Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > poliep verwijderen onder plaatselijke verdoving
Auteur Onderwerp: poliep verwijderen onder plaatselijke verdoving
natasja12
BerichtGeplaatst: 01-06-2016 9:51 Reageer met quote

Na een recent gemaakte CT scan bleek ik een polipe/verdikking te hebben in mijn linker neusholte.
Ook bleek er een forse ontsteking te zitten. (ook al heb ik nergens last van). Voor die ontsteking krijg ik nu een 10 daagse atibiotica kuur en flixonase. Deze Neusdruppel (ampullen) zou de poliep/verdikking moeten doen slinken.
Mocht dat niet het geval zijn dan zouden deze operatief moeten verwijderd. Omdat ik veel te vaak verkouden ben en ontstekingen heb, die ook zijn weerslag hebben op mijn longen (ik heb ook astma).
Nu ben ik in het verleden al meerdere keren geopereerd onder algehele narcose. Helaas wordt ik erg vervelend wakker uit die narcose en krijg ik last van depressies (nu al drie keer gebeurd), zover zelfs dat ik anti-depressieva moest gaan slikken.
De KNO arts weet dit en vertelde mij dat e.e.a. ook onder lokale verdoving zou kunnen gebeuren. Alleen heeft zij daar geen ervaring mee en zou mij dan doorsturen naar het LUMC. deze hebben daar wel voldoende ervaring mee.

Nou is mijn vraag......: wie heeft er ervaring mee om poliepen in de neusholtes onder lokale verdoving te laten verwijderen...?
Gerbera
BerichtGeplaatst: 25-01-2017 11:52 Reageer met quote

Hoi Natasja,

Ben je er inmiddels al aan geholpen?

Ik heb 20 jaar geleden neuspoliepen gehad, die ze in eerste instantie geprobeerd hebben via plaatselijke verdoving. Ik vond het vreselijk, ze hebben de behandeling gestaakt en uiteindelijk is alles onder algehele narcose verwijderd.

Maar, dat is 20 jaar geleden, wellicht dat de opties onder plaatselijke verdoving enorm zijn verbeterd? Ben benieuwd naar je ervaring!
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > poliep verwijderen onder plaatselijke verdoving
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring