Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > neuralgische pijn door herpes simplex
Auteur Onderwerp: neuralgische pijn door herpes simplex
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 17-07-2016 12:51 Reageer met quote

Hallo, ik heb een vraagje: sinds 2013 heb ik HSV type 2.
Ik heb na de eerste primaire infectie, die enorm hevig en pijnlijk was en vijf weken duurde qua ziek zijn, geen nieuwe uitbraak meer gehad, tot op april dit jaar. Ik kreeg toen ineens een plekje met herpesblaasjes op mijn rechterheup ( drie bij twee cm), dus op een totaal andere plek dan waar het oorspronkelijk ontstond. Deze plek heeft een paar weken aardig zitten jeuken en ik had ook pijn in de huid van mijn heup. Daarna trok het weg, was er alleen nog wat roods te zien, maar sinds gisteren wordt diezelfde plek weer dikker en bobbeliger en jeukt weer behoorlijk. Wat ik echter nog vervelender vind is dat ik echt behoorlijk pijn heb rechts onderbuik en onderrug, uitstralend naar mijn heup. Kan dit zenuwpijn zijn door activiteit van het virus of zou dit een toevallige samenloop van omstandigheden zijn? Wie heeft hier wel eens van gehoord? Of wie ervaart zelf dergelijke zenuwpijnen in het herpes gebied? en wie heeft ook wel eens zomaar een herpes plek teruggekregen op een heel andere plaats in het lichaam? Veel vragen en ik hoop echt op reacties!!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 23-07-2016 8:18 Reageer met quote

Echt niemand die hier iets over weet, hetzij uit eigen ervaring, hetzij van over gelezen of gehoord? ....?
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 18:45 Reageer met quote

Bij herpes in het algemeen is je hele weerstand belangrijk. Zoveel mogelijk ontstressen en zorgen voor volwaardige voeding.
Je kan het ondersteunen met lysine. Bij een dreigende herpesuitbraak kan je het soms de kop indrukken door een flinke dosis lysine, verdeeld over de dag, in te nemen. Neem dan wel een goed product zonder calciumfosfaat want anders kan je bij een grote dosis weer een tekort aan magnesium krijgen. lysine helpt ook preventief. Daarbij argininerijke voeding als noten en chocolade vermijden en juist lysinerijke voeding, als avocado en gierst eten.
Verder spelen nog stoffen als zink, vitamine b en c een ondersteunende rol. Lysine gecombineerd met Cats Claw schijnt sterker te werken dan lysine alleen. cats claw ondersteunt het immuunsysteem.
Ik weet alleen niet hoe het met die pijn zit.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 22-03-2017 10:45 Reageer met quote

Dank je wel NijntjeCo, voor je uitgebreide antwoord met betrekking tot het verhogen van weerstand. Helaas wist ik deze dingen al ( maar dat kon jij niet weten) en gebruik al die jaren al Lysine,zink, vitamine C, B, Magnesium, dit alles inderdaad om mijn weerstand te verhogen. Mijn vraag ging juist over het vóórkomen van neuralgische pijn in het gebied en het terugkomen van herpes uitslag op een heel andere plek. Ik ben daar nog steeds héél benieuwd naar, want ik hoor daar niemand over...
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > neuralgische pijn door herpes simplex
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring