Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > steeds terugkerende oorpijn, bloed uit oor, vallen
Auteur Onderwerp: steeds terugkerende oorpijn, bloed uit oor, vallen
cira8
BerichtGeplaatst: 07-12-2016 22:38 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb mij hier geregistreerd omdat ik hulp zoek voor mijn Syrische buurvrouw. Zij heeft steeds terugkerende oorpijn waarbij er vocht en bloed uit haar oor komen en naar wat ik begreep ook uit haar neus. Haar zoontje vertelt dat ze regelmatig valt, dit heb ik zelf ook zien gebeuren. De pijn is afschuwelijk, het zweet breekt haar uit en ze kreunt van de pijn tijdens zo'n aanval. Soms houdt het dagenlang aan.
Ze is al meerdere keren naar de dokter geweest en er is ook een foto gemaakt maar ze wordt steeds weggestuurd met "We weten het niet, neem maar paracetamol."
De taalbarrière bemoeilijkt het natuurlijk enorm. Er is de laatste keer een vriend meegeweest die wel goed nederlands en engels spreekt maar ze zijn weer weggestuurd. Haar man gaat vrijdag weer terug naar de huisarts.
Is er hier misschien iemand die weet wat dit kan zijn en vooral wat we kunnen doen? Het is afschuwelijk om iemand zoveel pijn te zien lijden. Ze heeft 3 jonge kinderen en kan zo ook niet naar school waardoor haar integratie nog verder stagneert.
Ik neem aan dat zij toch ook een zorgverzekering zullen hebben gekregen, ze zou in principe toch gewoon d9orgestuurd moeten worden naar een andere specialist??? Ik hoop dat iemand hier een tip of raad heeft.
psycho_
BerichtGeplaatst: 07-12-2016 22:52 Reageer met quote

hey cira,

ik heb dit zelf nooit meegemaakt maar mijn broertje van vier had ongeveer dezelfde symptomen alleen werd hij daarentegen wel gewoon geholpen en doorverwezen naar een specialist. Bij hem werd een hevige vorm van oorontsteking geconstateerd. Vaak is een virus of een bacterie de oorzaak. Soms gaat er een periode aan vooraf met verkoudheid. Er ontstaat een druk achter het trommelvlies die pijn doet. Dit wordt veroorzaakt door vocht dat zich achter het trommelvlies ophoopt. Soms scheurt het trommelvlies; er ontstaat een gaatje hierin. Via het gaatje kan bloed en ontstekingsvocht ontsnappen. Dit loopt dan het oor uit. Bij mijn broertje is het vanzelf na 2 weken overgegaan maar door paracetamol te gebruiken verminderde we de pijn.
Het kan ook zijn dat een hevige klap tegen het hoofd de oorzaak is van de bloedingen.Bij schedelletsel zien we bloeding uit het oor, blauwe plekken rond de ogen, problemen met zien, verlamming van aangezichtsspieren. Hierbij moet de arts ingrijpen want dit gaat helaas niet zelf over. Ingrijping van de arts is heel belangrijk hierbij. Ik snap dat je je zorgen maakt en ik zou die artsen echt even laten weten dat dit ernstiger is dan het misschien lijkt! Ik vind soms dat artsen te makkelijk denken en te snel dingen weren concluderen. Misschien dat jij ook is meekan naar de arts om even goed te zeuren voor een verdere verwijzing?
Ik hoop je hierbij genoeg geinformeerd te hebben.
Succes nog!
cira8
BerichtGeplaatst: 07-12-2016 23:16 Reageer met quote

dank je wel voor je reactie!
Ik vermoed dat het dan een steeds terugkerende oorontsteking is. Ze heeft geen blauwe kringen rond haar ogen en ze heeft ook geen problemen met zien.
Ze heeft wel het een en ander meegemaakt op hun vlucht, ik weet niet in hoeverre dat van invloed is.
Ik ga zeker proberen of ik kan meegaan!
Dank voor je reactie.
psycho_
BerichtGeplaatst: 07-12-2016 23:33 Reageer met quote

geen dank, ik hoop dat alles goed zal uitpakken Smile
ik ben nu wel nieuwsgierig hoe het afloopt hoorr
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > steeds terugkerende oorpijn, bloed uit oor, vallen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring