Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Communicerende hydrocepalus met een Dandy-Walker cyste
Auteur Onderwerp: Communicerende hydrocepalus met een Dandy-Walker cyste
Waterlady
BerichtGeplaatst: 12-06-2016 17:41 Reageer met quote

Eind jaren 90 bij de neuroloog gekomen ivm hoofdpijnen. Een EEG die gemaakt werd; was schoon. Met medicatie naar huis.

Sinds 2000 vonden vrienden dat ik veranderde qua reageren en gedrag. De auto; die nog even mee kon heb ik toen al verkocht; ik had er zelf geen reden voor. Migraine was veranderd in een ander soort hoofdpijn en ik was verwarder geworden. Mijn vader; toen nog beginnend dement... we herkenden wel wat in elkaar.

Weer naar de neuroloog en toen ging het snel; Een CT en daarna een MRI.
Uitslagen; CT; forse verwijdering van de ventrikels; mogelijk ten gevolge van een outlet obstructie van de 4e ventrikel
Daarna de MRI; communicerende hydrocefalus met een Dandy Walker cyste.

Besloten tot opereren. Vliezen doorprikken in de hoop dat het Liquor beter afvloeit naar het ruggenmerg. Helaas stopte mijn hart tijdens de operatie toen men met de apparatuur te dicht bij de hersenschors kwam en kon er verder niet ondernomen worden op dat moment.
Operatie2 werd een drain geplaatst. Deze bleek geen effect op te leveren waarna besloten een half jaar later nog een ander soort drain te plaatsen. Dede leek ook niet aan te slaan en daarmee naar huis gegaan.
Thuisgekomen werd ik erg ziek veel buikpijn. Vergeten was men mijn antibiotica mee te geven en een stafylokok van mijn hoofdhuid was meegegaan door de drain de buik in. De Drain is toen ook eruit gehaald. Als iets niet functioneert heeft het weinig zin om het te laten zitten.Leer maar te kleven met de pijn was de boodschap... men kon niet meer voor mij doen dan pijnbestrijding meegeven. Lange tijd heb ik als een zombie op de Tramadol geleefd. Daarna zoekende bij allerlei instanties; hoofdpijnpolies en het alternatieve circuit. Nu draai ik redelijk; nou ja redelijk; het warme weer komt er weer aan met z'n drukverschillen wat in mijn hoofd doorwerkt. Ik heb therapie gehad hoe om te gaan met pijn en slik veel medicijnen die als bijwerking pijnbestrijding hebben.
De Dandy Walker cyste kan niet weggehaald worden; dan zouden de kleine hersenen droog komen te liggen....en dat zou weer andere problemen geven. Er is nooit een punctie daarop gedaan en nu ik de verhalen doorgelezen heb van anderen op de site verbaasd mij dit wel.
Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde diagnose en hoe het hun vergaat.
Index > Neurologie > Communicerende hydrocepalus met een Dandy-Walker cyste
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring