Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > acne uitbraak bij vlagen
Auteur Onderwerp: acne uitbraak bij vlagen
Cate
BerichtGeplaatst: 27-05-2016 14:30 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben bijna 40 en heb al een behoorlijke tijd last van acne, met name in mijn gezicht (kin, voorhoofd en bovenlip) hals, borst en op het bovenste gedeelte van mijn rug. Ik heb 15 jaar een mirena spiraal gehad en sinds ik die destijds had laten plaatsen nam de acne toe (hormonen?) Als puber had ik er nauwelijks last van, ondanks dat ik altijd een vrij heftige menstruatie had.

Ik heb veel zelf geprobeerd, opletten met voeding, verschillende crèmes en make-up maar ik heb ook medicinale crèmes zoals benzoylperoxide en clindamycine gel gebruikt. De gel werkte erg goed alleen als ik stopte kwam het binnen no time terug. De benzoylperoxide deed bij mij niet heel veel, ook vond ik deze niet heel prettig, mijn huid droogde ervan uit en je moest enorm opletten met je kleding vanwege het blekende effect.

3 maanden geleden heb ik mijn spiraal laten verwijderen en gebruik ik nu ook geen enkele vorm van anticonceptie meer. Echter is de acne totaal niet minder geworden, het lijkt zelfs toe te nemen....

Ik wordt er behoorlijk moedeloos van Sad, het liefst zou ik helemaal geen make-up gebruiken maar doe dit om de boel te camoufleren, zodra ik kan gaat het er ook meteen weer af. Ook wil ik geen anticonceptie meer gebruiken. Heeft iemand een idee wat ik hier tegen kan doen?

Groetjes, Catelijne
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 31-05-2016 0:08 Reageer met quote

Hoi Cathelijne,

Sorry dat ik zo laat antwoord; doordat mijn man ernstig ziek is, heb ik niet veel tijd meer voor internet...

Je kunt je wassen met een ontsmettende zeep, zoals Unicura of nog beter met Betadine Scrub.
Gebruik een dagcreme of bodymilk/lotion zonder parfum en zonder parabenen die de huid verstikken.

Succes, groetjes, Musje.
Cate
BerichtGeplaatst: 31-05-2016 8:27 Reageer met quote

Hoi Musje,

Fijn dat je toch de tijd hebt genomen om te reageren op mijn vraag ondanks je thuissituatie! In ieder geval heel veel sterkte!

Bedankt voor je tip, ik wil dit wel proberen, ik zit echter met het volgende. Aangezien ik gevoelig ben voor huiduitdroging, kan dit geen kwaad met deze zeep/scrub?

Ik vraag me echt af waar dit vandaan komt, in sommige gevallen is het ook echt geen normale acne maar meer echte ontstekingen die pijn doen. Waarschijnlijk moet ik toch geduld hebben, ik heb natuurlijk 15 jaar lang de hormonen van de Mirena in mijn lijf gehad... misschien zijn die nog niet helemaal verdwenen.....

Groetjes, Catelijne
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 20-06-2016 0:49 Reageer met quote

Hai Catelijne,

Vandaag weer even op internet en zag je vraag. De Betadine Scrub (ontsmettend) droogt je huid niet uit. Als je daarna je huid insmeert met Neutral Bodylotion (trekt snel in) is je huid zowel ontsmet als gehydrateerd. Smile. Ik hoop dat je klachten hiermee uiteindelijk minder zullen worden.

Helpt 't om wat met je gezicht in de zon te zitten? Gebruik dan bij wat langer zonnen wel een zonnebrandmiddel zonder parfum!

Groetjes, Musje.
Cate
BerichtGeplaatst: 21-06-2016 16:01 Reageer met quote

Hoi Musje,

Ik had eerst de Unicura geprobeerd, het lijkt wel te werken, echter kreegik hier dus een behoorlijk droge huid van. Ik heb het gevoel dat de acne wel iets minder wordt maar het is nog steeds niet helemaal weg. Af en toe steekt het de kop nog op, met name op in mijn haargrens, borst en in mijn nek/tussen schouderbladen. Ik gebruik nu in ieder geval nog nauwelijks make-up en dat helpt ook wel, alleen een klein beetje poeder en oog make-up.

Ik zit liever niet teveel in de zon met mijn gezicht, ik heb namelijk ook sinds een jaar of 7 behoorlijk last van pigmentvlekken in mijn gezicht, die worden dan zo zichtbaar. Helaas heb ik nog geen zonnebrandcrème gevonden waar mijn huid niet zo vet van wordt.

Het zijn hoogstwaarschijnlijk nog allemaal naweeën van de mirena, natuurlijk wil ik er meteen vanaf zijn maar ik moet denk ik gewoon ouderwets geduld hebben Wink

Ik ga je tip v.w.b. de betadine en neutral proberen!

Groetjes, Catelijne
evitalolita
BerichtGeplaatst: 24-06-2016 11:09 Reageer met quote

Hallo,

Het is echt een tip om in de zon te gaan zitten want puistjes verdwijnen echt als water dat verdampt! Zelf heb ik ook echt enorm veel puisten, op mijn gezicht en rug. Maar soms licht het niet aan hormonen, maar aan afvalstoffen! Drink jij wel genoeg water? Of eet je juist veel vet eten, suiker en melkproducten? Van veel vet, suiker en melkproducten, behalve yoghurt, krijg je puisten. In melkproducten zitten natuurlijk ook hormonen, behalve in yoghurt, maar ook vet en suiker zit in melk. Misschien moet je maar eens gaan kijken naar de dingen die je eet. Ik adviseer je om meer water te gaan drinken, zo'n 2L per dag, niet te veel vet en suiker te eten. Je kunt beter eiwit RIJK voedsel eten dan eiwit ARM voedsel, bijv bonen. Ook is het zo dat als je darm in een slechte gezondheid is, dus dat het niet zo goed gaat met je darm, dat je puisten kunt krijgen. Als afvalstoffen niet via je plas of zweet je lichaam kunnen verlaten, uit zich dat in puisten. Natuurlijk wel fruit blijven eten, maar eigenlijk geen snelle koolhydraten, toegevoegd suiker, vet eten enz. Dus alles wat slecht is voor je lichaam, uit zich in puisten.

Hopelijk kun je er iets mee!

Gr Evi
Index > Huidaandoeningen > acne uitbraak bij vlagen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring