Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Hypochondrie, homoseksualiteit en angststoornis HULP gezocht
Auteur Onderwerp: Hypochondrie, homoseksualiteit en angststoornis HULP gezocht
Swxnick
BerichtGeplaatst: 04-11-2016 21:22 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik heb een aantal maanden geleden een angststoornis gekregen. Dit gebeurde nadat ik af en toe op een feestje drugs nam, hier kamp ik echter nog steeds met de gevolgen. Erg zonde want zou niet gebeurd zijn als ik er van af gebleven was. Denk dus goed na voordat je drugs of andere middelen neemt!

Maar on topic, ik heb in de eerste maanden een hele heftige angststoornis gehad in combinatie met hypochondrie. Ik was constant bang dat ik een beroerte of een hartaanval had. Dit ging zo ver dat ik zelfs alle lichamelijke klachten ervaarde die hierbij kwamen kijken. Op sommige momenten kreeg ik dan hyperventilatie aanvallen of paniekaanvallen. En op zulke momenten was ik heel intens bang. Deze zijn gelukkig inmiddels verleden tijd.

Echter kamp ik nog wel met het gevoel dat ik constant iets lichamelijks mankeer. Ik heb heel vaak en veel de gedachte dat ik hartproblemen heb. Mijn arm doet vaak zeer en ik heb echt veel druk op de borst. Nou weet ik van mezelf dat ik nog steeds veel hyperventileer. Chronische hyperventilatie dus, eigenlijk 24/7 zodra ik wakker ben adem ik te snel.

Een ander belangrijk gegeven om te vermelden is dat mijn angststoornis ontwikkeld is vanwege het feit dat ik homoseksueel ben en dit niet goed kan accepteren. Ik ben me heel goed bewust dat ik hier problemen mee ervaar maar vanwege het feit dat ik het al zo goed als geaccepteerd heb ( een goeie 90% ). En veel mensen het al van me weten, maar toch de klachten blijven ben ik maar overgegaan om contact te zoeken met andere mensen.

Ik zou heel heel graag in contact willen komen met mensen die in een soortgelijke positie zitten als ik en ik zou met hun graag willen praten over eventuele tips/advies. Ik ben door de hele medische molen gehaald en ik mankeer NIETS. Ik voel me dus constant heel ziek/slecht en bij de huisartsen/ziekenhuis wordt ik constant weggestuurd. Je kan je natuurlijk voorstellen dat dat heel erg vervelend is, op een gegeven moment ga je natuurlijk ook twijfelen aan hun kwaliteiten en aan je eigen vertrouwen in je lichaam.

In ieder geval bedankt voor het lezen en hopelijk is er iemand met goeie tips / advies

Bedankt!
Swxnick
BerichtGeplaatst: 28-03-2018 8:11 Reageer met quote

123
Index > Psyche > Hypochondrie, homoseksualiteit en angststoornis HULP gezocht
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring