Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Ik ben bang dat ik een psychose krijg
Auteur Onderwerp: Ik ben bang dat ik een psychose krijg
Regenboogje95
BerichtGeplaatst: 10-06-2016 21:28 Reageer met quote

Hallo.
Ik merk sinds een aantal dagen dat ik me wat raar voel. De dingen die ik voel is dat het me allemaal teveel lijkt. Ik stoor me aan veel prikkels, letterlijk elk geluid stoort me wel, en ook de dingen die ik zie, alle kleuren en dingen lijken teveel of te fel of te scherp. De ene keer erger dan de andere keer. Ook voel me ik heel onrustig en heb ik al langer het gevoel dat er iets ergs gaat gebeuren, dat ik in een keer flip ofzo. Ook heb ik het idee dat bijna iedereen me aankijkt of iets ergs wil doen.

Dit heb ik pas sinds een aantal dagen, met name van vandaag, heel erg. Ik snap niet wat het kan zijn. Er zijn wel wat dingen die 'spelen' of de oorzaak kunnen hebben. Ik loop al heel lang 4 dagen per week stage en ik merk dat ik echt op ben. Al zijn het gewoon hele simpele dingen die ik moet doen. Het lijkt allemaal teveel soms. Het kan zijn dat ik gewoon heel erg toe ben aan rust. Maar toch vind ik de bovenstaande dingen best raar.

Ook ben ik gestopt met roken afgelopen weken maar weer opnieuw begonnen, misschien dat die wisselingen ook wat betekenen? Bij stoppen met roken komen ook allerlei dingen kijken, zoals de onrust en angst. Ook is het al een tijd lang zo dat ik s avonds drink, redelijk wat. Ik ben bang dat dat ook iets doet. Ik probeer om die reden al niet meer te drinken, vanaf vandaag.

Ergens ben ik bang dat ik misschien een psychose krijg. Ik ken dit gevoel gewoon niet en heb wat zitten surfen(moet je natuurlijk nooit doen, maar toch) en best veel dingen komen overeen. Niet allemaal, maar sommige wel.

Weet iemand hier meer van of kan diegene me helpen met tips?
Diabetes
BerichtGeplaatst: 08-09-2016 1:15 Reageer met quote

Hallo, ik ben psychiater en ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Een psychose krijg je niet zomaar, daar moet veel aan vooraf gaan. Heb je veel angst? Heb je stemmen in je hoofd. Ben je al bij een psychiater geweest? Bij vragen kan je altijd contact opnemen. Van Brakel. Professor.
Angelxxx
BerichtGeplaatst: 29-12-2016 0:34 Reageer met quote

Hey,
Ik heb een psychose zeggen ze, maar dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Ik weet gewoon zeker dat de wereld tegen mij is en ik zit nu ook op een gesloten afdeling en ik kan dus niet weg maar dat doen ze niet om mij te helpen want ik voel mij niet geholpen maar dat doen ze zodat ze mij in de gaten kunnen houden en kunnen toeslaan wanneer het hun uitkomt.... Ik krijg ook abilify dat is een antipsychoticum en die krijg ik per prik, nu is jou bericht al van een tijdje terug maar ik raad je aan je pillen wel te nemen want anders krijh je ook zo een prik in je bil en dat is niet fijn,echt niet... Ik hoop ├╝berhaupt dat je niet een psychose hebt en in zo een nep instelling terechtkomt
Good luck
GrootPersoon
BerichtGeplaatst: 04-01-2017 14:44 Reageer met quote

Hoi hoi.

Angel lijkt wel degelijk in een bepaalde vorm van psychose te verkeren toen zij dit bericht typte. Het lijkt mij verstandig haar advies niet ter harte te nemen. Psychoses ontstaan trouwens niet zomaar. Er gaat een hoop aan vooraf. Perioden van negatieve gedachten, problemen thuis, op school. Noem maar op. Ikzelf heb de afgelopen 4 jaar 14 verschillende Gesloten Jeugdzorg Plus groepen gehad in Nederland. Ik was erg in het verweer en ook ik heb een periode gehad waarin ik dacht dat "de wereld tegen mij was." Maar het stomme is, dat als je hulp weigert of bedriegt, je daarzelf het meeste last van hebt. Want je denkt dan dat niemamd je wil helpen; Maar hoe kynnen ze dat ook, als je het niet toe laat? Hulp betekent niet dat je die persoon meteen moet vetrouwen. Dat is doodeng. Het betekent dat je open en eerlijk bent en toegeeft dat je het nu even niet meer allen kan. Ik zou contact zoeken met een Psychiater, al is het maar om je verhaal te vertellen. Ook een huisarts kan een geweldig luisterend oor zijn. En als het niet klikt met de psychiater, dan vraag je een nieuwe. Een goed gevoel bij een persoon is heel belangrijk. En hulp is goed. Het maakt je er niet minder door, of raarder. Je bent een prachtig mens. Maar soms is een extra paar oren, ogen, handen etc fijn; Twee kan meer dan een. Ik ben benieuwd hoe het verder met je zal lopen, Regenboogje. Laat gerust nog iets van je horen Wink groetjes Nikki
Index > Psyche > Ik ben bang dat ik een psychose krijg
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring