Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Help! Bang voor hiv en hepatitis b besmetting
Auteur Onderwerp: Help! Bang voor hiv en hepatitis b besmetting
Bangevrouw
BerichtGeplaatst: 25-09-2016 16:30 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al meerdere dingen gelezen hier op het forum en overal op internet, maar ik word er niet minder onzeker en bang.

Half juli ben ik er achter gekomen dat mijn man vreemd ging. Ik ben toen een soa test gegaan doen en daar kwam gonnoroe uit.

De laatste keer dat ik sex heb gehad met mijn man was 28 juni. Het was dus nog te vroeg voor een bloed test.

Op 19 augustus 7 weken en 3 dagen na het laatste sexuele contact heb ik laten bloedprikken voor hiv en hepatitis b en ook de gewone soa test nog een keer herhaald. De gonnoroe was gelukkig weg. In mijn bloed was ook nog niks te zien, maar dat verbaasde mijn dokter ook niet omdat hiv en hepatitis b pas na 12 weken zichbaar zijn.

Nu lees ik op internet verschillende verhalen. Over hiv lees ik dat het na 4-6 weken zichbaar KAN zijn in bloed en over hepatitis b lees ik dat het ook vanaf 4 weken na besmetting zichbaar KAN zijn in je bloed.

Ik heb dus na 7 weken getest wat dus "officieel" te vroeg is.

Ik wordt nu helemaal gek, ik ben zo bang dat ik hepatitis b of hiv heb en dat ik mijn kleintje van 2 er dadelijk ook mee besmet.

Ik ben zelfs zo bang dat ik overspannen thuis zit. Ik moet nog een week wachten tot ik weer mag prikken dan ben ik over die "3 maanden" heen. Ik kan echt niet meer realistisch zijn met wat ik voel en hoe ik moet denken.

Ik heb ook last van mijn rechterzij. Net onder me ribbenkast en soms ook wat lager ter hoogte van mijn navel. Is dat dus mijn lever?

Hoe groot is de kans dat ik dus ziek ben en besmet met hiv en of hepatitis b? En h9e betrouwbaar zou de test van bij 7 weken zijn geweest?
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 25-09-2016 22:48 Reageer met quote

Hallo Bangevrouw, de angst voor dergelijke geslachtziektes kan er ineens inschieten en zeker nadat je man vreemd ging en jij daar gonorroe aan over hield. Ben je daar trouwens toen voor behandeld?
Maar als jij en je man nog steeds samenzijn, waarom laat je man zich dan niet testen op hiv en hepatitis B? ( Dat is het minste wat hij kan doen!)Hij zou dat dan dus al langer moeten hebben dan jij.., dus lang genoeg voor een betrouwbare test. Als hij dat niet heeft, heb jij het ook niet, of praten jullie niet met elkaar over zijn vreemdgaan en de eventuele gevolgen daarvan?
Ik wens je veel sterkte en hoop voor je dat je jezelf niet helemaal gek maakt met alle vragen en angsten hierover. Gooi er alles hier maar uit hoor, daar is dit forum voor!
Rig Locums
BerichtGeplaatst: 27-09-2016 15:29 Reageer met quote

2. Interessant artikel! Wij zijn RIG Locums de toonaangevende Artsen Uitzendbureau van Internationale Locum artsen die voor de Britse NHS willen werken! klik hier AUB voor meer informatie: http://www.riglocums.com/ethical-recruiting-rig-locums-leading-way-specialist-recruitment/
Bangevrouw
BerichtGeplaatst: 03-10-2016 13:57 Reageer met quote

Bedankt voor uw reactie. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet i overuit of ik wel bij mijn man wil blijven of niet. Daarom nnoem ik hem nu nog mijn man. Ik vind het een erg moeilijke beslissing, omdat ook ons zoontje hiervan de dupe wordt.

Op het moment hebben we weinig contact en gaat het halen en brengen van ons zoontje ook via zijn ouders. Ik moet alles eerst voor mijzelf ook een rijtje krijgen.

Ik heb idd wel gevraagd of hij zich wil laten testen, maar hij is er erg lui in. Wat ik trouwens belachelijk vind want hij gaat zowel om zijn gezondheid als die van mij en ook die van ons zoontje.

Ik krijg donderdag de bloed uitslag van de dokter. Ik heb nu pijn in mijn rug op de plek waar mijn lever zit en pijn in het rechter gedeelte van mijn nek. Heb ook minder eelust. Ik weet nu niet meer of het symptomen zijn van hiv of hepatitis b of dat het gewoon stress is.

Heb zoveel aan mijn hoofd op dit moment. Zoveel angst en keuzes die ik moet maken.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 05-10-2016 8:06 Reageer met quote

Het lijkt me niet onmogelijk dat je klachten te maken hebben met grote stress. Het is ook niet niks waar je nu voor staat; het verwerken van het vreemdgaan van je man en de moeilijke beslissing wel of niet bij hem weg te gaan met alle gevolgen van dien voor jou en jullie zoontje. Morgen krijg je dus de uitslag van dat bloedonderzoek. Ik ga ervan uit dat die geruststellend is, omdat het wel erg toevallig zou zijn dat je ook HIV en Hepatitis B hebt opgelopen, maar uiteraard is dat niet helemaal uitgesloten. Ik wens je veel sterkte en wijsheid de komende periode. Laat je nog even weten wat de uitslag is? Hartelijke groet
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 08-10-2016 20:10 Reageer met quote

Hallo Bangevrouw, je had toch afgelopen donderdag uitslag van het bloedonderzoek? Wat is daar uitgekomen? Ik hoop dat je je voor niks zorgen hebt gemaakt. Laat je het even weten?
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 16-10-2016 18:26 Reageer met quote

Ok, Bangevrouw, je zult je wel voor niks in de stress gestort hebben? Anders zou je je antwoord wel posten denk ik
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Help! Bang voor hiv en hepatitis b besmetting
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring