Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Seksuologie en de maatschappij
Auteur Onderwerp: Seksuologie en de maatschappij
TimKing
BerichtGeplaatst: 08-12-2016 12:45 Reageer met quote

Als ik een ding heb geleerd van het vak seksuologie dan is het wel dat het veel voeten in de aarde heeft in de huidige maatschappij. De vooroordelen, de stigmatisering, de discriminerende opmerkingen en de rolverdeling tussen mannen en vrouwen op het werk zijn hier maar enkele voorbeelden van. De eeuwige discussie dat vrouwen meer hogere functies moeten krijgen, meer moeten werken en minder voor de kinderen moeten zorgen is nog steeds van deze tijd.
Maar op welk niveau gaat het hier al mis? De moeders zijn de dragers van het kind, krijgen daarna een half jaar de tijd om bij te komen (volstrekt logisch) en spenderen daarmee de meest cruciale tijd met het kind. De overheid wil er niet aan geloven dat mannen ook een half jaar vrij krijgen, vaders moeten immers voor het geld zorgen. Als ‘zelfs’ de overheid hier niet in tegemoet wil komen op welke manier wordt het dan van ‘ons’ verlangt? De vaders worden eigenlijk vanaf de dag van de geboorte teruggeworpen in de realiteit, werken, geld verdienen en de zorg bieden die de vrouw en het kind nodig hebben. Hoe kunnen hardwerkende vaders de rol van de moeder overnemen?
De moeder raakt verliefd op het kind, geef haar ongelijk, en moet na een half jaar ineens weer werken, wetende dat de man nooit in die bubbel heeft geleefd. Waarom dan niet de makkelijke weg kiezen en parttime gaan werken? De man hoeft immers niks te veranderen.. Eigenlijk gaat het dus bij het begin van nieuw leven al mis en wordt het kind opgevoed in een wereld van de man-vrouw verdeling zoals wij het kennen. Wordt het niet eens tijd dat wij hier verandering in aan gaan brengen?
Tibbe
BerichtGeplaatst: 20-12-2016 12:04 Reageer met quote

Ik ben het met je eens TimKing. Er zou meer ruimte moeten zijn voor vaders van net geboren kinderen, om te wennen aan de nieuwe rol en samen met de moeder te genieten van het nieuwe leven. Door financiële omstandigheden is dat vaak niet haalbaar en zien ze zich genoodzaakt snel weer aan het werk te gaan. De overheid roept dat ze voorstander is van het doorbreken van de traditie dat de moeder thuis blijft om voor de kinderen te zorgen, maar ondertussen blijft ze conservatief. Zonde!
Index > Seksuologie > Seksuologie en de maatschappij
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring