Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Auteur Onderwerp: Hartkloppingen of Hartritmestoornis
ronald67
BerichtGeplaatst: 20-05-2010 13:35 Reageer met quote

Hoi Bert,

Ik noem dat de beïnvloedende factoren. Ik heb er ook nog een paar zoals mechanische spanning op het lichaam c.q. borst(bijv. ff inhouden adem bij inspanning) of beinvloeding van het willekeurig zenuwstelsel...

De werkelijke oorzaak van hartritmestoornissen ligt toch in het hart zelf. Problemen in de geleiding zelf of problemen hiermee die zijn ontstaan door weet ik wat... hartaanval (littekens), klepproblemen, vergrote boezems, stress enz... Kortom niet meer of minder dan een elektrisch probleem in al haar varianten.

Mijn HR-stoornissen ontstonden na het eten van bepaalde voeding in combinatie met een mechanische spanning op het hart (bukken, adem inhouden)... Voor mijn ablatie heb ik vanalles geprobeerd want ik dacht net zo. Anders eten, gestopt met sporten, alternatieve geneeskunde... De HR-stoornissen kwamen onverminderd terug.

Na mijn laatste ablatie heb ik pas echt minder problemen gekregen. Niet omdat ik mijn voeding heb aangepast of ben gestopt met sporten maar omdat de geleiding in het hart is aangepast. Het is nog niet helemaal in orde maar dat heeft te maken met de hardnekkigheid van het probleem. Lang leve de duursport.

En hiermee heb je ook de kern van het probleem. Het hart (cpaciteit, de spier zelf, bloedtoevoer en geleiding) verandert in de loop van de jaren onder invloed van je levenswijze, aanleg, ziekte etc. gedurende de tijd waardoor je gevoeligheid voor de beinvloedende factoren groter wordt.

Allergie heb ik altijd gehad maar HR-stoornissen zijn geleidelijk ontstaan.

Over hoe de gezondheidszorg omgaat met de verschillende soorten van stoornissen is een heel ander verhaal want ook ik ben een keer het bos ingestuurd met de opmerking: kan geen kwaad.

De maatschappij, onze levenswijze, ons eten is veranderd, we worden steeds ouder maar ons lichaam is nog steeds hetzelfde zoals 10.000-en jaren geleden... met alle gevolgen vandien... en niet alleen voor het hart...

Maar goed, dat is mijn mening. En zoals je zegt, het is wel eens leuk om dit van je af te schrijven.

Gr. Ron
diane0708
BerichtGeplaatst: 15-06-2010 14:11 Reageer met quote

heb nu sinds 2 weken last van hartkloppingen
het begon 's nachts, verder erg benauwd, heeft bijna 2 uur geduurd.
De dag erna meteen naar de huisarts geweest. Die heeft hart, longen en bloeddruk gecheckt maar niks gevonden en aangezien ik nog maar 19 ben vermoedde ze niks
2 dagen thuis geweest maar eigenlijk niet beter. af en toe hartkloppingen
vrijdag weer naar de huisarts geweest, foto laten maken en bloed laten afnemen. na een week gehoord dat er niks uit was gekomen
toch erg moe geweest, pijn op de borst (stekend en druk)
nou gister weer langs geweest. huisarts neemt mij niet erg serieus heb ik het idee. heeft mij nu naar de cardioloog gestuurd maar heeft niet het idee dat er iets gevonden gaat worden. heeft het aldoor maar over "hoe kan ik je gerust stellen"
gebeld met het ziekenhuis voor een afspraak met de cardioloog, 14 juli pas, nog een hele maand wachten dus
ik hoop maar dat het nog een hele maand lukt want ik raak steeds vermoeider
rumeyda
BerichtGeplaatst: 16-06-2010 12:13 Reageer met quote

Hoi Diane,

goed van je dat je door hebt gezet. Sommige artsen nemen je niet serieus. Mij is het overkomen. Ze denken "Zij is nog te jong om hartklachten te hebben". Een verkeerde inschattting. Soms moet je door blijven zeuren voor een onderzoek. Ik hoop dat de cardioloog uitgebreid onderzoek gaat doen.
PS Een hartfilmpje zegt niet altijd veel. Succes.

groetjes Rumeyda

    Moderator opmerking:
    Wilt u in het vervolg uw berichten niet meer met alleen hoofdletters schrijven? Dit keer heb ik uw bericht omgezet in kleine letters.
robin32
BerichtGeplaatst: 02-07-2010 21:51 Reageer met quote

ik heb nu al een aantal maanden last van hartkloppingen, dat wil zeggen dat ik me hart bewust sneller voel kloppen in mijn borstkas zonder dat ik me druk maak inspan of bepaalde emoties heb.
Deze kloppingen duren meestal wel 2 tot 3 uur waarbij ook duizeligheid bijkomt en sommige gevallen ook pijn op de borst...

Moet ik me nu zorgen gaan maken en bij de volgende keer naar de arts toe gaan of kan dit geen kwaad. ben zelf een man van 32 jaar dus denk dat als ik naar de dokter toe ga dat er dan gezegd wordt dat dat niet kan op mijn leeftijd
aeternumpje
BerichtGeplaatst: 16-02-2011 11:48 Reageer met quote

1 Goedenmiddag,sinds mijn 25ste(en ben nu 35)lijd ik aan lichte aritmie`s.Het sinusritme is bij mij ontzettend ontregeld maar door het gebruik van betablokkers is dit wel goed te regulieren,maar extrasystolsels en kortdurende tachycardieen en uitgestelde hartslagen zijn daarmee moeilijk te behandelen volgens de cardioloog.En aangezien ik er niet bij weg raak vind hij een verdere aanpak ook niet nodig,en dus komt het er op neer dat ik ermee moet leren leven Sad en uiteraard de risicofactoren vermijden zoals roken,cafiene en alcohol etc.De laatste tijd echter is het weer schering en inslag,urenlange stoornissen en daarbij ontstaat het probleem dat ik ook de stoornissen door de rechterkant van de borstkas voel schieten,en daar zit dus je long Confused Graag wou ik weten of meer mensen hier last van hebben...want de cardioloog begrijpt het niet en op internet kan ik ook niets vinden Surprised ,maar ondertussen ben ik er doodziek van zonder dat ik weet wat het is,en zonder dat ik er medicatie voor kan nemen dus dat betekend dat je het maar uit moet zitten allemaal.Ik kan je vertellen dat je na 3 dagen dan wel uitgeput bent.Maar goed vrijdag weer een bezoek aan de cardioloog want om zo oud te worden zie ik niet zitten Rolling Eyes ,en zijn er meer mensen die bekend zijn met dit probleem is mijn vraag? Met vriendelijke groet,Aeternumpje.
SmileAlways
BerichtGeplaatst: 18-02-2011 20:00 Reageer met quote

als je je niet gehoord voelt bij je cardioloog dan moet je gewoon naar een ander toegaan. heb ik ook gedaan en inmiddels weet ik dat er meer aan de hand is. luister naar je lichaam en neem je verantwoording hier zelf in.
bimbam
BerichtGeplaatst: 08-03-2011 21:45 Reageer met quote

ik heb ook behoorlijk last gehad ben nu meer dan 1 jaar onderweg met hartritmestoornis ik viel bijna flauw op mij werk die dagen er voor had ik hartoverslag en in 1 keer was het mis ik dacht het is over pijn op de borst spier wit en een veel te hoge hartslag bij de dokter aangekomen had ik bloeddruk veel te hoog hartslag boven de 200 en ben ik met spoed opgenomen naar 1 dag opgenomen was ik weer thuis maar ben nog nooit de oude weer in 1 jaar tijd ben ik 5 keer met spoed in het ziekenhuis beland diverse betablokker geprobeert maar dat voelt ook niet goed en kreeg het gewoon weer het beinvloed je leven en mijn werkzaamheden heb voor 3 weken terug voor de 3e keer een holter om gehad en nu waren er 7000 Extra Systole in rechter hartkamer in 24 uur daar schrok de cardioloog wel van heb deze week 2 keer een onderzoek gehad naam was hartscintigrafie nu afwachten wat er binnen kort uitkomt
kat23
BerichtGeplaatst: 11-03-2011 14:17 Reageer met quote

Ik hoop dat het met iedereen een beetje gaat. Ik ben in februari weer in het ziekenhuis gekomen met een hartslag van 239.We hebben het nu weer een beetje onder controle met Sotalol. Nu zijn we al sinds 2006 niet meer met vakantie geweest.Hoe doen jullie dat? Ik durf niet in een vliegtuig, veronderstel ik krijg hartritmestoornissen, en als ik naar een andere stad ga zorg ik altijd dat ik een ziekenhuis in de buurt heb. Ik heb nog geen ablatie gehad,Als ik ritmestoornissen krijg is het tussen de 239 en 250. Mijn cardioloog luistert niet naar me, van de medicijnen heb ik allerlei klachten maar ze luistert niet. Ik vroeg mag ik op vakantie, zegt ze als je je goed voelt wel, ik zeg ik voel me niet goed. zegt ze dan ga je niet.

Groetjes Katja
Tim11
BerichtGeplaatst: 11-03-2011 16:24 Reageer met quote

Trillen van de handen, pijn in de borst en hartritmestoornis

Om hartritmestoornis en hartkloppen te genezen dan moet je eerst de menselijke ontwikkeling kennen.


Kleine cardiale trillen van de handen, het niet kan schrijven met een vermogen van om de handen te schudden, het resultaat komt uit het hart, het hart cyclus van de belangrijkste handen, indien enigszins ongelijke compressie van het hart, meestal niet gevoeld, maar de hand van een uitgang gebeurd, hoe passen de compressie kracht van het hart, is een wetenschap.

De eerste periode van de zwangerschap in het menselijk lichaam is een massa van het dashboard, dat is de lever, na drie weken, het hart orgel begon te verschijnen, dus na de derde week van de zwangerschap, je hoort de geluiden, de reguliere geneeskunde derhalve van mening dat de organen van het lichaam is hart, dit niet juist is, de echte menselijke vorm, het eerste is water, het water is niervormig, en produceren lever derde week nadat het hart was er, gevolgd door de milt, de longen en zo verder.

De behandeling voor hartritmestoornis zal via de lever indirecte druk om het hart te stimuleren om het directe gebruik van het hart drugs te voorkomen, dus niet te overdreven te stimuleren het hart versterken, maar het versnellen van de onnodige bloedsomloop. Bovendien is de klinische, bijna elke patiënt, gepresenteerd met sputum gevoel diep in de longen.
Raymond41
BerichtGeplaatst: 11-04-2011 22:05 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben me dus rot geschrokken vorige week. Het leek of mijn hart telkens een hartslag uitstelde. Ben uiteindelijk in het ziekenhuis terecht gekomen en zit nu aan een event-meter. Ik heb geen idee hoe ik eraan gekomen ben. Zou het kunnen ontstaan door een emotionele ervaring? Er is wel iemand overleden (erg tragisch). Zoja hoe kom ik er dan vanaf? Ik heb nog veel vragen, kan iemand mij misschien wat meer informatie geven?
Groeten
Raymond (41)
Daaan
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 17:18 Reageer met quote

Hoi Raymond,

Ik heb dan wel niet precies dezelfde klachten, maar sinds mijn vader is overleden heb ik geregeld last gehad van hartritmestoornissen. Overslagen, supersnel slaan, keihard in mn keel kloppen, noem maar op. Nou weet ik natuurlijk nooit zeker of het daardoor kom, maar ik kan het zeker niet uitsluiten!
tinkywinky
BerichtGeplaatst: 27-09-2011 13:02 Reageer met quote

Goedenmiddag,

Via google ben ik op deze website terecht gekomen. Ik weet niet zo goed hoe het hier allemaal werkt, dus mijn excuses als ik het verkeerd doe.

Een jaar of 8 geleden zat ik gezellig op de bank met visite toen mijn hart ineens op hol sloeg. Snel en echt bonken. Met je hand op mijn borst kon je hem echt heel goed voelen. HAP geweest, maar toen was hij alweer een heel stuk rustiger, dus ja, inderdaad wat te snel, laat de eigen huisarts er maandag maar even naar kijken....Bloedonderzoekje gehad, niets gevonden. Punt.

Sinds toen regelmatig nog mijn hart gevoeld. Ik kan het niet goed uitleggen hoor, maar dat hij zo een een paar keer bonkt, wat je ook voelt tussen de borsten.
Dat gevoel tussen de borsten leg ik steeds maar uit als verstopte oren, oren die vol water zitten, als je ziek bent, dat woesj woesj gevoel. Dat komt qua omschrijving het meest in de buurt.

Nu sinds een paar weken ben ik erg moe.
Ik ging op een gegeven moment naar de dokter omdat het leek alsof ik soms benauwd was/niet genoeg lucht kreeg, waardoor ook mijn hart weer even bonkte.

Hart en longen geluisterd, zuurstof dingetje op mijn vinger. Zou wel hyperventilatie zijn.

Ondertussen druk op de borst er bij gekregen.
Dat is inmiddels wel weer weg, in die zin dat ik er maar heeeeel af en toe nog even wat last van heb.

Wel ben ik de gehele dag moe, met een paar keer per dag echt een mega dip moeheid. Dat ben ik ook echt even helemaal uitgeput. Moet ik gaan zitten, want mijn hele lijf is moe.
Het zijn nu ook die momenten dat ik mijn hart weer voel. Het lijkt alsof deze even de kluts kwijt is en tussen mijn borsten voel ik dan een soort gebonk.
Ik zit dan gewoon achter de pc, tv, aan het eten, in bad, ofwel, ik doe eigenlijk niets. Het gebeurt ook wel eens als ik opsta en iets wil pakken, naar de wc ga, kook, ....
Meer dan een beetje rondhangen in huis en voor mijn baby zorgen doe ik niet, omdat ik de puf gewoon niet meer heb.

Ik heb erg uitgebreid bloedonderzoek gehad en het enige dat daar uitkwam was een lichte bezinking, die e keer daarop ietsje hoger was.
Longfoto was oke.
Kort (1 min ofzo) hartfilmpje was ook prima, astma/longfunctietest was ook niks mis mee.
Heb een weekend een kastje met 2 draadjes gedragen en een paar keer gedrukt. Je kent het wel, dan heb je er natuurlijk minder aanwezig last van als anders, maar druk je maar, want je moet toch iets. Uitslag is er nog niet, maar ik vermoed dat er niets uitkomt. Het moet tevens muisstil zijn als je een opname maakt, maar tja dat is het hier nooit, dus ik kon de meeste keren ook niet op het knopje drukken. Niks handig zo'n ding.

Vanmorgen werd ik weer wakker dat mijn lijf trilde. Van top tot teen, heel zacht bibberen.
Voelde me ook niet op mijn gemak met mijn hart, voelde weer een zacht gebonk.
En moe, moe moe moe.

Heb zojuist weer bloed laten prikken, alweer.
Zit hier nu weer te zitten, ben moe in mijn lijf. Mijn hart heb ik verder nog niet echt gevoeld.

Ik maak me ongerust. Het bang zijn is zowat de hele dag aanwezig. Je leeft niet anders meer dan met de vraag, wat is dit, wat mankeer ik, is het iets ernstigs.
De dokter heeft nu zoiets van, ik heb vanalles getest, ik kan niks vinden, we laten het maar zo...maar voor mij is dat helemaal beangstigend. We laten het maar zo?

Ik vroeg me af of iemand mijn verhaal herkent.
Het constante moe zijn, alsof je de maraton hebt gelopen terwijl je alleen maar op bent gestaan van je stoel, het idee alsof je hart soms ineens begint te bonzen, je het tussen je borsten voelt woesj-en.

Zover ik trouwens kan voelen/mijn vriend kan horen, slaat mijn hart wat onregelmatig. De ene slagen zijn wat sneller dan de andere slagen.

Wat zou dit kunnen zijn?

(sorry voor mijn lange verhaal Crying or Very sad )
Joyceje
BerichtGeplaatst: 27-09-2011 16:59 Reageer met quote

Hoi tinkywinky

In jouw verhaal herken ik een aantal dingen!
Ik heb een dochtertje van een half jaar oud. Ongeveer 3 maanden geleden begonnen mijn klachten. Sneller moe, soms wat druk op mn borst, rare hartslag. Het werd steeds erger dus een aantal keer naar de huisarts geweest, paar keer bloed laten prikken maar daar kwam steeds niks uit.
Soms ben ik zo moe en voel ik me zo beroerd dat ik het idee heb niet goed voor m'n dochtertje te kunnen zorgen. En dat vind ik verschrikkelijk Crying or Very sad

De huisarts had het steeds over hyperventilatie dus naar de fysio voor ademhalingsoefeningen, daar ging het hartstikke goed hoefde na 4 keer niet meer terug te komen.
Maar mn klachten werden alleen maar erger: heel erg moe, druk op de borst, soms hartkloppingen of het gevoel dat het een slag overslaat, duizelig, het gevoel flauw te vallen, misselijk.

Dus gisteren maar weer terug naar de dokter, deze keer begon ze over een depressie.. Vragenlijst meegehad en daar moet uitkomen of ik indd depressief ben. Voor mn eigen geruststelling heb ik gevraagd of ik een hartfilmpje mocht laten maken, want de laatste paar weken heb ik me ontzettend druk gemaakt om alles. Een uur later kon ik dat gelijk laten doen. Een paar uur later werd ik gebeld door de huisarts dat er een afwijking te zien was op het hartfilmpje, een stoornis.
Ik kon vanochtend al gelijk bij de cardioloog terecht, daar al m'n klachten besproken en hij wil me verder nakijken. Vrijdag krijg ik een echo en een fietstest en maandag krijg ik zo'n kastje opgeplakt dat 24 uur lang alles registreert. Dus ben erg benieuwd wat er uitkomt!
Unexist26
BerichtGeplaatst: 05-10-2011 15:40 Reageer met quote

Dag mensen,

Ik ben 26 jaar en ik heb sinds vrijdag weer last van hartritmestoornissen. 2jr geleden voor het eerst last van gehad, maar dat bleek door een verhoogde spierconcentratie in het bloed door Kenacort. Dit was tegen mijn hooikoorts. Niet meer genomen en ook geen last meer gehad.

Er is sinds vrijdag nog geen dag voorbij gegaan dat ik er geen last van heb. Het voelt alsof mijn hart 1x overslaat, maar ook dattie 1x versneld. De welbekende hart in de keel voel ik hier. Hierna gaat ie weer over naar een normale hartslag. Het is niet dattie vaak achter elkaar overslaat of vaak sneller klopt. Deze stoornis houdt de hele dag aan met wisseling in frequentie. Tijdens het sporten heb ik er geen last van, maar in rust weer wel. Het vreemde is dat als ik lig en ga slapen er geen last van heb.

Ik ben vanochtend bij de dokter geweest en bloeddruk is goed. Ik heb een doorverwijzing gekregen naar de cardioloog voor een aantal testen en een Holteronderzoek. Helaas moet ik hier nog een maand op wachten. Hoop daarom echt dat 't minder zal gaan worden, want wordt er onderhand gek van.

Wie is hiermee bekend en zou mij hier meer over kunnen vertellen?

Gr. Robert
Esrah
BerichtGeplaatst: 18-01-2012 15:48 Reageer met quote

hoi Robert

Wat jij hier meldt herken ik helemaal. Bij mij is het begonnen na een verdoving bij de tandarts,hier werd ik tijdens de verdoving niet goed, kreeg heel erge hartkloppingen en werd kortademig en mijn hele lijf trilde. Volgens de tandarts kwam dit doordat er per ongeluk in een bloedvat gespoten was.
Hierna vooral de eerste week een heel erg gejaagd/hyper gevoel gehad en constant hartkloppingen.
De hartkloppingen zijn wel minder geworden maar nooit helemaal weggegaan, heb ze eigenlijk ook alleen in rust toestand, maar inderdaad niet als ik ga slapen.

Inmiddels door de hele medische molen geweest,maar er schijnt niets mis te zijn met mijn hart op zich. Ook schildklier was niks mis mee.
Beta blokker was geen optie omdat ik een (erfelijke) lage bloeddruk heb.
Men gooit het nu op chronische hyperventilatie.

Wel een geruststelling dat er niks mis is, maar het blijft af en toe om gek van te worden.

Heb nu voor mezelf de oplossing dat wanneer het te gek wordt, om dat maar iets te gaan doen zoals lopen of fietsen etc.

Avonds gebruik ik Valeriaan om het wat in toom te houden. Verder krijg ik nu ademhalingsoefeningen, maar kan eigenlijk niet zeggen dat ik hier al echt veel baat bij heb.

Groet Esrah
hielien
BerichtGeplaatst: 03-04-2012 8:34 Reageer met quote

Ik herken wat Esrah hierboven schrijft..
Twee weken geleden verdoving bij de tandarts gehad, een veel te lange, het duurde 8 uur voordat hij uitgewerkt was, voor 1 gaatje? Die week erna nog een verdoving en toen ging mijn hart echt 'los'..
Sinds die tijd hartkloppingen die steeds vaker terugkomen en langer duren.
Het lijkt alsof mijn hart een verkeerd 'seintje' heeft gekregen en nu helemaal van slag is. Ik voel geen gejaagdheid, meer verbazing dat mijn altijd zo rustige hart opeens als een gek begint te rommelen in mijn borstkas. Ik heb het overdag, 'snachts; dan word ik wakker omdat mijn hele lijf ervan ligt te schudden, tijdens het rennen, of trainen, kortom, de hele tijd.
Het varieert van 3 kwartier tot een uur, dan weer een uur niets en dan begint het weer, heel raar.
Ik ben bijna 50, rook niet, drink geen alcohol, koffie of thee, eet geen vlees of chocola. Heb een hartslag in rust van 45, ben een duursportster, elke dag, met 3x per week (zware) krachttrainingen, maar ben nu wel geinteresserd wat dit fenomeen getriggerd heeft...
Vanmiddag hartfilmpje en bloedafname, ik denk net als velen hierboven, dat er niet echt veel zal uitkomen.
Zou het niet kunnen dat je hart door bijvoorbeeld de adrenaline in een verdoving idd op hol slaat en opeens helemaal van slag is geraakt? Net als een klok die je laat vallen het nog wel doet maar niet helemaal meer op tijd?
Ik heb nl helemaal geen stress, ben niet oververmoeid, er is eigenlijk helemaal niets raars (geweest), behalve die verdoving. Ik ben ook niet echt bang, meer nieuwsgierig. En kan het niet zijn dat als je hart een soort omgekeerd 'stootje' krijgt weer in zijn normale doen komt?
Ik wil eigelijk helemaal geen medicijnen of zelfs betablokkers gaan gebruiken.
Kan je niet gewoon doorleven met dit 'gerommel' in je borst zonder medicijnen? Is het schadelijk op de lange duur, dat gerommel?
En kan/mag je gewoon door blijven sporten? Ik doe het gewoon...maar is dat verstandig?
Maine
BerichtGeplaatst: 01-05-2012 16:37 Reageer met quote

Heel vaak is de oorzaak van een hartritmestoornis niet vanwege een hartafwijking maar vanwege een allergie voor histamine. Ik ben hier zelf na jarenlang medicijngebruik(metoprolol) achter gekomen, door iemand die precies dezelfde klachten had. Histamine, E 621(Mononatriumglutamaat), vanille, ve-tsin....smaakversterkers.
Ik kreeg te horen dat er op zich niets mis was met mijn hart, stress zou de oorzaak zijn.
Vaak kwam de ritmestoornis op een moment dat ik het niet verwachte, zomaar ineens, uit het niets...geen stress, na mijn idee geen aanleiding.

Het is natuurlijk niet in alle gevallen bovenstaande!
Maar goed, ik zou het zeker uitproberen, baat het niet dan schaadt het ook zeker niet.
Denny1987
BerichtGeplaatst: 16-05-2012 1:04 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben denny een man van 24 jaar.
Ik zal in het kort proberen uit te leggen wat ik heb.
Ik heb dus al 2 maanden last van hartkloppingen en overslagen, en op sommige momenten denk je echt dat je laatste uur geslagen is.
Bij mij beinvloed het zeker mijn leven op het moment, ik durf nooit ver weg omdat ik gewoon bang ben dat er wat gebeurd met me.

Het begon allemaal toen ik 18 jaar was ,druk op me borst en moeilijk ademhalen.
Huisarts gebeld en langsgeweest en die zei neem maar een paracetamol in en kijk het even aan. Maar na een uur was de pijn niet meer uit te houden en ben ik doorgegaan naar de eerste hulp in het ziekenhuis. Daar gecontroleerd en bloedonderzoek gehad en kwamen ze tot de conclusie dat ik een onstoken hartzakje had.
Dat was even schikken.
Heb toen 3 dagen op intensive care gelegen en daarna nog een week op de hartbewaking. Sindsdien zit er bij mij de angst goed in zodra ik wat bij me borst of hart voel. Op me 21e kreeg ik last van hartkloppingen en overslagen ben toen helemaal onderzocht door de cardioloog en die kon niks vinden. Uiteindelijk dachten ze dat het onbewuste stres en hyperventilatie was , ben toen op ademhalingsterapie geweest.
Ik ben er toen 3 keer geweest en dacht toen , ik lijk wel gek al die rare oefeningen zoals heen en weer bewegen op een stoel. Ben er toen ook nooit meer terug gegaan, maar ook verder geen last meer van gehad.
Nu ben ik 24 en heb ik sinds 2 maanden weer last van hartkloppingen en overslagen ben inmiddels al 3 keer opde eerste hulp geweest en ze hebben alles onderzocht maar kunnen niks vinden , en ik krijg ook het idee dat ik niet meer serieus genomen word door de cardioloog. Soms houd het maar een half uurtje aan maar soms ook de hele dag.
Als ik dit tegen me cardioloog vertel krijg ik het antwoord : maak je geen zorgen hartkloppingen zijn niet dodelijk en iedereen heeft wel is een overslag.
Maar ik word er langzamerhand knettergek van dat ze niks kunnen vinden , en ik toch dagelijks met de klachten loop.

Soms merk ik wel dat ik zonder dat ik het doorheb heel kort en vanuit me borst adem.
Ook heb ik een huis gekocht wat soms ook wel de nodige spanningen met zich meebracht.
Ik slik nu van alles en nog wat aan medicijnen die ik heb gekregen maar niks helpt.

Ik hoop dat mijn verhaal zo een beetje duidelijk is , als er vragen of opmerkingen zijn hoor ik het graag.

Mvg denny
Tijgerkat
BerichtGeplaatst: 24-05-2012 0:44 Reageer met quote

Had sedert 2007 hartritmestoornissen, traden vooral op bij vermoeidheid en zware lichamelijke inspanning.
Ongeveer 2 maanden geleden een elektro cardioversie gehad in St.Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.
Viel allemaal reuze mee. Je voelt er niets van door de lichte narcose.Hartritmestoornissen zijn niet meer terug gekomen, gebruik nog wel sotalol en bloedverdunners, cardioloog wil het nog even aanzien.Gebruik ook vitamine C concentraat, magnesiumtauraat en co-enzym Q10.
Advies: krijg je hartritmestoornissen, laat dan zo snel mogelijk de cardioversie uitvoeren. Doen !
Tsjerk
BerichtGeplaatst: 24-05-2012 7:32 Reageer met quote

@Tijgerkat
Lekker voor je dat de cv geholpen heeft. Maar zoiets gaat niet voor iedereen op. Ik heb dagelijks last en zou inhouden dat ik dagelijks een cv zou moeten krijgen. Heb afgelopen zondag nog een cv gehad en nog geen 6uur later zat mn rs er weer in.
Dus een CV is niet heilig.

Tsjerk
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Pagina 37 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... , 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring