Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Erytromelalgie als diagnose en het medicijn Amitriptyline
Auteur Onderwerp: Erytromelalgie als diagnose en het medicijn Amitriptyline
Anoniem0243
BerichtGeplaatst: 16-08-2016 22:17 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn vriendin kreeg ongeveer 8 maanden geleden last van uitslag na een antibioticakuur. Als gevolg hiervan kreeg ze naproxen voorgeschreven. (Na bezoeken eerste hulp) Waarna haar ogen, lippen en vooral handen en voeten begonnen op te zwellen in combinatie met benauwdheid. (Weer bezoek aan eerste hulp) Om dit te bestrijden kreeg ze antihistamine. (Een middel om allergische reacties tegen te gaan) hierna verdwenen de zwellingen in lippen en ogen.

De zwellingen in handen en voeten bleven echter aanhouden en werden op termijn zelfs erger en gingen al snel gepaard met een enorm vurig rode gloed en hevige pijn (geen dop meer van een fles kunnen draaien en niet tot nauwelijks meer kunnen lopen) toen dit laatste aanbleef houden. Heeft ze na een week of 4 een bezoek gebracht aan de huisarts. Die haar door verwees naar een internist. De internist bekeek de klachten en dacht in eerste instantie aan een auto-immuunziekte. Iedere bloed en urine test sloot dit echter uit.

Wel kwam hier een spoor van het EBV-virus in voor (Ebstein bar virus) onderzoek naar handen en voeten werd gedaan door de dermatoloog. Die na een aantal onderzoeken kwam met de diagnose "Erytromelalgie" (een zeldzaam syndroom waarbij de kleine slagaders in de huid nauwer of verweid worden. (Ook wel een functionele perifere vasculaire vaatziekte genoemd) om de pijn te verminderen werd capsaicine cream en 4000mg paracetamol per dag voor geschreven. Dit had helaas weinig tot geen effect.

Nu 8 maanden verder, 8 maanden niet kunnen werken. Artsen die steeds nieuwe medicatie voorschrijven en 3 maanden wachten op effect. Als er geen effect is wordt er iets anders voor geschreven en weer 3 maanden wachten. De tijd gaat erg langzaam en de weg is uitzichtloos. Nu is er amitrptyline voor geschreven. (Tegen zenuwpijn) we hebben wat onderzoek gedaan op internet en komen er daarachter dat dit ook effect heeft op een hele boel andere dingen in het lichaam zoals emoties en depressies. Daarnaast zijn de vorige ervaringen met medicijnen erg slecht afgelopen en durf dit om die reden dan ook niet te nemen.

Ik ben vooral op zoek naar mensen die ervaring hebben met dit medicijn of de diagnose Erytromelalgie. En hoe terecht is deze diagnose. Ze zit met haar handen in het haar en is ten einderaad… wat nu?
Ket
BerichtGeplaatst: 17-10-2016 18:32 Reageer met quote

Beste Anoniem243,

Ik heb je bericht gelezen.
Ik ben een paar jaar geleden gediagnostiseerd met erytromelalgie (na vele, vele onderzoeken).
Aangezien dit een aandoening is die niet veel voorkomt en waar de artsen ook niet veel ervaring mee hebben, zijn we vanaf de dag van diagnose bezig met het zoeken naar medicijnen die mijn klachten (o.a. enorme brandende voeten) verminderen of verhelpen.
Tijdens deze tocht door medicijnland heb ik ook amitrptyline gebruikt voor een aantal maanden maar dat heeft bij mij geen effect gegeven.
Ik loop al jaren in het AMC voor deze aandoening (bij een vasculair arts én bij de pijnpoli) dus als je meer vragen voor mij hebt kan je me e-mailen naar: saskia.ket@hetnet.nl
Index > Medicijnen > Erytromelalgie als diagnose en het medicijn Amitriptyline
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring