftig na een sessie ( niet slapen, versuft rondlopen, veel huilen, dissociƫren )
Wat is jullie ervaring over hoeveel sessies je nodig hebt bij een meervoudig trauma?
Ik hoor het graag omdat ik enorm ga twijfelen nu aan mezelf en de therapie.
Index > Psyche > emdr en meervoudig trauma
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring