Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Auteur Onderwerp: Hartkloppingen of Hartritmestoornis
omarshariff
BerichtGeplaatst: 17-02-2010 21:42 Reageer met quote

Hallo hier even een berichtje van een dame van 45 jaar.

Ik heb al een tijd last van een zeer duidelijk aanwezige hartslag. Heb geen snelle hartslag gem. rond de 55 slagen per min. Wel soms, zeker bij zeer warm weer, (b.v. in Griekenland en in Nevada gehad) Bij beginnen van inspanning, wandelen in deze gevallen duizelig en een drukkend gevoel in m`n hoofd en een zeer duidelijk aanwezig hart. Wat dan na een 15 a 30 minuten weg trok.

Wel de hele dag zo`n beetje een aanwezig hart.
Ook slaap ik al heel lang slecht, gem zo`n 3 uur, geen problemen met inslapen maar dan wakker worden en niet meer kunnen slapen.
Een zeer sterk kloppend hart, niet snel ofzo maar alsof er iemand langzaam op een zelfde snaar van een basgitaar speelt.

En oncontroleerbare drukke gedachten, geen angst of bezorgde gedachten, maar hele gesprekken die in de afgelopen dag zijn geweest komen weer helemaal langs. Ben dan ook echt klaarwakker, erg vervelend.

Ben afgelopen juni geopereerd, toen is mijn baarmoeder verwijderd, voor de operatie ben ik door de medische molen gegaan, maar ik blijk zo gezond als een vis. Ik rook niet, drink weinig koffie, of alcohol. Kom ivm mijn sport (paarden) veel in de buitenlucht en wandel expres btijdens m,n lunchpauze lekker een stukje buiten.
Wie herkend dit en nog beter wie weet wat ik hier aan kan doen.
Alvast bedankt.
Petra
pukje
BerichtGeplaatst: 19-02-2010 11:42 Reageer met quote

Van de week hartfilmpje laten maken en gister nuchter moeten prikken. mijn huisarts heeft de angst wel wat weg kunnen nemen maar een beetje is er nog. Ik heb nog steeds wat pijn op mijn borst en een zere arm maar probeer en niet te veel aandacht aan te schenken.
volgende week de uitslag, ik ben benieuwd.
maria53
BerichtGeplaatst: 22-02-2010 23:36 Reageer met quote

pukje schreef:
nu ben ik ook erg gespannen, heb wel 2 broodjes gegeten maar alles kost moeite. Pijn aan mijn linker schouderen dat maakt me alleen nog maar meer bang. Net even mijn pols gevoeld en die lijkt me netjes rustig.
Dat onrustige gevoel hebben jullie dat ook? Soms i het net of er duizenden mieren in je lichaam lopen ofzo.
mijn bloeddruk was gister bij de arts 135 over 85 dus dat lijkt me prima he

ook heb ik steeds van die klamme handen nu.
probeer je ademhaling rustig te krijgen op je rug liggen handen op je buik door je neus in ademen en door je neus uit ademen en dan moet je buik een beetje omhoog komen en dat vol houden iedere dag oefenen en echt dat helpt sterkte er mee en echt proberen
pukje
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 11:24 Reageer met quote

Dank je wel Maria. Ik moet zeggen dat het wel wat beter gaat maar de ene dag gaat het makkelijker dan de ander.
pukje
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 11:13 Reageer met quote

Net de uitslagen gehad en het hartfilmpje is goed, bloed ook alleen is mijn cholesterol licht verhoogd. Ik hoef daar alleen geen medicijnen voor te slikken.
Marja62
BerichtGeplaatst: 07-03-2010 12:37 Reageer met quote

Hallo Tijntje,

Ik herken uit jouw vragen dat je ook op het overgangsforum zit en ik zou je graag een mailtje sturen.
Kun je reageren?

Mvrgr

Marja
Mac
BerichtGeplaatst: 07-03-2010 13:59 Reageer met quote

Hoe ik moet beginnen weet ik niet maar ik heb geregeld aanvallen van hartritme stoornissen.Ik ben ervoor onderzocht en het blijken de zogenaamde onschuldige te zijn.Toch is het heel angstig en nu ben ik zover gekomen dat ik niks of bijna niks meer durf.
Ik zit veel binnen en heb enorme angst ontwikkeld voor alles .
Ik sta op met angst en dat gaat maar door .Ik let dus de hele dag op mijn lichaam en begrijp dat ik het erger maak zo.
Ik raak steeds meer de weg kwijt op deze manier maar weet niet meer hoe ik uit die vreselijke en lege angst gevoelens kan komen .

Misschien snapt iemand wat ik bedoel ?Ik kan mijn anst niet goed beschrijven alleen dat het er de hele dag zit .
pukje
BerichtGeplaatst: 07-03-2010 14:39 Reageer met quote

He Mac,
ik weet heel goed hoe jij je voelt. Het is ook heel angstig en mensen kunnen nog zo vaak tegen je zeggen van het is niets toch blijft je angst.
Ik zou je toch aanraden lekker naar buiten te gaan, zeker met het mooie weer wat nu weer komt, al is het maar 10 minuten.
Inderdaad merk ik zelf ook hoe meer ik er op let hoe erger het word. maar denk maar eens van ik heb last van mijn been, gegarandeerd heb je binnen een paar minuten last van je been. en dat gaat met je hartritme stoornissen en angsten ook zo.
2 weken geleden zat ik echt aan de grond zeg maar maar volrige week ben ik lekker weggeweest naar een concert. doodvermoeiend maar absoluut waard. je bent dagen van slag omdat je niet top bent maar het is allemaal goed gegaan en dan denk je zie je wel, ze hebben toch gelijk.
ik zelf probeer elke dag wat afleiding te zoeken met de pc of spelcomputer ofzo, zoek iets op om je aandacht bij te houden en probeer zo min mogelijk te piekeren, ik weet het makkelijker gezegt dan gedaan.
succes
Maria H
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 20:10 Reageer met quote

Hoi Mac

Ook ik weet heel goed hoe jij je voelt.
ik heb zoals de cardioloog zegt goedaardige overslagen wat dat ook mag wezen. En dat maakt mij ook angstig en ook vak dat ik die dag de deur niet meer uit durf. En dan ontwikkel je een enorme angst voor alles. En dan ga je ook op je lichaam, polsslag enz. letten. Ik kreeg als tip je er niet ge door laten maken, er eens goed kwaad op te worden/ Maar ik weet niet hoe ik dat moet invullen.
Je hoeft je angst niet te omschrijven ik denk dat iedereen die wel begrijpt.
Ik zit nu met hetzelfde vanmiddag enorme overslagen, band om mijn borstkas en ineens vanuit het niets een steek in mijn l.borst die door trok naar de rug.
Dus de angst en de stress zijn sindsdien compleet en ik kom er op dit moment ook niet uit.
Heb al enorme huibuien gehad van de angst, maar de paniek en de angst blijven.

groetjes
JH86
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 20:02 Reageer met quote

Sinds afgelopen zomer heb ik dezelfde klachten als veel andere mensen hier. Toen werd de diagnose 'hyperventilatie'gesteld. Ik dacht toen ook dat mijn tijd gekomen was.
Toen ook een aantal uren aan de hartmonitor gelegen, hartfilmpje laten maken, bloedprikken.
Sindsdien heb ik geregelt last van pijn op de borst, een drukkende en stekende pijn. Ben al een aantal keren bij mijn huisarts geweest en die heeft mij al meerdere keren verteld dat het niet dreigends is.
Over twee weken laat ik een röntgenfoto maken van mijn borstkas en een echo. Hopen dat hier wat uitkomt.

Ik herken de angst van velen van jullie, bijmijzelf komt de pijn ook op de meest rare momenten op. Soms is het een aantal tellen maar soms houd de pijn ook uren aan. Ik kan er mee opstaan en gaan slapen.
Ben een man van 24, sport veel, rookt niet en drinkt matig. Gezien de reacties hier zit ik eraan te denken binnenkort te stoppen met koffie en alcohol. Ik merk vaak wel dat ik me slechter voel na veel koffie of na een aantal dagen waarin ik alcohol gedronken heb.

Grt. JH
omarshariff
BerichtGeplaatst: 24-03-2010 23:24 Reageer met quote

Hai hier een berichtje van Omar Shariff.
Ik heb nu sinds een week een ECG kastje om te kijken of de hartbonzen te "vangen" zijn. Op sommige momenten voel ik niets en soms dan heb ik het gevoel wat je hebt als je even heel hard hebt gelopen. Mensen die wel eens interval training hebben gedaan herkennen dat wel, alsof je hart in je keel zit.

Heb ondertussen al zo`n 10 ecg`s doorgestuurd, maar er is niets bijzonders te zien.
Nu vinden ze een hartslag boven de 100 pas bijzonder. Mijn rust hartslag zit rond de 55, en als ik een bons periode heb rond de 85 dat is toch 30 slagen hoger dan normaal.

En ook krijg ik dan een drukkend gevoel im m`n hoofd, heeft iemand anders dat ook?

Ik wil gewoon weten wat het is, maak me niet echt bezorgd. Loop er achteraf al sinds 2006 mee. Maar nu het zo`n beetje elke nacht zorgt dat ik niet meer dan 3 a 4 uur slaap, moet er wat aan gedaan worden.
Ik ben het zat.

Dat gezeur van m`n lijf, dat hoort niet bij mij, heb ik geen tijd voor en geen zin in.
Ik wil gewoon doorgaan en niet worden tegengehouden door zoiets.
Nou ja kennelijk is het allemaal zo licht dat het niet te zien is, dus zal het wel weer als STRESS worden afgedaan.
Als je achternaam niet van Oranje is wordt je niet echt serieus genomen.
Nou ik ga maar naar bed, kijken of ik dit keer eens wel een nachtje doorslaap.
Groetjes allemaal
Tsjerk
BerichtGeplaatst: 24-04-2010 13:22 Reageer met quote

Hallo, ik ben net als nieuw lid aangemeld.
Ik ben 38 en heb al 20jr last van hartritmestorenissen en nooit wat mee gedaan omdat het af en toe gebeurde. soms 4x per week en dan 2mnd niet.
Per toeval moest ik naar de dokter en zo ben ik in de medicemolen geraakt. Gillende sirenes met hartslag 220 naar ziekenhuis. Toen verschillende medicatie gekregen maar niks hielp. Hartslag ging alleen maar omhoog met top van 280! Mn hartslag ging niet lager dan 170 met allerlei truckjes. vinger in je nek, op ogen drukken, persen adem inhouden etc.
Toen ben ik onder volledige narcose geshocked en was er toen 2mnd vanaf.
Eerst werd er erg slapjes opgereageerd en zou me wel aanstellen maar om me tevreden te houden heb ik 24uur rondgelopen met holter.
Toen schrok de cardioloog wel want had toen regelmatig last.
Ik heb zelf het nadeel dat ik het verschil niet meer voel tussen 80 of 180 slagen. en had ook gezegd dat er niks gebeurd was.
Pas als het ritme zich normaliseerd merk ik het. Dan wordt ik duizelig en misselijk en moet me zelf vasthouden om niet om te vallen.
Na het holter onderzoek moest ik naat OLVG om een ablatie te laten ondergaan. Heb daar 3uur gelegen en werd volgepompt met medicatie. Mn hart ging te keer als een gek maar mijn stoorenis bleef niet hangen en kon weer savonds weer naar huis.
Wel weer de al eerder genoemde medicatie gehad maar ik stuiter daar dwars doorrheen. hoewel het wel de scherpe kantjes eraf haalt.

Ik heb paar weken geleden weer contact gehad met de cardioloog en wacht weer opnieuw voor operatie. Ben ook gestopt met alle medicatie omdat het mn hartritme zo onderdrukte dat ik weinig energie heb om dingen te doen en is niet handig met 2 jonge kinderen en 1tje op komst.
De operatie die ik nu moet ondergaan is nog erg nieuw, wat het wel weer spannend maakt. Pacemapping heet het, iemand bekend hiermee???

angst heb ik wel eens gehad met name toen ik niet wist wat het was. Je gaat van alles in je hoofdhalen natuurlijk. Maar ik leef er al 20 jaar mee dus zal wel mee vallen. Ook heb ik goede gesprekken gehad met allerlei cardiologen en hebben me gerust gesteld en je kan er oud mee worden ergste wat er kan gebeuren is dat je flauw valt. Maar daardoor hersteld het de stoorenis zich weer en kom je bij.
Een rot gevoel blijft het, afgelopen nachten wordt ik er wakker van en kan je niet slapen 2uur er tussen uit geweest en dan wordt je zo moe dat je vanzelf wel inslaapt valt.

Dus ik hoop dat ik er vanaf kom, kost gewoon erg veel ernergie als je er een hele week last van heb.
vierkant
BerichtGeplaatst: 01-05-2010 13:15 Reageer met quote

Ik heb hartritmestoornissen en gebruik daarvoor Selokeen 25 ZOC. Mijn cardioloog heeft me 2 maal 25mg voorgeschreven. Dat vind ik raar omdat de meeste patienten die tabletten met een gereguleerde afgifte gebruiken slechts 1 maal per dag de medicijnen innemen. Ik zou dus eigenlijk 1 maal per dag 50mg in moeten nemen Overdag gaat het prima maar in de nacht omstreeks 03.00 uur wordt ik vaak wakker door een versnelde hartslag. Kan het zijn dat de dosering niet meer klopt en gewijzigd moet worden resp. dat ik niet 2 maal een tablet moet innemen maar 1 maal en dan een grotere hoeveerheid. Ik ben benieuwd naar jullie reacties
Maria H
BerichtGeplaatst: 06-05-2010 20:16 Reageer met quote

Hallo Vierkant:

Ik heb erg veel last van hartoverslagen en daarvoor krijg ik anatolol en die dosis moet ik ook 2 keer per dag innemen.

groetjes
ikke28
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 10:03 Reageer met quote

Hoi vierkant,

Tabletten met gereguleerde afgifte worden inderdaad meestal 1 keer per dag gegeven, maar ook 2 keer per dag is niet raar. Op een gegeven moment wordt de werking toch minder, en aangezien jij die klachten vooral s'nachts nog hebt, zou het waarschijnlijk alleen maar erger worden, of in ieder geval niet beter, als je alleen 50 in de ochtend gaat gebruiken.
Jij hebt juist s'avonds blijkbaar nog een dosis nodig.
Als je steeds s'nachts last blijft houden zou ik inderdaad met de cardioloog overleggen of je dosering niet iets omhoog moet. Wel is het vreemd dat het overdag, als je bezig bent, prima gaat en dan s'nachts, als je in rust bent, je juist wel weer een hele snel pols hebt.
Ik gebruik zelf ook selokeen zoc, 1 keer daags 100, ik zou overdag wel wat meer kunnen hebben maar dan zou ik snachts veel te laag uitkomen aangezien mijn pols dan van zichzelf weer wat rustiger is.
Als je die klachten blijft houden zou ik toch weer even contact met je cardioloog opnemen!
(ben naast ervaringsdeskundige ook verpleegkundige dus ik ben geen onzin aan het schrijven hier Razz )
Hoop dat je hier wat aan hebt!
cycler1949
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 16:17 Reageer met quote

Beste Lotgenoten,


Ik ben sportleraar en hou van uitdagingen 4x Guinness Book of Records
Heeft iemand ervaring met een tweede ablatie.
Ik persoonlijk heb mijn bedenkingen, daar er personen zijn die reeds voor de derde en vierde keer een ablatie hebben ondergaan, en toch nog problemen ondervinden.
Ik persoonlijk zou het goed overwegen en overleggen met de cardioloog voor een volgende ablatie.
Helemaal schoon krijg je het niet, en met extra systole kan ik leven, maar met Atriumfibrillatie is niet prettig.
Gelukkig ontstaat het bij mij in rustperiode, en weinig of geen last bij het sporten, maar het blijft heel vervelend.
Bert Overbeek
BerichtGeplaatst: 20-05-2010 9:20 Reageer met quote

Ik heb vandaag op mijn weblog egobert-punt-wordpress-punt-com (met natuurlijk www) ervoor een diepgaand stuk over hartritmestoornissen geschreven.
cycler1949
BerichtGeplaatst: 20-05-2010 11:08 Reageer met quote

Hoi Bert,

Mooi stukje op jouw weblog!
Bert Overbeek
BerichtGeplaatst: 20-05-2010 11:57 Reageer met quote

Ik schrijf die dingen eigenlijk van me af voor anderen. Om hulp en steun te bieden. Wat ik aan mogelijke oorzaken vermoed voor ritmestoornissen tot nu toe zijn (kan het niet bewijzen maar daag de medici uit tot onderzoek):
-apneu
-hernia epigastrica en andere motorische zaken, zoals wervels
-hyperventilatie
-voedselintolerantie
-gifintolerantie (alcohol, caffeine)
-allerlei ziektes die je alleen maar kan onderzoeken door ook naar andere specialisten te gaan
-erfelijke aanleg
-sport
-histaminerijk voedsel

Er zijn er ongetwijfeld meer.
cycler1949
BerichtGeplaatst: 20-05-2010 12:15 Reageer met quote

....en wat dacht je van kunstmatige smaakversterkers!
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Pagina 36 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring