Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Een schimmelinfectie van de eikel of iets anders ?
Auteur Onderwerp: Een schimmelinfectie van de eikel of iets anders ?
Jersy
BerichtGeplaatst: 09-08-2016 14:10 Reageer met quote

Beste

Ik heb reeds enkele maanden last daar beneden. Het begon volgens mij begin maart (heb toen ook een keer onveilige seks gehad met een meisje).

Vervolgens kreeg ik last van 'het gevoel te hebben te moeten plassen maar steeds kleine beetjes plassen en niet volledig uit kunnen plassen.' Na enkele dagen kreeg ik ook een korrelige afscheiding op de eikel (die er overigens wel af te wassen is, maar toch vervelend oogt).

Ik ging half maart voor de eerste keer ermee naar de huisarts en die zei dat dit een schimmelinfectie was. Er werd mij Travogen crème voorgeschreven dat ik 10 dagen moest smeren ('s morgens en 's avonds) en Fluconazole pilletjes die ik 5 dagen moest innemen (telkens 1 bij het avondeten). Ik heb hierna ook even het gevoel gehad dat dit volledig weg was.

Half juni kreeg ik echter weer problemen, die erg leken op de eerste maar naar mijn mening nog een tikkeltje erger zijn. Weer heb ik last van die witte 'schilfertjes' op de eikel (dit is zeker en vast erger de dag NADAT ik veel alcohol (met name bier) genuttigd heb -> is dit een verband ?). Ook heb ik last van een pijnlijke plasbuis (vooral dan beneden, onder de helft van de penis) bij het drukken erop (dit vermindert echter in erectie).

De schilfertjes verdwijnen als ik Travogen of zelfs Nivea smeer, maar als ik dan een dag niet smeer en alcohol drink, is het de volgende dag weer 'prijs'..

Wat heb ik al gedaan ? 2x de huisarts geraadpleegd -> 2x een schimmelinfectie als diagnose -> behandeling helpte de eerste keer wel, tweede minder/niet. Een SOA test uit laten voeren, alles oké. Blaasonderzoek laten doen, alles oké. Urine & bloed waren ook helemaal in orde.

Wat denken jullie dat het is ? Is het toch een schimmelinfectie ? En is Travogen dan misschien niet de juiste oplossing ? Ik hoor het graag want ik begin er een beetje moedeloos van te worden...

Met vriendelijke groeten
Index > Urologie > Een schimmelinfectie van de eikel of iets anders ?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring