Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > bloosangst
Auteur Onderwerp: bloosangst
TrueStar86
BerichtGeplaatst: 25-01-2010 0:11 Reageer met quote

Wat ben ik opgelucht nu ik gelezen heb dat ik niet de enige ben!
Ik dacht laat ik het eens proberen op te zoeken op internet en zag dat er zelfs een benaming voor was.
Ik vind het vreselijk om bloosangst te hebben en word er ontzettend onzeker door.
Net als meerderen van jullie ga ik dagelijkse sociale dingen uit de weg omdat ik bang ben dat ik ga blozen.
Als je het zo leest stelt het weinig voor, maar voor mensen met dit probleem is dit echt verschrikkelijk!
Als ik boodschappen doe en ik kom een bekende tegen, weet ik dat ik een rood hoofd krijg.
Dan sta ik daar Embarassed en denk ik bij mezelf, WAAROM EIGENLIJK?!?!?!
Als ik op visite ga of ergens wat drinken en er word ineens tegen mij gepraat en alle aandacht is op mij gericht, krijg ik een SUPER rood hoofd.
Het is zelfs zo erg dat ik die dingen niet meer overdag WIL doen en visites meestal in de avond plan omdat je het dan niet goed kan zien in het donker, dat is toch niet normaal??
Ik werk nachtdiensten maar begin binnekort aan een opleiding om overdag te gaan werken hier in deze zorginstelling.
Maar als ik al denk aan vergaderingen en etenstijd met mensen aan 1 tafel krijg ik het al doodsbenauwd.
Zo zijn er nog 100en voorbeelden op te noemen waarbij ik rood word, ik zou dus nooit achter een balie kunnen werken waar mensen constant bij je komen met vragen.
Ik word er vooral doodmoe van om elke dag met die gedachte te leven en steeds maar bezig te zijn dat niemand het ziet aan me.
Ben in die tijd erg onzeker geworden en slaap er gewoon slecht door.
Las net over dat boek "stoproodworden" en denk dat ik deze maar aan ga schaffen als het echt werkt.
Mocht het ooit bij mij overgaan weet ik dat ik een stuk gelukkiger kan leven en er dan ook weer zin in krijg om leuke dingen te gaan doen "OVERDAG".
Maar in ieder geval ben ik blij dat er meerdere mensen zijn die dit probleem hebben want ik dacht altijd dat het aan mij lag!

Liefs
tellxme
BerichtGeplaatst: 06-02-2010 18:54 Reageer met quote

ik wil graag in contact komen met mensen die ook bloosangst hebben, misschien iemand in de omgeving delft rond de 20 jaar die ik eens persoonlijk kan ontmoeten? ik ken namelijk niemand die net als mij bloosangst heeft! Embarassed gewoon chatten of zo is ook goed hoor.
saradewti
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 20:13 Reageer met quote

hallo,
ik heb een vraag, want ik probeer uit te zoeken wat ik heb. Ik ben namelijk niet bang om in het openbaar met mensen te praten en mensen kunnen ook veel dingen over mij zeggen. maar ik word heel erg snel rood op momenten als mensen het ergens over hebben en dan denk je, goh het zou echt super erg zijn als ik nu rood werd, en dan word ik dus rood!
kan iemand mij vertellen waar ik last van heb?
dankje,
Sara
marie1902
BerichtGeplaatst: 26-02-2010 10:49 Reageer met quote

Beste Sara,

Ik ben net vijftig geworden (dus ook Sara) en ik heb hetzelfde als jij -nog steeds-: als ik bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek heb en de personeelsfunctionaris is een knappe vent, dan denk ik ook: "O, als ik nu maar niet rood word" en pats, daar gebeurt het. Het gekke is dat ik bijzonder communicatief ben (ook altijd een communicatieve baan heb gehad), me doorgaans omring met vele mensen en van nature alles behalve verlegen ben (wel onzeker, maar dat heeft voor mijn gevoel ALLES met dat eeuwige blozen te maken).

Vroeger durfde ik (ondanks mijn rode kop) de sterren van de hemel te spelen op school, verhalen voor te lezen, dingen door de klas te roepen en aan discussies deel te nemen. Na verloop van tijd is mijn rood hoofd meer en meer een item geworden: komt er bijvoorbeeld iemand met een microfoon of filmcamera op mij af, dan kan ik niet meer nadenken en weet ik later niet meer wat ik heb gezegd. Zeg ik iets in het openbaar (tijdens een seminar of zo) dan kan dat even goedgaan, tot ik mij realiseer dat iedereen aandachtig naar me luistert. Vanaf dat moment "slaat alles op slot".

Ik las onlangs iets over een betaalbare anti-blooscursus in Groningen (dat is voor mij ver weg, maar je hebt er álles voor over natuurlijk): tien bijeenkomsten en ik zou van mijn blozen af zijn! Helaas kon ik het later niet meer terugvinden op Internet..

Truestar gaat inmiddels, las ik net, sociale dingen uit de weg overdag. Ik doet dat voornamelijk 's winters. De overgang van wit naar rood 's winters is zo vele male groter dan de overgang van bruin naar roodbruin zomers. Bij de eerste zonnestraal zit ik dan ook al in de zon.

Toen mijn man en kinderen op mijn verjaardag afgelopen vrijdag een surpriseparty hadden georganiseerd, heb ik een aantal keer op het punt gestaan een dankwoordje te doen. Ik durfde het niet (ondanks duidelijke microfoonstem en goede uitstraling). Jammer hè!

Ik blijf zoeken naar een oplossing voor ons ontzèttend vervelende probleem. Mocht ik wat vinden, dan laat ik jullie het weten.

Allemaal héél veel sterkte. Ik weet hoe jullie je voelen!

Marie
TrueStar86
BerichtGeplaatst: 14-05-2010 23:26 Reageer met quote

Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik dat bericht gepost heb en ik ben er nog steeds DAGELIJKS mee bezig.
Ik ben nu inmiddels zwanger en heb het gevoel dat het alleen maar erger is geworden door de hormonen.
Ik word er helemaal gek van, ben nu verhuisd (niet om die reden het kwam gewoon zo uit ivm met nieuwe relatie) en kom hier geen bekenden tegen dus ik heb daar in ieder geval al een stukje rust in.

Marie, ik begrijp VOLLEDIG wat je bedoeld met het rood worden in de winter of zomer en dat je in de zomer al direct met je hoofd in de zon gaat om zo maar een beetje een andere kleur te krijgen.
Ik doe namelijk precies hetzelfde.

Soms zit ik erover na te denken en ik snap niet waarom het me zo bezig houdt.
Mijn vriend weet wel dat ik het heb en hij doet erg zijn best om het te begrijpen, maar toch weet ik dat hij het nooit zal snappen omdat hij niet weet wat het is.
Hij zegt dat hij ook onzeker is, maar het is meer dan alleen onzeker zijn.
Het beheerst mijn hele leven en ik denk er elk moment van de dag aan.
Voor mijn zwangerschap had ik er al last van, maar niet zo erg als dat ik nu heb.
Ik hoop dat het straks weer wat minder word en probeer ook te denken en tegen mijzelf te zeggen dat het niet erg is en laat mensen het maar zien whatever!!
Maar het is makkelijker gezegd dat gedaan want je schaamt je.

Ik wil het soms wel tegen mensen vertellen zodat ik er een wat rustiger gevoel bij heb, maar ben bang dat mensen het raar vinden of ja ze snappen het toch niet!

In ieder geval, ik leef er nog steeds mee en ben er veel mee bezig wat natuurlijk niet goed is want zo maak ik het alleen maar erger en erger.

Nou misschien dat er nog eens iemand reageerd, ik zie al dat dit forum niet zo heel erg vaak bekeken wordt.

Liefs xxx
L-Lady77
BerichtGeplaatst: 21-09-2010 14:25 Reageer met quote

Beste lotgenoten,
Wat fijn voor mij om te lezen dat ik niet de enige ben die regelmatig een boei van een hoofd krijg. Heel herkenbaar wat Marie en Truestar hierboven beschrijven.
Bij mij is het alleen niet altijd zo (geweest). Ik heb met perioden dat ik last heb van de schaamte dat ik een rood krijg. En als ik dan denk als iemand mij aanspreekt; oh ja, geen rooie kop krijgen nu, dan krijg ik er dus een. Ik ben erachter dat het te maken heeft met concentratie. Als je er niet aan denkt en je je concentreerd op hetgeen wat jezelf te zeggen hebt of wat je aan het doen bent, dan is het er niet. Maar dat is dus heel moeilijk.
Ik zit nu dus in een periode dat ik er last van heb. Ik weet niet of het goed is dat ik er middels dit forum er aandacht aan geef, want misschien werkt het wel averechts om erover praten.
Situaties vermijden waarin je contact hebt met andere mensen werkt volgens mij averechts. Je moet juist meedoen. Bijvoorbeeld met een vergadering, als ik bang ben dat ik een rooie kop ga krijgen, dan zorg ik dat ik vanaf het begin "aanwezig" ben zodat ik niet plotseling ineens het woord krijg na een lange stilte. En je doet actief mee waardoor je je angst vergeet. Op deze manier krijg je niet ineens de aandacht op je gericht waardoor je normaal die rode kop zou krijgen.
Als iemand nog een tip voor mij heeft hoor ik dit graag. Ik ben ook benieuwd hoe het met Marie en Truestar gaat.
Groetjes L.
Doortje75
BerichtGeplaatst: 30-09-2010 14:08 Reageer met quote

stefaan schreef:
als je leert aanvaarden dat je bloost en niet meer stilstaat bij wat anderen hiervan denken, dan gaat het vanzelf over gaan. Hoe harder je jezelf ertegen wil verzetten, hoe meer je het blozen gaat triggeren. Op den duur ga je gewoon al blozen uit angst om te blozen.
Ik heb hier zelf geen last van, maar net zoals iedereen heb ik dan weer last van andere kwaaltjes.
Wees gewoon jezelf, aanvaard jezelf. Til hier gewoon niet zo zwaar aan en zet jezelf niet zo onder druk! Wink


Beste Stefaan,
Hoe vaak denk je dat wij dit alles al tegen onszelf gezegd hebben?
Het kenmerk van een fobie is dat je verstandelijk wel kunt redeneren dat het onzinnig gedrag is wat je vertoont, maar dat je er toch in gevangen zit.
Dus wil je alsjeblieft geen open deuren intrappen met je 'wijsheden'.
tesssbloos
BerichtGeplaatst: 09-11-2010 18:34 Reageer met quote

Hallo mensen,
Pas sinds een paar maanden weet ik dat ik meer bloos dan andere mensen. Ik weet onderhand wel dat je heel erg bloost doordat je bang bent om te blozen, en dat herken ik ook bij mezelf. Van nature ben ik eigenlijk helemaal geen onzeker type. Eigenlijk heb ik niets om onzeker over te zijn. Ik zie er leuk uit, heb het goed thuis, op school gaat het nu dan even wat minder maar ik zit toch nog steeds op het vwo. Mijn moeder heeft onlangs wel borstkanker gehad, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben? Ik wil heel graag van mijn bloosangst af, weet iemand wat ik er aan kan doen en wat goed helpt? Ik heb al wel gezien dat je allerlei therapiën kunt doen maar die zijn hardstikke duur, ik denk niet dat mijn ouders dat zomaar willen betalen. Is er nog een meisje van 15 jaar waarmee ik mijn ervaringen kan delen?

Met vriendelijke groeten Thessa (Tess)
Renate-.
BerichtGeplaatst: 21-01-2011 21:46 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik ben Renate, 15 jaar en ik heb ook last van bloosangst.
Bijv. toen ik een spreekbeurt moest houden bloosde ik ook, en ik schaamde me ik-weet-niet-wat.

Maar ik heb het tegen mijn klas verteld, doormiddel van een presentatie/spreekbeurt.
Ze hebben mij ontzettend goed opgevangen, en tips gegeven.

Een paaar tips en een raad wil ik jullie geven;

Als je weet dat je in een bepaalde situatie kan gaan blozen, blijf rustig! Denk niet van, ooh nu ga ik blozen en iedereen ziet het! - Nee blijf rustig om je heen kijken. Des te minder erg wordt het.

En geef er niet aan toe. Als je bloos, ga dan niet naar beneden kijken, maar kijk mensen gewoon recht in de ogen, ookal bloos je. Geef je zelf er niet aan toe.

Vertel mensen ervan! Je hoeft je er niet voor te schamen, ookal snap ik dat het wel gebeurd. Maar als mensen waar je vaak mee omgaat het weten, des te minder moeilijk word het!

Nou, ik wens jullie allemaal veel succes, en ik hoop dat jullie er af komen!

Groeten van Renate.-
Girlly
BerichtGeplaatst: 10-02-2011 12:57 Reageer met quote

Hey Denise82

Ik heb een vraagje aan jou!! Ik heb zelf ook heeel erg last van veel blozen! En ik heb op de site gekeken van stop rood worden... Is het de moeite waard om dat e-book te bestellen en helpt het?
Graag hoor ik je reactie..

Groetjes Girlly


denise1982 schreef:
Ik heb er zelf ook erg veel last van gehad en heb ook een operatie overwogen Embarassed Embarassed Embarassed . Het zat namelijk echt heel erg in de weg bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik heb gelukkig via een vriendin een ebook gekregen "Stop het rood worden" en hier heb ik veel aangehad en ik ben er nu eigenlijk zo goed vanaf. Ik bloos nu wel af te toe maar dat heb ik altijd al zo gehad.

ebook is te vinden op:
http://www.iwig.nl/stoproodworden.html

Het heeft mij geholpen en misschien kan het ook een van jullie helpen.

Sterkte!
Wijffie26
BerichtGeplaatst: 19-02-2011 18:54 Reageer met quote

Ik heb nog nooit van bloosangst gehoord maar kan me er wel goed in vinden. Ik bloos ook heel snel en dat vind ik heel erg vervelend maar wat ik doe om het te 'maskeren' is dat ik dan ga hoesten ofzo. Dan valt het niet zo op want dan denken ze dat je daardoor rood wordt en het leidt je ook af van de menigte dat je aankijkt omdat je dan gericht bent op het zogenaamde hoesten dat je doet. Ik heb er inmiddels wel zo mee leren leven.
hotpeppr65
BerichtGeplaatst: 03-04-2011 0:05 Reageer met quote

Hallo!
Ik ben 18 en heb al 4 jaar last van bloosangst. Ook gewoon het fysisch blozen ben ik kotsbeu! Als ik naar school rij, moet ik een berg op. Ik vertrek elke dag een halfuur vroeger dan eigenlijk moet, om te voet de berg op te gaan, gewoon omdat ik anders met een superrooie kop op school toekom. Een 10-tal maanden geleden ben ik naar een dokter in Brussel geweest, dokter Dekeukeleire (UZ Brussel). Hij doet operaties ertegen, en schrijft er ook pillen voor. Sindsdien pak ik dus die pillen, en ben ik er afhankelijk van gekomen. De pillen hebben ook zeer ongemakkelijke bijwerkingen, zoals slaperigheid. De pillen werken zogezegd 8 uur, maar ondertussen heb ik al gemerkt, dat ze nog maar 4 uren werken. De slaperigheid is echt wel niet om mee te leven, zeker als je er 2 per dag neemt! (Ik heb les van 8h30 tem 17h30 ... ) Als ik thuis kom, ben ik gewoon niets meer waard, en kruip ik direct in mijn bed.
Het is echt niet normaal dat ik als 18-jarige niet meer normaal kan leven, en niet van alles kan genieten, zonder eraan te denken. Ik wil mij zorgen maken over serieuse dingen, zoals mijn studies, of normale dingen waaraan een 18-jarige denkt!
Ik denk meer en meer aan de operatie, maar de bijwerking 'overmatig zweten' zorgt ervoor dat ik nog twijfel. Heeft iemand ervaring met de operatie?
(de operatie verschilt ook van die van in Brussel. In Nederland worden enkel de zijtakjes doorsneden, waardoor de bijwerkingen worden gelimiteerd)

Mvg
alienrenske
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 0:18 Reageer met quote

Lieve mensen!
Ik kom er nu dus na 8 jaar pas achter (ben nu 19) dat ik bloosangst heb doordat ik afgelopen week een intake gesprek heb gehad om EMDR therapie te gaan volgen. Ik deed mijn verhaal, legde mijn klachten uit. nou wist ik zelf natuurlijk wel dat het blozen vooral het probleem was waarom ik op sociaal gebied veel moeite heb, maar heb dat nooit uitgesproken en ik had dus ook geen flauw idee dat bloosangst bestond.. De psycholoog vertelde me dat ze dacht dat ik een sociale fobie heb en ik ben dus op internet gaan kijken wat dat nou precies inhield en ik zag bloosangst staan en zo ben ik er nu eindelijk achter! En ik moet zeggen hoe verschrikkelijk het ook mag zijn.. ik ben blij dat er een naam voor is en dat ik dus niet de enige ben! Ik kan me volledig vinden in hetgeen dat hier door jullie alle beschreven word. Zag dat er toch wel een aantal het boek: stop rood worden hebben aangeschaft (of dat overwogen), ben benieuwd of het voor meer dan alleen de tipgever heeft gewerkt?! Zo heb ik zelf toevallig ervaring met het medicijn seroxat. Voor mij hielp het niet tegen het blozen.
Ik heb bij mezelf nog wat opgemerkt wat eerder nog niet genoemd is dacht ik en dat is namelijk dat ik er extra last van heb wanneer ik met bekende ben.. Zo kan ik af en toe best een praatje maken op het station met iemand die naast me zit zonder dat er iets aan de hand is, maar zodra er iemand bij me is en iemand zou ineens tegen me gaan praten ik dan ineens UBER rood word.. vraag me af of iemand van jullie dat misschien ook herkent?
Groetjes Renske
Zonnebloem-23
BerichtGeplaatst: 02-05-2011 16:56 Reageer met quote

Hey Renske, ik herken dat wel ja, dat je het bij bekende hebt..

Ik heb het aan mijn moeder en vriend verteld en ineens leek het bij hun zelfs nog erger te zijn! Op het moment is het bij mij ook gewoon heel erg.. Ik heb periode's dat het een stuk minder is, maar nu is het echt heel erg Sad
Het lijkt wel alsof ik bij bekende denk: zien ze wéér dat ik ga blozen.. Alsof ze het altijd zien..
Dat is waarschijnlijk helemaal niet zo, maarja wij denken van wel.
Ik kan ook gesprekken hebben met wildvreemde en helemaal niet blozen, maar andere keren begint iemand tegen me te praten en dan moet ik gelijk weer blozen, terwijl ik er helemaal niet mee bezig ben.
Ik ben nu ook erg blij dat het zonnetje weer schijnt! Ik ben ook 1 van die mensen die dan als eerste in het zonnetje gaat liggen Razz En als je met mensen buiten zit en de zon schijnt in je gezicht dan voelt ie toch al warm aan, dus als je dan gaat blozen voel je het veel minder.

Ben nog steeds op zoek naar een manier om er vanaf te komen.. Vanaf deze week let ik beter op mijn voeding (heb veel gegoogled over depressies/angsten en slechte voeding) en ik ga meer sporten..

Ik zou het leuk vinden als we elkaar hier een beetje op de hoogte houden!

Groetjes en sterkte/succes allemaal!
Lowland
BerichtGeplaatst: 25-08-2011 21:59 Reageer met quote

Hallo lieve mensen,

Ik herken jullie ervaringen helemaal. Ik heb zo vaak niks gezegt in de klas uit angst om rood te worden (wat vervolgens natuurlijk juist gebeurde). Ook in gezelschap van mijn vrienden zat ik vaak in mezelf te denken 'niet rood worden niet rood worden'... en jahoor weer een hoofd als een tomaat. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar jullie als lotgenoten weten precies wat ik bedoel. Ik kom hier echter niet mijn beklag doen maar ik wil jullie vertellen hoe ik het stukje bij beetje heb weten terug te dringen. Als er 1 persoon er een klein beetje mee geholpen is maakt dat het schrijven al de moeite waard want het kan zooo vervelend zijn om altijd maar met blozen bezig te zijn.
Ik heb mezelf aangeleerd te focussen op de mensen om me heen ipv die eeuwige interne dialoog te voeren (dat niet rood worden niet rood worden. Probeer oprecht geinteresseert naar mensen te luisteren dan vergeet je jezelf als het ware. Dit vergt oefening maar het helpt echt.
Praten is juist het moeilijkst, ik weet het. Als ik spreek tegen wie dan ook hou ik mezelf voor dat ik daar ben met de beste intenties. Ik kom niet om het minder te maken voor andere of mensen zich ongemakkelijk te laten voelen, nee in tegendeel ik wil in iedere situatie positief bijdragen. Als je dit jezelf indenkt en het oprecht meent dan geeft dat rust. Wie maakt je wat als jij altijd positieve intenties heb? Smile
Daarnaast heeft het mij ook geholpen om te zorgen dat ik er goed uit zie door veel te sporten (en ja ook in de sportschool werd ik vaak rood). En te zorgen dat ik werk doe waar ik een beetje trots op ben (en niet meer rood wordt bij de vraag wat doe jij voor werk). Die laatste twee zijn wel wat oppervlakkiger missxhien maar als het maar werkt toch?
Ik ben nu 29 en bloos niet zo vaak meer, binnenkort moet ik als luitenant bij de luchtmacht briefings geven aan piloten en ik weet dat ik dat 5 jaar terug echt niet had gekunt. Ik wil daarmee zeggen dat het exht over kan gaan, ook al denk je misschien vaak van niet.
Goed ik tik dit op me telefoon dus ik ga nu wel stoppen. Hoop echt dat iemand hier iets aan heeft. Zoniet dan is het ook oke, dan heb ik het iig geprobeerd.
Heel veel succes allemaal Smile
Lowland
BerichtGeplaatst: 25-08-2011 22:04 Reageer met quote

Hallo lieve mensen,

Ik herken jullie ervaringen helemaal. Ik heb zo vaak niks gezegt in de klas uit angst om rood te worden (wat vervolgens natuurlijk juist gebeurde). Ook in gezelschap van mijn vrienden zat ik vaak in mezelf te denken 'niet rood worden niet rood worden'... en jahoor weer een hoofd als een tomaat. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar jullie als lotgenoten weten precies wat ik bedoel. Ik kom hier echter niet mijn beklag doen maar ik wil jullie vertellen hoe ik het stukje bij beetje heb weten terug te dringen. Als er 1 persoon er een klein beetje mee geholpen is maakt dat het schrijven al de moeite waard want het kan zooo vervelend zijn om altijd maar met blozen bezig te zijn.
Ik heb mezelf aangeleerd te focussen op de mensen om me heen ipv die eeuwige interne dialoog te voeren (dat niet rood worden niet rood worden. Probeer oprecht geinteresseert naar mensen te luisteren dan vergeet je jezelf als het ware. Dit vergt oefening maar het helpt echt.
Praten is juist het moeilijkst, ik weet het. Als ik spreek tegen wie dan ook hou ik mezelf voor dat ik daar ben met de beste intenties. Ik kom niet om het minder te maken voor andere of mensen zich ongemakkelijk te laten voelen, nee in tegendeel ik wil in iedere situatie positief bijdragen. Als je dit jezelf indenkt en het oprecht meent dan geeft dat rust. Wie maakt je wat als jij altijd positieve intenties heb? Smile
Daarnaast heeft het mij ook geholpen om te zorgen dat ik er goed uit zie door veel te sporten (en ja ook in de sportschool werd ik vaak rood). En te zorgen dat ik werk doe waar ik een beetje trots op ben (en niet meer rood wordt bij de vraag wat doe jij voor werk). Die laatste twee zijn wel wat oppervlakkiger missxhien maar als het maar werkt toch?
Ik ben nu 29 en bloos niet zo vaak meer, binnenkort moet ik als luitenant bij de luchtmacht briefings geven aan piloten en ik weet dat ik dat 5 jaar terug echt niet had gekunt. Ik wil daarmee zeggen dat het exht over kan gaan, ook al denk je misschien vaak van niet.
Goed ik tik dit op me telefoon dus ik ga nu wel stoppen. Hoop echt dat iemand hier iets aan heeft. Zoniet dan is het ook oke, dan heb ik het iig geprobeerd.
Heel veel succes allemaal Smile
anoniem25
BerichtGeplaatst: 07-09-2011 14:58 Reageer met quote

hallo allemaal,

ik ben 25, en heb ook al zo'n ruim 10 jaar last van blozen... het wordt steeds lastiger om ermee om te gaan en het begint me nu echt te belemmeren in mijn dagelijkse leven...
ik heb al heel veel op internet rond zitten zoeken, op zoek naar een oplossing.. toen ben ik ook op dit forum terecht gekomen en alle verhalen komen me zo bekend voor!!
ik wil eigenlijk naar de huisarts om erover te praten, maar ik durf niet (de reden omdat ik bang ben om dus weer rood te worden) stom he!!
heeft iemand tips om wel te durven gaan of voor oplossingen??
Clara van B
BerichtGeplaatst: 01-07-2012 17:59 Reageer met quote

Wat zijn alle verhalen herkenbaar! Ik ben bijna 50 jaar en zo klaar met het blozen en het krijgen van rode vlekken in mijn nek! Ik voel me belemmerd door het blozen en merk dat ik ook steeds meer situaties uit de weg ga. Nu voel ik me net een slap aftreksel van mezelf. Want eigenlijk ben ik best een leuk Laughing en enthousiast mens. Maar zo kom ik nu helemaal niet over.

Sinds gisteren volg ik het programma van Geert Verschaeve. ***

bluesky
BerichtGeplaatst: 06-09-2012 9:54 Reageer met quote

Hallo mensen,
Ik dacht ik ga even mijn verhaal posten misschien hebben jullier er wat aan. Ik heb sinds mijn 12e last gehad van bloosangst, het werd eigenlijk met het jaar erger. In de klas, in de winkel, met jongens, maar ook als iemand me doodnormaal de weg vroeg op straat. Het werd echt een obsessie voor me. IK ben nu 27 jaar en toen ik er op mn werk nog steeds enorm veel last van had en mensen het ook gingen zeggen was ik het helemaal zat. Ik kon door het blozen niet mezelf zijn, ik hield me altijd in wat stel je voor dat je weer een rode kop krijgt.. Als je er over nadenkt slaat het nergens op maar die gedachtegang zit in je hoofd en je doet er niets aan. Toen ben ik naar een psycholoog gegaan die me een half jaar begeleid heeft, superfijn en ik heb er veel geleerd. Maar het blozen werd niet minder helaas. Vervolgens sprak ik met iemand die anti depressiva gebruikte, al 20 jaar zonder problemen. Toen ben ik naar de dokter gegaan en heb 20 gram cytalopram voorgeschreven gekregen, elke dag 1 pilletje. Het is heel weinig maar net genoeg. Ik heb zelf helemaal geen last van bijwerkingen maar het blozen is echt met 90 % minder. Ik ben er echt super blij mee en zit veel beter in mn vel. Ik hoop dat ik na een tijd kan stoppen met de pillen maar waarom zou je als je er gelukkiger door wordt. Het is ook zo weinig dat het niet schadelijk is. Ik merk dat ik met de dag zekerder wordt in bepaalde situaties en dat voelt echt goed! Omdat ik er zoveel jaren mee heb gezeten (en nooit aan iemand verteld ), voelt het echt als een pak van mn schouders. Iedereen kan wel zeggen, blozen is juist charmant of accepteer het van je zelf want niemand vindt het erg. Maar zo voelde ik het absoluut niet en ik weet zeker meerdere mensen. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en wens jullie veel succes! Embarassed Razz
evahartje
BerichtGeplaatst: 26-03-2013 23:19 Reageer met quote

Hoi.

Ik ben een meisje van 13 en ik bloos ongelofelijk veel. Het is echt niet normaal gewoon! Sowieso kreeg ik altijd in de klas als ik een beurt kreeg een rood hoofd. Ok als ik terug denk aan andere keren dat ik middenin een groep mensen rood werd, ga ik blozen. Soms middenin een gesprek. Met vervelende gedachtes. Zelfs als ik gewoon alleen rustig achter mn laptop zit bijvoorbeeld, kan ik opeens gaan blozen. Ook aan de eettafel met mijn eigen familie. Daarom eet ik bijna nooit mee en doe ik alsof ik geen trek heb, maar eigenlijk wil ik dus dat verschrikkelijke blozen voorkomen. Ik blijf niet meer eten bij vriendinnen, ik ga niet meer mee naar verjaardagen van famile, ik durf niet rustig op de bank te zitten als er visite is, en ga zo maar door. Het is gewoon zo erg. Het bellemerd mijn hele leven. Ik kan niet mezelf zijn, ik durf het niet. Bang om een rode kop te krijgen. Ik durf geen lange mouwen aan, ook niet als het sneeuwt, bang om het sneller benauwd te krijgen. Ik wil gewoon weer normaal kunnen leven! Niemand weet dit van mij. Ik ben er laatst achter gekomen dat het een bloosangst is. Ik heb er dingen over gegoogled & ik heb gelezen dat je een operatie kan doen wat het blozen heel erg kan verminderden. Ik lees er verschillende reacties over. Sommige heel goed, sommige negatief. Heeft iemand hier ervaring mee/ meer informatie over? Ik zit echt erg met dat vele blozen en ik lig er ook nachten wakker van. Ik wil er echt vanaf. Nog een verhaal erbij; Ik zat in groep zeven ofzo, en we hadden een les over gevoelens. Opeens zei de 'juf' Blozen. Nou bij het woord blozen kreeg ik al een kop als een boei. Dat zag de 'juf' en ze gaf mij de beurt; Eva, weet jij wat blozen is? Mn hoofd knapte uit elkaar van roodheid. Ik zei; Weet ik niet. En zo'n stom kind uit mn klas toen zei; Precies wat jij nu doet. Nou die hele klas lachen natuurlijk. Mn hoofd was undertussen ontploft. En ookal was dit in groep 7, ik lig er nogsteeds wakker van, ik kan me nogsteeds zo vreselijl voelen zoals ik me op dat moment voelde. Ik herrinner het me als de dag van gisteren. Daarna heb ik stiekem op de wc gehuild. En telkens als ik daarnaan terugdenk, is mn hoofd een tomaat

Ik wil hier echt vanaf. Wat moet ik doen? Ik voel me er zo slecht door!
Index > Psyche > bloosangst
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring