Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Maagzuur door angst
Auteur Onderwerp: Maagzuur door angst
mismashful2
BerichtGeplaatst: 04-09-2016 20:25 Reageer met quote

Ik ga beginnen bij het begin.

Een tweetal maand geleden kreeg ik last van angst. Werd opeens bang voor een tumor in mijn hals, omdat ik heel de tijd een gespannen gevoel had in mijn hals. Ik kreeg hartkloppingen, duizelingen, werd angstig,.. Die dagen kreeg ik geen hap door mijn keel van de stress, ik had wel een hongergevoel, maar geen eetlust.

Toen de stress wat minder werd kon ik terug wat eten, maar nog niet wat ik normaal ervoor at. Moest wel heel de tijd héél veel boeren.

Dan is er een tijd geweest dat ik een continu hongergevoel had, ook met heel veel boeren.

Nu heb ik de laatste tijd last van een brandend gevoel in mijn maag. 's avonds/'s nachts krijg ik dan ook een brandend gevoel net onder mijn borstbeen. Hier komt ook nog is het continu boeren bij, en het feit dat ik veel minder honger heb.

Huisarts had me hiervoor 2x 150 mg ranitidine per dag voorgeschreven, maar dit lijkt de klachten alleen maar te verergeren. Dit neem ik nu net geen week.

Ben ook naar een MDL-arts gegaan, en deze raadde me een gastroscopie aan, maar door mijn angststoornis ben ik hier heel erg bang voor.

De klachten van het zuur en het pijnlijke gevoel onder borstbeen heb ik pas een kleine 2 weken (kon heel erg snel bij MDL-arts terecht, dus 4d nadat ik de klachten had). Deze zei meteen dat ik een gastroscopie moet doen, ook wel logisch met deze klachten. Maar zou deze graag zo lang mogelijk uitstellen. Ben 19 jaar, en bang van elk soort medische ingreep/ziekte,...

Nu is mijn vraag, kunnen deze recente klachten ook van de stress/angst komen? En zou ik nog wat wachten met gastroscopie?
Index > Psyche > Maagzuur door angst
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring