Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Afvallen lukt maar niet, wat moet ik doen!
Auteur Onderwerp: Afvallen lukt maar niet, wat moet ik doen!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 10-06-2016 19:59 Reageer met quote

Hallo,

Zelf vind ik dat ik te dik ben. Ik ben meisje, ben 166 cm en weeg rond de 64 kilo. Ik weet dat het voor vrouwen sowieso al moeilijker is om af te vallen, maar mij lukt het echt niet! Ik wil voornamelijk van mijn dikke buik af! Ik schaam me er echt dood voor! Ik weet dat buikspieren trainen niet helpt om een plattere buik te krijgen of om buikvet te verbranden. Dus heeft er iemand tips? Alles is welkom!

Gr
Lucasmontiro
BerichtGeplaatst: 15-06-2016 16:06 Reageer met quote

Hey!,

Hoe oud ben je, als ik vragen mag?
Leeftijd speelt ook een belangrijke rol in het afval proces.

Ik ben zelf personal trainer en dieetcoach.
Wat is je streefgewicht? wat voor sport doe je misschien al? je hobby's en eetpatroon?
Zou je mij iets meer info kunnen geven over o.a. de bovengenoemde punten?

Ik denk dat ik je wel kan helpen, eventueel met een eet- en train schema of als personal trainer.. who knows Razz

Let me know!

Lucas
evitalolita
BerichtGeplaatst: 15-06-2016 16:47 Reageer met quote

Hallo Lucas,

Bedankt voor je reactie. Ik geef niet graag mijn leeftijd door op internet maar ik ben nog minderjarig en zit in het laatste jaar van een VMBO school. Ik ga bijna naar een MBO school. Ben een meisje en 166cm lang. Ik weeg rond de 64 kilo. Graag zou ik weer minstens 57 kilo willen wegen en het allemaal wat strakker willen hebben, dus meer spieren. Zelf eet ik eigenlijk niet zo ongezond, elke dag yoghurt of melk, 4 sneetjes speltbrood I.V.M. mijn prikkelbare darm, halvarine op brood, vleeswaren of fruit op brood bijv kipfilet of gekookte ham, banaan of aardbeien. Bij het avondeten is het eigenlijk altijd 200 gram groenten of meer groenten met een stuk vlees of vis. Water drink ik dan niet zoveel alleen bij het avondeten, medicijnen innemen en savonds rond 20.45u drink ik een glaasje Slimpie ranja en eet ik een klein koekje. Verder doe ik paardrijden 1 week wel en 1 week niet.

Bedankt dat je me wil helpen en ik hoor graag iets van je. Wink

Gr Evi
Lucasmontiro
BerichtGeplaatst: 16-06-2016 0:08 Reageer met quote

Hey,

Laat ik allereerst zeggen: je BMI (Body Mass Index) is goed. Je lengte en gewicht hebben een 'gezonde' verhouding. En je leetijd heb ik eventjes gegokt maar daar kan ik nooit ver naast zitten, haha Wink
57kilo is een mooi streef gewicht (wederom geeft dit ook een gezonde BMI aan)
Wat je zelf al aan geeft (dat je niet ongezond eet) is waar. Veel water drinken is altijd belangrijk trouwens.
Als ik naar de door jou genoemde producten en hoeveelheden kijk, is daar niet zoveel mis mee... MITS je (fanatiek) zou sporten.

Ik denk dat voor jou daar de 'uitdaging' en 'winst' ligt.
Zeker omdat je aangeeft alles wat strakker te willen en meer spieren.

Met sporten bedoel ik dan: hardlopen/fitness/zwemmen/voetbal etc. Ik zelf geef de voorkeur (in jou geval) aan een combinatie van fitness oefeningen met hardlopen. Door het snelle resultaat, van zowel conditie als spieren/strakheid, zal je ook makkelijker gemotiveerd blijven.

Evt. schema's heb ik wel voor je mocht je dit willen.

Groetjes Lucas
evitalolita
BerichtGeplaatst: 16-06-2016 10:08 Reageer met quote

Hoi Lucas,

Eigenlijk wil ik het op oefeningen thuis houden en mijn fysiotherapeut heeft aangeboden om een schema van oefeningen te maken die ik gewoon thuis kan doen. Mijn 2e optie was inderdaad naar de sportschool gaan maar daar moeten mijn ouders het ook mee eens zijn want een sportschool is nou in eenmaal duur en dat hebben zij ook gezegd. Dus ik denk dat ik dan maar voor het schema van de fysiotherapeut ga want die weet precies wat goed voor mij is. Ik heb namelijk een whiplash in mijn nek en dan mag ik sowieso niet alles doen.

Gr Evi
Salie83
BerichtGeplaatst: 21-06-2016 7:49 Reageer met quote

He Evita ik herken je verhaal. Ik heb de 96% aloe Vera gel gedronken die mijn lichaam heeft gereinigd van alles wat er niet in hoorde afgestoten (Dit zijn echt kgs) doordat ik een dagelijkse normale ontlasting kreeg. Door mijn spastische darm ging ik 1x Pw/10 dagen dagen naar het toilet.
Mocht je willen weten welke drank dit is geweest laat het me weten, help je graag om je darmen weer gelukkig te maken en hierdoor ook jou.

Gr. Salie
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 03-01-2017 13:10 Reageer met quote

In elk geval zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Je zou eens wat kunnen opzoeken over insulineresistentie en oestrogeendominantie en wat je er aan kan doen. Geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden en beter geen losse koolhydraten eten, zoals een appeltje tussendoor. Koolhydraten beter combineren met eiwit en vet. Zoet fruit ook beter vermijden.
Vóór het ontbijt bewegen en daglicht is het beste voor de vetverbranding.
marievdv
BerichtGeplaatst: 26-07-2017 9:29 Reageer met quote

Heb onlangs erg goede begeleiding gehad via https://www.edubookers.com/ hier zijn verschillende opleiders te vinden die jou persoonlijk kunnen helpen met op het juiste gewicht komen! wellicht is het iets voor je. Succes verder!
Ernst-ig
BerichtGeplaatst: 28-09-2017 14:09 Reageer met quote

e bent niet dik. en mannen houden van ronding
Index > Een gezonde levensstijl > Afvallen lukt maar niet, wat moet ik doen!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring