Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Dagelijkse druk achter één oog - (Lijkt op migraine)
Auteur Onderwerp: Dagelijkse druk achter één oog - (Lijkt op migraine)
Deborah92
BerichtGeplaatst: 31-07-2016 12:41 Reageer met quote

Me even kort voorstellen:
Ik ben een vrouw van momenteel 23 jaar en ben wonende in Gent (België). Ik ben 1,5 jaar geleden gaan samenwonen met mijn vriend. Misschien maakt het niet uit voor deze pijn maar ik ben slechthorend geboren en dus draag ik gehoorapparaten aan beide kanten. Ik ben hier op het forum terechtgekomen omdat ik het allemaal niet meer weet.. Stilletjes aan ben ik radeloos aan het worden omdat al die dokters mij niet meer lijken te kunnen helpen met m'n probleem.

Goed, sinds maart 2015 heb ik last gekregen van oogpijn aan één oog. 80% van de tijd is dit links en dit voelt aan alsof er iemand mijn oog wil uitduwen, een echte druk op m'n oog. De laatste maand lijkt dit echt te verergeren en ik sta ermee op en ga ermee slapen. Deze druk voel ik bijna dagelijks maar soms zijn er een paar dagen dat ik me normaal voel. Ik heb sinds mn 18e toen de menstruatie kwam, maandelijks een echte migraine aanval met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht, geluid en geuren, net voor de regels doorbreken. Deze pijn en druk achter mijn oog lijkt heel erg op migraine maar het is enkel die druk op mijn oog. Echte migraine kan het ook niet zijn want deze pijn is soms echt dagen, weken aan één stuk aanwezig. Met de echte migraine heb ik al leren leven maar deze dagelijkse pijn slorpt alle energie op en word er zo moe van! ..

Wat ik momenteel al heb ondernomen:
- 2x neuroloog:
Propranolol (tot 240mg/dag = max toegelaten) = voorkomen van migraine. Dit deed niks. Voor een echte migraine aanval probeer ik op tijd 'Sumatriptan' te pakken. ik hou sinds 12 augustus 2015 een migraine-kalender bij waarop ik elke dag een pijn score geef van '0' tot '10'. Ik kan geen verband leggen met dagen waarop ik geen pijn heb.
EEG (hersenscan) = niks abnormaals
- Wake up light wekker van Philips gekocht omdat ik dacht dat ik misschien niet goed wakker kon worden en zo de zonsopgang kon nabootsen.
- Anticonceptiepil:
minipil (Nacrez) naar Yaz. Maar ik kreeg zo'n pijn van deze pil (Yaz) aan m'n borsten waardoor ik nu uiteindelijk overgestapt ben op 'Zoely'. Met 'Zoely' heb ik 4 dagen een stopweek. De oogpijn blijft hetzelfde.
- Oogarts:
Schreef een 'rust'bril voor. Ik heb een 'rust'bril gedragen van 20 februari tem 19 april. Ik voelde geen enkel verschil, enkel in het begin van de bril was ik misselijk en draaierig maar omdat ik nog moest wennen aan de bril zelf. Dit haalde dus eigenlijk ook niks uit.
- Huisarts:
Clozan (5mg) = antidepressiva. Geen verschil gemerkt in die 2 weken. Dus stress lijkt het ook niet te zijn.
- Kinesist:
11 februari tot 31 maart ook een 9 beurten bij de kinesist gehad omwille van m'n nek en schouders. Deze spieren zitten heel vast en ik krijg een triggerpoint behandeling met naalden in de spier zelf.
Omdat het nog niet los genoeg was ben ik weer gestart met 9 beurten sinds 2 juni. Voor de oogpijn nog geen verandering maar de nekspieren zitten nog heel vast.
Ik heb op een lager kussen geslapen voor mijn slaaphouding.
- RX en CT-scan voor sinusitis = niks!
- Allergietest zoals huisstofmijt, vitamine B12, grassen, pollen ed = in orde
- Bloedonderzoek naar suiker ed is ook normaal
- Bloeddruk en hartslag is meestal ook in orde

Volgende week zal ik een MRI scan ondergaan van m'n hele hoofd om een algemeen beeld te krijgen. Hopelijk vinden ze hier iets op.

Waar ik nog aan denk voor deze druk op mijn oog:
- Voedingsintolerantie (zal dit testen indien de MRI niks uitwijst)
- Ergens denk ik dat het uit mijn nekspieren komt. Ik werk aan de vaatwas en moet dus dagelijks dezelfde (slechte) beweging doen en heel veel bukken, wat de druk trouwens nog erger doet toenemen op mijn oog. Het is ook heel warm en vochtig op mijn werk en heel veel lawaai van de machines. Het is wel een stresserende job want je moet de machine blijven volgen.
- Misschien slaap ik niet diep genoeg waardoor mijn ogen niet genoeg kunnen rusten. Meestal slaap ik wel genoeg van 8 tot 10 uren/nacht. Volgens mijn vriend tandenknars ik wel regelmatig wat kan duiden dat ik niet voldoende ontspannen ben.

Ik kan niet normaal meer functioneren op het werk en moet vaak naar huis gaan omwille van de pijn. De dokter heeft me onlangs 2 weken ziek thuis voorgeschreven maar eigenlijk gaat de pijn er ook niet mee weg. Ik ging zelfs met de fiets naar het werk maar zelfs dit is te zwaar geworden voor mij. Als ik op vrije dagen met vrienden afspreek, lig ik 's avonds in bed met heel veel druk op mijn oog. Vroeger luisterde ik heel graag naar muziek maar nu moet het zo stil en rustig mogelijk zijn voor mij. Het neemt heel wat in beslag van mijn leven. Het kan zo echt niet meer verder..

Weten jullie nog welke richting ik kan zoeken voor mijn oogpijn?

Bedankt alvast & ik hoop hier veel uit te leren!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 15-09-2016 16:16 Reageer met quote

Heb je al eens ooit laten testen hoe hoog de druk in je oog is? Dit doet mijn moeder namelijk ook omdat er een soort ziekte in haar familie zit waarbij de oogdruk te hoog kan zijn. Dit is erfelijk volgens haar.
Index > Overige ziekten > Dagelijkse druk achter één oog - (Lijkt op migraine)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring