Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > ## HELP! Allergische reactie in bed?
Auteur Onderwerp: ## HELP! Allergische reactie in bed?
cyborx
BerichtGeplaatst: 15-07-2016 10:07 Reageer met quote

Beste Forummers,

Als ik 's ochtends wakker word, voel ik mij alsof ik hevig gefeest heb de avond ervoor, alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden. Kortom, als ik wakker word ben ik gesloopt.

Daarnaast moet ik vrijwel altijd niezen, mijn neus loopt en ik heb het een klein beetje benauwd. Als klap op de vuurpijl zijn mijn ogen erg dik, en erg rood en geirriteerd. Zo mag ik al jaren mijn dagen beginnen. En dat begint zijn tol te eisen. Overspannen, oververmoeid, en toch 100% inzet op je werk is zo killing. Mijn ogen branden soms echt uit mijn hoofd en vallen al dicht als ik een uurtje wakker ben, maar ja, slapen is geen optie want dan krijg ik weer zo'n dikke kop.

Wie kan me helpen, ik zou echt geholpen zijn met concrete aanwijzingen, ervaringen van mensen die hetzelfde hebben (meegemaakt).
Welke dekbedden/kussens/etc zijn bijv heel erg goed bij allergie? Welk wasmiddel? Kan het zijn dat ik stofdeeltjes van de nabij gelegen weg in-adem? Ik weet het ook niet hoor...
Ik ben tot alles bereid om dit op te lossen, maar ik heb al zoveel gedaan...

1. Geen ramen meer open, maar ventilator in de muur gebouwd met microfilter, houdt 99,99% deeltjes tegen.
2. Nieuw matras
3. Nieuwe dekbedden
4. Nieuwe kussens, weet ik hoeveel geprobeerd
5. Anti allergie hoezen om alles heen
6. Nieuwe hoezen
7. Ander wasmiddel proberen. Robijn/Klok/Neutral/Ariel/Poeder/Vloeibaar
8. Anti allergie pillen

Op dit moment heb ik:

1. Anti Allergeen dekbed 4-seizoenen Silvana Novazembla
2. IKEA Kussen Bandblad

Ik ben een gezonde man van 35 en rook en drink niet/zelden. Ben allergisch voor huisstofmijt en katten. Mijn beddengoed vervang ik elke 2 weken, stofzuigen elke week met HEPA filter.

Wat kan ik doen, als ik in de spiegel kijk 's ochtends schrik ik me kapot, alles is opgezwollen en mijn ogenbollen zijn rood en prikken. Ik sta als een zombie onder de douche en loop als een zombie de dagen door en moet de kracht uit mijn tenen halen om 'mee te blijven doen' en gezellig te zijn.

Wat kan ik doen??? Svp geen pappen- en nathouden tips, ik ben niet een beetje moe als ik wakker word, ik ben kapot en mijn gezicht is onherkenbaar. Is er een allergoloog in de randstad die mij kan helpen uitvogelen waar ik op reageer in bed? Ik wil weer fit zijn!

Detail: Als ik mijn bed afhaal en alles in de was gooi dan krijg ik het benauwd en moet ik hoesten en niezen. Dus het MOET toch wel iets van dekbed/kussen/hoezen zijn? Moet ik juist voor WEL voor dons gaan ipv al die hypo-allergene spullen? Ben al duizend euro verder... Mad

Dank lieve helpers!

Very Happy
joell2001
BerichtGeplaatst: 20-08-2016 22:39 Reageer met quote

Beste Cyborx

Het beste kunt u Loratadine proberen Dit is een B1 Anti-histamine ( Stopt veelvoorkomende allergische reacties )
Ook kunt u Cetirizine proberen, Indien dit niet werkt kan het een chronische Luchtweginfectie zijn.

De Loratadine / Cetirizine kunt u online en / of bij de drogist kopen.
1 in de ochtend en 1 s'avonds voor het slapen gaan.

indien het toch blijft doorzetten, kunt u het beste contact met uw huisarts opnemen

mvg,
evitalolita
BerichtGeplaatst: 04-09-2016 17:01 Reageer met quote

Hallo,

Het kan echt van alles zijn, allergieën die je in je eigen huis kan krijgen, of allergieën van buiten af. Een van de bekendste allergieën is een stofallergie, stof gaat echt letterlijk overal zitten, dus ook in anti-allergische kussens, dekens, overtrekken, etc. Sommige mensen hebben een allergie voor de huisstofmijt en hun uitwerpselen. Huisstofmijt is een klein microbeestje dat in je huis leeft, en uitwerpselen legt, ook wel bekend als stof. Om stof tegen te gaan moet je heel veel ventileren, en zoveel mogelijk licht het huis binnen laten. Huisstofmijt kan niet goed tegen licht, en komt dan dus ook minder snel terug. Ventilatie is ook hel belangrijk zodat er genoeg zuurstof in huis is. Ook is poetsen heel erg van belang. Als je niet poetst, ja dan is het logisch dat er stof in je huis komt. Iedere dag of om de dag je huis stofzuigen, en het belangrijkste is dan dat je juist de hoekjes waar je nooit goed bij kan, juist wel probeert te doen.

Het kan ook een allergie voor pollen zijn, of beter gezegd, een allergie voor stuifmeel van bloemen en planten dat in de lucht zit. Hier kun je weinig tegen doen. Je kunt een neusspray halen bij de dokter, maar dat neemt slechts een deel van de klachten weg, plus, het kan je neus beschadigen aan de binnenkant en je kunt heel veel bloedneuzen krijgen.

Een andere bekende allergie is een voedselallergie. Als je wilt weten of deze klachten voortkomen uit een voedselallergie, dan moet je gaan bekijken wat je gedurende de dag eet en als je gegeten hebt en 's nachts deze klachten krijgt, wat je die dag gegeten had.

Ook kan het zijn dat je een allergie hebt voor het stof waarvan je matras, kussen, kussensloop, dekbed, hoeslaken, etc, etc, van gemaakt is. Het kan liggen aan het hout waarvan je meubels gemaakt zijn die in je huis staan(als die van hout zijn) of gewoon het spul waarvan je vloer, bed, meubels etc, etc, van gemaakt is.

Om een allergie tegen te gaan moet je uit vinden wat deze allergie uit lokt. Is het je etenspatroon, of komt het door de omgeving waar je jezelf in bevind? die vragen moet je zelf gaan proberen te beantwoorden. Bij de dokter kun je een test doen of je ergens allergisch voor bent.

Ook kun je een homeopaat inschakelen. Die geeft je medicijnen die van natuurlijke dingen zijn gemaakt, dus niet van chemisch spul. Ook geven deze medicijnen je geen irritante en schadelijke bijwerkingen, en werken toch heel goed. Deze medicijnen worden vaak als een fabeltje aangezien, maar dit klopt helemaal niet. Het werkt echt!

Dit zijn geen pappen- en nathouden tips, maar het helpt echt!

Hopelijk kun je er iets mee!
Index > Longziekten > ## HELP! Allergische reactie in bed?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring