Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Ophangbanden baarmoeder
Auteur Onderwerp: Ophangbanden baarmoeder
TDC
BerichtGeplaatst: 17-08-2016 16:40 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Ik moet even mijn verhaal en vragen kwijt.

Ik ben een vrouw van 26 jaar en heb al een half jaar lang last van steken in mijn onderbuik. Aanvankelijk dacht men aan een blinde darm ontsteking. Na een korte opname en testen bleek dit niet gegrond te zijn. De steken bleven echter aanwezig en begonnen uit te stralen naar mijn lies en onderrug. Na nog even op het spoor van een urineweg infectie en darmaandoening/infectie gezeten te hebben, kwam mijn huisarts op endometriose. Na een consultatie en laparoscopie door de gynaecoloog, bleek ik inderdaad een lichte vorm hiervan te hebben. Nog geen week na de operatie kwamen de klachten weer terug. Tijdens een controle afspraak zei mijn gynaecoloog dat hij het even wilde afwachten en mij pas binnen 3 maand terug wil zien voor een herevaluatie. Vandaag de dag overleef ik op 2 paracetamol per dag, 3 maand is voor mij dus heel lang. Nu vertelde de gynaecoloog dat hij tijdens de kijkoperatie opmerkte dat mijn baarmoeder rechts ligt ipv in het midden. Dit is te wijten aan een aangeboren aandoening waardoor de ophangbanden van baarmoeder aan het bekken, rechts aanzienlijk korter is. Nu merk ik meer en meer dat het vrijen niet aangenaam meer is en ik zelf pijn voel in de gebieden waar ik de steken ervaar. Dit is zowel rechts als links maar rechts blijft toch meer gevoelig. Wat houdt die pijn nu in? Wel, het is een constant zeurende pijn rechts met venijnige steken zowel links als rechts waarbij ze uitstralen naar mijn lies, onderrug en schaambeen. Daarnaast heb ik na het vrijen bloedverlies. De gynaecoloog gaf aan dat dit inderdaad misschien de oorzaak van de pijn kan zijn en zou dit kunnen oplossen via een laparoscopie en de rechterband doorknippen en verlengen. Ik heb sinds een jaar een vaste vriend en was daarvoor amper seksueel actief wat kan verklaren waarom ik de klachten nu pas heb. Ik vind echter niks terug over degelijke aandoening, enkel een gekantelde baarmoeder is bekend. Ik las ook dat die aandoening pijn kan geven tijdens het vrijen omdat de penis telkens op de baarmoederhalsmond stoot.

Nu heb ik echter wat vragen.
1 herkent iemand zich in mijn verhaal?
2 Heeft er iemand ook al een operatie aan de ophangbanden ondergaan zonder een baarmoederverzakking of verwijdering? 3 Is het ├╝berhaupt mogelijk dat de penis van mijn vriend tegen mijn baarmoederhalsmond stoot en de pijn veroorzaakt?

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen, want ikzelf ben op dit moment radeloos.

Groetjes,

Tessa
Index > Gynaecologie > Ophangbanden baarmoeder
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring