Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Auteur Onderwerp: Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Contje
BerichtGeplaatst: 16-01-2005 16:06 Reageer met quote

Ik heb al sinds een 6 mnd last van hartversnellingen

Ik voel dat soms als ik ga liggen,en minder vaak als ik loop, dan slaat het hart over of gaat even 3 a 4 slagen sneller kloppen dit voel je dan ook in de keel.

Kan dit duiden op een hartafwijking of is dit meer een normaal iets wat ierdereen heeft?

Alvast bedankt
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 16-01-2005 23:00 Reageer met quote

Over hartkloppingen kan je een aantal dingen zeggen:

In rust zijn er een aantal "onschuldige" hartkloppingen, die je alleen maar voelt en waar je je ook niet beroerd bij voelt.
Eén daarvan is bijvoorbeeld een VES. Dit is een Ventriculaire Extra Systole, hetgeen zoveel betekent als een extra hartslag die ontstaat in de kamer (ipv de boezem) Hierdoor wordt de hoeveelheid bloed in de slag daarna, de eerste normaele slag weer, meer dan normaal, en dit kan je als een hartklopping voelen in je keel. Door de extra druk in de hartkamer past je hart zich aan en doet dit een aantal slagen.
Je verhaal past een beetje bij een VES: mn in rust en maar een aantal slagen per keer en niet meer dan een aantal keer per dag.

Uiteraard is dit maar een voorbeeld van wat er mogelijk kan zijn. Ik ken je medische verleden niet en er zijn nog een aantal essentiele zaken die ontbreken om een goede diagnose te kunnen stellen. Mocht je je zorgen maken dan raad ik je aan ook je huisarts te bezoeken.
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 17-01-2005 22:51 Reageer met quote

Eens met Maarten.

Wat ook nog eens zo is:
Er is een normale variatie van je hartslag. Bij diep inademen wordt gelijk met de lucht ook een groot bloedvolume je borstkas (dus je hart) ingetrokken, waardoor je hart even iets sneller gaat slaan om dit grotere volume weg te krijgen. Bij diep uitademen werkt dit dus andersom (dus gaat je hart even iets langzamer slaan). Dit kan door sommige mensen soms ook worden beleefd als 'hartkloppingen'.

Uit het verhaal begrijp ik dat het een 'regelmatige' versnelling is? M.a.w. het hartritme is niet totaal onregelmatig, maar alleen een paar slagen versneld. Als je namelijk een totaal onregelmatige hartslag voelt, waar dus echt geen touw aan vast te knopen is, is het zeker verstandig om een keer bij de huisarts langs te gaan.
van der laan
GastBerichtGeplaatst: 09-03-2005 11:23 Reageer met quote

Mijn schoonmoeder heeft een hartritmestoornis waardoor ze in ruststand ineens hevige hartkloppingen krijgt die soms wel 2 uur duren. In het ziekenhuis heeft men geen afwijkingen aan het hart gevonden. De huisarts noemt het boezemfribilleren.
Wij hebben een paar vragen :
Waardoor krijg je dit
Zijn er naast medicijnen nog andere behandelingen mogelijk. Heeft stress (spanningen) mede invloed hierop.
Kun je de hartkloppingen voorkomen of zelf beinvloeden.

We horen het graag.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 06-04-2005 22:17 Reageer met quote

Ik heb al 2 jaar last van boezemfibrilleren en ben er nu mee naar de huisarts geweest, selokeen zoc 50 heb ik gekregen, omdat het de laatste tijd erger werd. Als het komt van deveel alcohol en ik ben nu een geheelonthouder gaat het dan vanzelf over of heb ik nu een kwaal waar ik niet meer vanaf kom? ik ben een (gezonde) vrouw van 40 jaar.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 08-04-2005 12:53 Reageer met quote

Factoren als stress, koffie, alcohol of drugs kunnen boezemfibrilleren verergeren of uitlokken. Het ligt aan de oorzaak van het boezemfibrilleren of het verdwijnt na het stoppen met alcohol.

Meer informatie over boezemfibrilleren vind u in de patientenbrief van de nederlandse huisartsen.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 26-04-2005 21:31 Reageer met quote

Ik heb vooral 's nachts bij het inslapen last van hartkloppingen. Dit heeft als oorzaak zeker stress. Ik ben ook bekend met overslagen, deze zijn door verschillende artsen al bij mij geconstateerd. Altijd wordt erbij gezegd, dat het niet ernstig is (maar wel raar). Ik wijt ook deze overslagen aan spanning (tgv doktersbezoek). De nachtelijke hartkloppingen zijn zeer onregelmatig en ik wilde eigenlijk graag eens weten, of zij "echt" zijn (en dat ik me ze niet verbeeld). Door die hartkloppingen kom ik ook slecht in slaap. Wat kan ik doen?
Petra1958
GastBerichtGeplaatst: 04-05-2005 15:41 Reageer met quote

Dat heb ik precies zo Elsgiss, zodra ik ga liggen begint m'n hart heel onregelmatig te kloppen. Kuchen helpt wel voor even maar meestal begint het enige tijd later vanzelf weer.
Ik lig er inderdaad ook vaak wakker van en ga er de laatste tijd tegenop zien om naar bed te gaan. Wat een narigheid he?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 04-05-2005 20:04 Reageer met quote

Die onregelmatige slagen zijn extrasystolen als beschreven eerder, meestal treden ze in rustop, bij enkele personen ook juist bij inspanning. Als het hart gezond is zijn ze ongevaarlijk hoe vaak ze ook voorkomen. Ze zijn wel uiterst onaangenaam en bepalen je leven soms op het moment dat je ze hebt.
weras
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2005 13:34 Reageer met quote

ook ik heb heel erg last van hartkloppingen ook zonder inspanning.
zo gaat het weken goed en dan opeens is het weer raak.
heb dan een hartslag van boven de 120 slagen en voel me erg beroerd.
maar er is tot nu toe nog geen oorzaak gevonden.
ben pas 27
en het komt in de gekste situatie zowel in rust als tijdens inspanning en het duurt dan ook echt de hele dag

groetjes
Bianca
GastBerichtGeplaatst: 13-05-2005 11:14 Reageer met quote

weras schreef:
ook ik heb heel erg last van hartkloppingen ook zonder inspanning.
zo gaat het weken goed en dan opeens is het weer raak.
heb dan een hartslag van boven de 120 slagen en voel me erg beroerd.
maar er is tot nu toe nog geen oorzaak gevonden.
ben pas 27
en het komt in de gekste situatie zowel in rust als tijdens inspanning en het duurt dan ook echt de hele dag

groetjes

Ik heb ook overslagen tijdens inspanning en rust. In 2002 ben ik geableerd, ik had ritmestoornissen tot 260 slagen per minuut. Het heeft 2jaar geduurd voor ze iets gevonden hadden. Ik doe aan triatlon en viel elke keer flauw, maar het zat tussen mijn oren!!!Tof hè, als ze je niet geloven!Helaas heeft de ablatie geen effect gehad op mijn overslagen.Soms ben ik bang dat de ritmestoornissen terugkomen, omdat de overslagen er zijn of hebben SVES en hartritmestoornissen niets met elkaar te maken?
Groetjes, Bianca
caspar
GastBerichtGeplaatst: 19-05-2005 22:11 Reageer met quote

hallo beste mensen ik ben caspar
nu 34 jaar
maar op mijn 25 jaar had ik ook last van een tesnelle hartslag
na div. onderzoeken is er bij mij uit gebleken dat ik een ziekte/afwijking heb aan mijn hart ik ben hier inmidels geholpen door midel van een devribilator (aicd) deze werkt zier goed bij mijn soort van hartritme storingen
leg dit eens voor aan je/u cardiolog
de groeten van caspar
rien
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2005 14:20 Reageer met quote

fijn om te horen dat ik niet alleen met het probleem zit!! ik heb nu al sinds 10 maanden constant (de hele dag door) last van ventriculaire ritmestoornissen; ik heb al twee maal een ablatie ondergaan , zonder resultaat. Nu neem ik medicatie die maar voor een derde van de tijd helpt. Weet iemand nog een oplossing of tip ? worden jullie daar soms ook 'zot' van ? of moet ik het gewoon aanvaarden ?

alvast bedankt !

ps. ik heb ook last van pijn aan de borststreek, kan dit hiermee te maken hebben ?
bert
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2005 14:33 Reageer met quote

ik heb al 25 jaar lang last van boezemfibrileren en loop al die tijd bij een cardioloog. een ablatie is mij steeds afgeraden.
wel kan alcohol een zeer grote factor zijn bij deze vervelende kwaal.
Heleen 77
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2005 14:19 Reageer met quote

Ja, sommige verhalen van wat hierboven staat herken ik wel. Ikzelf ben 22 jaar en heb sinds ongeveer drie jaar af en toe last van hartkloppingen. Het begint meestal in rusttoestand (bijvoorbeeld als ik achter de computer zit) of bij lichte inspanning, zoals bij lopen of bukken (om post op te rapen bijv.).
Van het ene op het andere moment heb ik een ontzettend snelle hartslag, soms zelfs zo snel dat tellen absoluut niet meer mogelijk. Het houdt meestal ongeveer drie tot vijf minuten aan. Een keer heeft het zelfs ongeveer drie kwartier geduurd. Tijdens een hartklopping voel ik me niet duizelig, maar wel angstig, omdat ik niet weet of het gevaarlijk is en waarom ik een hartklopping heb. Meestal ga ik rustig zitten en wacht rustig af tot het over is. En met een grote klap (niet te voorspellen wanneer die komt) is het ineens voorbij en heb ik weer een volkomen rustige hartslag. Heel vreemd.

Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de anticonceptiepil die ik slik (trinordiol) en met mijn cyclus. Als ik een hartklopping krijg is dat meestal in de week voordat ik ongesteld moet worden. Voordat ik trinordiol slikte, gebruikte ik een ander merk en toen had ik er geen last van. De hartkloppingen kunnen bij mij niet van alcohol, roken of drugs komen. Van koffie zou eventueel kunnen, maar dat lijkt me sterk.
Ik ben al bij de huisarts geweest, heb hartfilmpje laten maken, maar er is niets bijzonders gevonden. De huisarts nam mijn klachten erg serieus, want hij zei dat ik de volgende keer bij een hartklopping 112 moets bellen, zodat ze het kunnen 'vangen'. Maar dat zie ik echt niet zitten; ambulancepersoneel hebben het al druk genoeg.

Herkent iemand mijn symptomen misschien?

Groeten Heleen.
madelon22
GastBerichtGeplaatst: 01-07-2005 19:31 Reageer met quote

ik ben zelf 22,heb in mijn jeugd vaak onder stress geleefd,en sinds vorig jaar juli heb ik na het teveel gebruiken van pep (speed)erge aanvallen gehad van hyperventilatie(althans dat denk ik).
nog steeds na een jaar heb ik last van gerommel in mijn hart,inderdaad ook als ik buk of rustig op de bank ga zitten.ook soms een extreme druk op mijn borst en weet ik niet meer in welke houding ik moet gaan zitten.van liggen word het erger.verder geen klachten van hyperventilatie.hartfilmpje was niets op te zien.ik drink dagelijks alcohol en ik heb gemerkt dat zodra ik geen alcohol drink ik minder last heb.ook als ik veel rook krijg ik last en als ik vermoeid ben.
ik ben hier nu een jaartje mee bezig en ben er nu dus zelf achter dat ik dit waarschijnlijk ook heb.
d.j.
GastBerichtGeplaatst: 22-07-2005 20:16 Reageer met quote

sinds enkele weken heb ik last van hartkloppingen/onregelmatige hartslag, drukkend gevoel op mijn borst en vooral als ik in rust ben lijkt het erger....ik ben al veel minder koffie gaan drinken en ook mijn alcoholgebruik is heel matig(glaasje per dag)...
ik heb dit wel vaker maar de laatste week is het toch wel heftig
omdat het vaak onschuldig is vraag ik me af: wanneer moet je ermee naar een dokter? op welke symptomen moet ik letten? wanneer is er echt reden tot ongrustheid?
mijn leeftijd is 44 jaar, matige roker en drinker
Rode
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2005 0:56 Reageer met quote

21 Jaar ben ik. Mijn hartslag ligt normaal gesproken tussen de 50 -60 per minuut maar al een jaar heb 'k last van snelle hartslag. Dan ligt m'n hartslag tussen de 90 - 120 per minuut. Ik ben erg sportief en gebruik soms alcohol. Ook heb 'k veel vervelende dingen mee gemaakt. Kan dat iets te maken hebben met m'n snelle harslag.

Als 'k zo'n snelle harstlag heb voel 'k me vaak opgejaagd. Soms heb 'k dan verhoging. Wat kan 'k hier tegen doen?
Ciska
BerichtGeplaatst: 04-08-2005 14:20 Reageer met quote

Als er serieuze hartritmestoornissen zijn kan een cardioloog een Holteronderzoek doen, dan krijg je een kastje met allerlei plakkers aangemeten en dat draag je 24 uur achter elkaar.
Zo kan een dagregistratie uitsluitsel geven of, wanneer en hoe erg de hartritmestoornissen voorkomen.
112 bellen lijkt me inderdaad nogal heftig als er geen direct levensgevaar is en het is te prijzen in Heleen dat ze dit weigert
Na een Holteronderzoek heb ik medicatie gekregen wat de hartkloppingen voldoende onderdrukt, hoewel het niet helemaal weg is
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2005 14:45 Reageer met quote

voor ciska:

Welke medicijnen heb jij gekregen?
Betty
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Pagina 1 van 38  

1, 2, 3 ... 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring