Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Speekselklier op harde deel gehemelte
Auteur Onderwerp: Speekselklier op harde deel gehemelte
Rayscha




BerichtGeplaatst: 26-08-2016 7:59 Reageer met quote

Ik heb bijna een jaar een hard bultje op het harde gedeelte van mijn gehemelte. een tandartsassistente vertelde mij dat hier geen speekselkliertjes zitten. De kaakchirurg dacht wel aan een speekselkliertje ook al was het wel een erg hard bobbeltje. Ze kon het weghalen als ik dat zou willen. Ik maakte een afspraak voor ma de zomer. Als het vanzelf zou verdwijnen moest ik de afspraak afbellen. Het zou wel erg pijnlijk zijn op dat deel.

Ik twijfel nu omdat het consult erg snel ging. Als het alleen weg gehaald hoeft te worden omdat ik het wil lijkt er geen medische noodzaak. In dat geval laat maar lekker zitten. Toch lijkt ook de kaakchirurg niet stellig in haar diagnose. Iemand ervaring met een harde knobbel op het harde gedeelte van het gehemelte ?
Libera




BerichtGeplaatst: 26-08-2016 10:20 Reageer met quote

Hoi Rayscha,

Ik heb dit ook gehad en ben bij de kaakchirurg terechtgekomen. Ik heb toen een scan gehad van het hoofd- en halsgebied voor aanvullend onderzoek. Uiteindelijk heeft de prof het verwijderd. Het is inderdaad een gevoelige plaats.
Rayscha




BerichtGeplaatst: 26-08-2016 14:17 Reageer met quote

Dank voor je antwoord. Weet je ook wat het nu eigenlijk was? Heb je er lang last van gehad?
Libera




BerichtGeplaatst: 26-08-2016 14:47 Reageer met quote

Het was een speekselkliercyste. Nadat het verwijderd was heb ik weekje een soort bitje ingehad dat tegen het gehemelte drukte en geklemd werd om kiezen in de bovenkaak.
Index > Neurologie > Speekselklier op harde deel gehemelte
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring