Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > AVNRT en ablatie ervaringen
Auteur Onderwerp: AVNRT en ablatie ervaringen
Marie87
BerichtGeplaatst: 13-11-2016 15:41 Reageer met quote

Hoi,

Onlangs werd bij mij Av nodale re-entry tachycardie vastgesteld. Als ik een aanval krijg gaat mijn hart tot wel 200 slagen/minuut; het komt plotseling op en verdwijnt weer even plots. Dmv een bakje waarmee ik mijn hartslag kon registreren als ik last had heeft de cardioloog dit kunnen achterhalen. Hiervoor krijg ik volgende week een ablatie. Nu is het zo dat ik in eerste instantie bij de huisarts aanklopte voor kortademigheid en een soort 'spierpijn' in de longen, schouderbladen, etc. Het was toen zo erg dat ik bijna naar de spoedafdeling gehold was. De huisarts stelde vast dat ik een hoge hartslag had maar maakte er verder niet zoveel van, zei dat het waarschijnlijk stressgerelateerd was. Hij verwees me wel door naar de cardioloog 'om zeker te zijn'. Nu kreeg ik dus deze diagnose, maar die aanvallen komen eigenlijk niet zo heel vaak voor en het is eerder de kortademigheid en spierpijn waar ik last van heb dus weet niet zo goed of dat ook hiervan kan zijn? Ook gewoon dagdagelijks zonder een aanval te hebben. Heeft iemand hier ervaring mee? Een ablatie blijft een ingreep aan het hart natuurlijk en ik wil het dus niet laten doen als het niet nodig is en zeker niet als de oorzaak van mijn problemen ergens anders ligt.
morfine123
BerichtGeplaatst: 18-11-2016 13:52 Reageer met quote

beste, een ablatie van een avnrt is tegenwoordig een routine ingreep die dagdagelijks gebeurd via een catheter in de lies die naar het hart gaat.
Het betreft een zeer korte ingreep met nagenoeg geen complicaties (uiterst zeldzaam).
Het is zo dat naargelang je ouder wordt deze ritmestoornis veel frequenter voorkomt.
Ik weet u leeftijd niet maar indien u later graag zwanger wordt dan is dit toch aan te raden om dit te laten doen voor dat je zwanger bent omdat tijdens de zwangerschap de ritmestoornis vaker optreedt en moeilijker te behandelen is met medicatie.
Index > Hart- en vaatziekten > AVNRT en ablatie ervaringen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring