Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Myomen
Auteur Onderwerp: Myomen
greeniris
BerichtGeplaatst: 03-06-2016 0:03 Reageer met quote

Hallo iedereen.

Ik ben een jong vrouw van 27 en ben twee jaar geleden te weten gekomen dat ik twee myomen heb van 3 en 5 centimeter. Meer dan een jaar ben ik niet bij de dokter geweest omdat ik geen last had. Ik ben nooit zwanger geweest en ben sinds enkele maanden niet seksueel actief.

Sinds september doe ik aan mantelzorg (mijn moeder heeft Alzheimer) en ervaar sinds zondag (22 mei) klachten van de plaats van mijn grootste myoom. Ik heb telkens het gevoel dat er iets uit mijn vagina gaat komen. Ik kan niet liggen op mijn rechterzij, als ik platlig op mijn rug voel ik pijn aan de rechterkant van mijn baarmoeder, lage rugpijn, zwaar gevoel in de onderbuik, bonkende pijn in schaamlip ect. Deze klachten heb ik allemaal gehad de dag na mijn menstruaties dus de 21ste mei.
Na twee dagen wachten ben ik op een nacht naar het spoed gegaan. Ze hebben bloed in de urine gevonden en hebben mij een pijnstiller gegeven. Twee dagen later ben ik weer gegaan heb ik gevraagd voor een echo.

Op de echo was er veel schaduw te zien. Volgens de assistente drukte de myoom op mijn blaas. Zij heeft gevraagd voor een betere echo enkele dagen later. De arts zei dat er niks op de echo te zien was en dat het nierstenen konden zijn. Enkele uren later is de echo gebeurd en bleek die zuiver te zijn.

Op de consultatie van de arts (om de resultaten te bespreken) zei hij dat er niks scheelt met de baarmoeder. Op het scherm zag ik dat de grootste myoom 1 centimeter is gegroeid. Hij zei dat ik te jong was voor een operatie (terwijl ik nooit voor een operatie heb gevraagd enfin)... Hij zei dat het oke is zo en dat ze niks gingen doen omdat ik geen hevige bloedingen heb zoals vele vrouwen hebben bij myomen. De dokter en zijn assistente namen me precies niet serieus.

Zijn er nog vrouwen die myomen hebben en toch geen hevige bloedingen hebben? Ik merk ook dat wanneer ik veel stress heb, ik meer pijn ondervind aan de rechterkant, kan dat kloppen? Moet ik aankloppen bij een ander dokter? Sad

Alvast bedankt!
Suzuki
BerichtGeplaatst: 03-06-2016 10:16 Reageer met quote

Hallo Iris,

Heeft de arts het over een operatie gehad waarbij de myomen verwijderd worden of over een embolisatie?

Sterkte.
greeniris
BerichtGeplaatst: 03-06-2016 19:34 Reageer met quote

Dag Suzuki,


Neen, de arts zei totaal niks erover. Het enige was 'we gaan niks doen, we gaan het zo laten'... Hij zei dat ik alleen geopereerd kan worden als ik niet zwanger zou kunnen geraken.

Groeten
Suzuki
BerichtGeplaatst: 03-06-2016 19:52 Reageer met quote

Dag Iris,

Misschien toch verstandig om een 2nd opinion aan te vragen. Je hebt tenslotte klachten. Misschien heb je iets aan deze link:

http://pgn-gynaecologie.nl/gyn_myomen.php

Sterkte.
Index > Gynaecologie > Myomen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring