Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > 17 jaar zonder seks maar nu herpes?
Auteur Onderwerp: 17 jaar zonder seks maar nu herpes?
MarleneNL
BerichtGeplaatst: 23-06-2016 12:19 Reageer met quote

Heb wel last van koortslip al lang maar opeens had ik last op mijn vagina. Ging naar de dokter is kweek gedaan en ik kreeg gisteren te horen dat ik genitale herpes heb!!

Hoe kan je dat krijgen als je helemaal geen seks hebt gehad?
Ben echt overstuur. Heb al genoeg chronische ziektes nu dit ook nog.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 23-06-2016 13:08 Reageer met quote

Hoi Marlene, dat is schrikken! Heeft jouw dokter je ook verteld of je HSV1 of HSV2 hebt? Als het 1 is, kun je je in feite zelfs via jezelf hebben besmet; ik bedoel, als je last hebt van een koortslip (HSV1) en je zou je bij een actieve uitbraak aan je lip én daarna zelf vaginaal hebben aangeraakt zonder je handen te wassen, dan kun je het virus in principe verplaatst hebben. Je noemt het dan genitale herpes vanwege de plek waar het zich openbaart, maar in feite is het dan gewoon HSV1.
De seksueel overdraagbare HSV is meestal van het type HSV2; maar HSV1 kan uiteraard ook door oraal seksueel contact worden overgebracht.Heb je erg veel last?
Ik wens je sterkte en als je erover wil praten, be my guest!
MarleneNL
BerichtGeplaatst: 23-06-2016 17:47 Reageer met quote

Ik heb dat niet gevraagd. Ik vroeg of ik het van mijn dochter heb kunnen krijgen zij zei dat dat kon maar ik kan me dat ook niet voorstellen.

Dank je ik ga haar bellen want dat zou ik logischer vinden maar toen ik het vroeg aan de arts had ik het idee dat het over hsv2 ging daar zij het had over seksueel overbrengen.
Morgen maar bellen.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 23-06-2016 17:56 Reageer met quote

Van je dochter? Dat begrijp ik niet helemaal. Heeft je dochter dan HSV2? En hoe zou jij dat dan via haar kunnen krijgen?
Of bedoel je dat zij ook last heeft van een koortslip?

Ik zou inderdaad maar even bellen, want het is wel belangrijk te weten hoe je bent besmet, lijkt me.
Laat je even weten wat het antwoord is?
Sterkte
MarleneNL
BerichtGeplaatst: 25-06-2016 18:45 Reageer met quote

Ja mijn dochter heeft dat herpesvirus op haar vagina maar daar zit ik nooit aan. Laughing ze is trouwens 26 .. Nou ik heb gebeld en ik heb mezelf niet besmet met mijn koortslip want ik heb (dankzij jou wist ik dit nu te vragen) hsv2. De huisarts (nu mijn mannelijke arts) vond het vreemd ook maar hij zegt dat ik dus waarschijnlijk al die jaren drager ben geweest maar geen uitbraak had? IK vind het heel erg vooral omdat je dit krijgt als je slechte weerstand hebt pf stress en beide heb ik regelmatig. Ik heb in de eerste 4 maanden van 2016 6 keer een koortslip gehad. Normaal krijg ik dat 2 keer per jaar.
Dus je kunt niet weten of je hsv2 drager bent begrijp ik? Pas als je zelf uitbraak hebt of misschien als je getest bent? Het is nu al zeker 2 weken en heb nog steeds last.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 27-06-2016 10:18 Reageer met quote

Hoi Marlene,
Het kan wat je huisarts zegt, dat je al jaren drager bent, maar nu pas je eerste HSV2 uitbraak hebt, maar volgens mij komt dat niet zo vaak voor bij vrouwen ( wel vaker bij mannen) en aangezien je al jaren last hebt van een koortslip, (wat meestal HSV1 is, tenzij het via orale seks is overgebracht), blijft het raar dat je tot nu toe nog niet eerder een uitbraak hebt gehad. Maar hoe het ook zij, het is heel erg vervelend voor je, ik weet er alles van. Misschien is je weerstand sowieso extreem laag ( al 6 keer een koortslip in 6 maanden is veel en nog andere chronische aandoeningen, zoals je zei), dus het is zaak alles op alles te zetten je weerstand te verhogen. Stress kun je niet vermijden, maar je kunt wel leren meer te relativeren en er rustiger mee om te gaan, op goede voeding kun je letten. Heb je je daarover laten informeren? Extra Belangrijk zijn: vitamine C (1000mg per dag)L-Lisine ( een aminozuur), echineaforce, en uiteraard voldoende andere vitamines en mineralen.
Je kunt inderdaad niet weten of je stille drager bent, zolang je geen uitbraak hebt gehad. Testen via het bloed kunnen alleen aangeven of je antistoffen hebt ontwikkeld tegen het herpes simplex virus in zijn algemeenheid ( type 1 en 2) en uiteraard heb jij die, vanwege je koortslip, maar dat zegt dus niets over het wel of niet drager zijn van HSV2.
Heb je erg veel pijn? Veel blaasjes? Koorts gehad?
Ik wens je sterkte en vraag maar raak, ik weet hoe erg de eerste periode van bewustwording is.Misschien kun je er wel over praten met je dochter, aangezien zij ook het HSV2 virus draagt? Groetjes, Fruitvliegje
NonsensD
BerichtGeplaatst: 02-07-2016 23:37 Reageer met quote

Ik las eens ergens anders dat je door gebruik van dezelfde handdoek ook het virus over kan dragen?
Misschien per ongeluk de handdoek van je dochter gebruikt en wetend dat zijn blaasjes heeft... dan zijn ze het makkelijkst overdraagbaar...

Rare vind ik alleen (ik las ook) dat het virus dood gaat buiten de slijmvliezen dat zou betekenen dat je dus alleen besmet raakt door aanraking.. (vandaar SOA)...

ik weet sinds 2 weken dat ik Herpes genitalis heb, en heb natuurlijk het internet af gestruind.
Mijn dokter zei al dat ik dat niet teveel moet aannemen omdat niet alles waar is wat er staat.
Blij ben ik (net als onze lotgenoten) zeker niet.
Misschien een troost ik heb er nu ook al 2 weken last van Sad
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 03-07-2016 23:38 Reageer met quote

Hé NonsensD, wat naar dat jij nu ook de klos bent. Weet je hoe je er aan bent gekomen? En is het type 1 of 2 ? En inderdaad staan er nogal eens tegenstrijdige berichten op internet. Ik heb ook gehoord dat je besmet kunt raken door dezelfde handdoek te gebruiken als een persoon met een actieve uitbraak, maar dan moet het gebruik wel heel snel achter elkaar zijn, want het virus kan inderdaad maar enkele minuten buiten het lichaam leven, schijnt het.
In ieder geval wens ik je heel veel sterkte. Bij de primaire besmetting, nu drie jaar geleden, ben ik 5 weken ziek geweest, echt heel ziek en niet eens door veel pijnlijke blaasjes of zo, want dat viel uiteindelijk mee ( maar drie, wel een paar dagen zeer pijnlijk bij plassen), maar door overal ( in spieren, botten en hoofd) pijn te hebben en koorts. Hopelijk heb jij dat niet?
Sterkte
NonsensD
BerichtGeplaatst: 04-07-2016 11:02 Reageer met quote

Hè fruitvliegje,
Helaas heb ik er nu nog last van vooral veel moe plassen gaat beter maar nog niet van harte....
Ik baal zo onwijs ik heb het gekregen doordat mijn vriend mij met een actieve koortslip heeft bevredigd.
De dokter Wist mij niet te vertellen of ik 1 of 2 had (hij keek ook giga verbaast... Waar ik die info vandaan had?)
Dus weet ik niet welk type ik heb maar ik denk 1 omdat het van een koortslip komt...
Ik was giga goed met sport schema's en hardloop schema bezig... Maar dat staat totaal op 0 nu energieloos... Bah
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 04-07-2016 13:37 Reageer met quote

Ha NonsensD, dan heb je inderdaad hoogstwaarschijnlijk type 1. Vreemd dat je dokter zo verbaasd keek, want het is een normale vraag, alleen kun je met het blote oog niet zien of je HSV1 of HSV2 hebt; dat kan alleen via een kweek. (Uitslag na een dag of negen). Ik neem aan dat jouw arts zijn/haar diagnose op het klinische beeld heeft gesteld en geen kweek heeft afgenomen, anders kon hij/zij je wel vertellen of je 1 of 2 had.
HSV2 neigt naar vaker een uitbraak dan HSV1 dus daarom is het ook belangrijk te weten.
Ik wens je sterkte en een spoedig herstel.
NonsensD
BerichtGeplaatst: 05-07-2016 9:48 Reageer met quote

Helaas vond mijn dokter een test te kostbaar.
Dus heeft ie die niet gedaan idd.
Ik lijk een soort terug val te hebben of zo veel hoofdpijn en veel jeuk!
Ik ben er ondertussen al dik 2 weken mee zoet... Mijn vriend zei al kijk het nog een weekje aan en ga dan weer naar de huisarts ik ben alleen zo bang dat die niks voor mij kan betekenen....
Soms voelt het of ik misschien meer onder de leden heb of is herpes echt ook meerdere kwaaltjes die je er gezellig bij krijgt?
Spierpijn hoofdpijn koorts opgezette liezen Blegh!
Ik weet dat je met een virus gewoon uit moet zieken
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > 17 jaar zonder seks maar nu herpes?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring