Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Baarmoederverwijdering
Auteur Onderwerp: Baarmoederverwijdering
Lazy
BerichtGeplaatst: 15-05-2016 18:35 Reageer met quote

Hoi hoi
3 weken geleden hebben ze mijn bm bmm en eileiders weggehaald eierstokken zijn blijven zitten vanwege de leeftyd.
Heb veel last gehad van een blaasontsteking. 8dagen en 3 antibiotica verder eindelijk af van de ontsteking. Ik heb nu wel een scheur in mijn vaginawand. Heeft iemand daar ook ervaring mee? Ik neem 3x daags 300mg antibiotica in om een ontsteking tegen te gaan.
Heb een opgezwollen buik en een heel vreemd gevoel in de onderbuik. De blaas vermoedelijk. Moet dikwijls naar toilet en ik plas erg veel. Zijn deze symptomen wel normaal????
Suzuki
BerichtGeplaatst: 15-05-2016 22:50 Reageer met quote

Hallo Lazy,

Als de baarmoeder verwijderd wordt komt er ruimte in de buik waardoor de darmen en blaas kunnen zakken. Het is heel belangrijk om zeker de eerste 6-8 weken niet te tillen om juist een verzakking te voorkomen. Als je bepaalde klachten niet vertrouwt is het verstandig een arts te raadplegen.

Sterkte.
Lazy
BerichtGeplaatst: 16-05-2016 11:23 Reageer met quote

Hoi
Bedankt voor je reactie. Ben op controle geweest.Gyne heeft inwendig onderzoek gedaan hoewel eigenlijk dat sterk afgeraden is de eerste 4 weken. En van verzakking zei hij niets. Wel dat ik een scheur in mijn vaginawand heb. Dat is waar ik nu bang voor ben. Kan dit verderscheuren hoe geneest dit en kan dit verdere complicatoes n d toekomst toe veroorzaken? Heeft iemand al een scheur in de vaginawand gehad?
miriam1612
BerichtGeplaatst: 22-06-2016 19:01 Reageer met quote

Hoi allemaal
Ik heb niet zo,n fijne ervaring met het verwijderen van mijn baarmoeder
Ik ben vorig jaar juli geholpen via de buikwand, omdat het niet anders kon schijnbaar.
Dinsdags geholpen donderdag weer naar huis.
Maar bij mij werd de pijn alleen maar erger en erger, zaterdags terug naar het ziekenhuis zeggen ze daar ik had een blaasontsteking.
Nou huis gestuurd met medicijnen, knapte nog niet op, werd nog erger.
Dinsdags weer naar de huisarts die had mijn ontstekingswaarde geprikt, wat denk je 321 was het. Ik moest direct per ambulance naar het ziekenhuis.
Daar kwamen ze er achter dat ze met de operatie mijn blaas hadden geraakt. Dus een behoorlijke buikvliesontsteking, had geen dag langer moeten duren
Dus 10 dagen in het ziekenhuis gelegen, met alle toeters en bellen.
In totaal 6 weken catheter gehad met veel urineweginfectie,s erbij.
2sept van vorig jaar weer een nieuwe operatie voor mijn blaas te dichten.
Advocaat in de handen genomen, maar nu wijst medirisk het af want ze zeggen gewoon dit hoort bij de complicatie,s klaar uit
Wie heeft zoiets ook meegemaakt?
Monique1966
BerichtGeplaatst: 23-06-2016 9:41 Reageer met quote

Ik ben 49 en ik ben eerder geopereerd omdat ik een blaasverzakking had. Daarna is het bandje geplaatst. Daarna bleef ik maar buikpijn houden. Eerder dacht de gynaecologe dat dit door mijn murena spiraaltje kwam. Die was namelijk tijdens de operatie geplaatst. Daarna is mijn spiraaltje weer verwijderd. Daarna kreeg ik weer buikpijn. Toen bleek ik vleesbomen en een vergrote baarmoeder te hebben. Toen kreeg ik injecties die ervoor moesten zorgen dat mijn vleesbomenzouden krimpen en dat ik daardoor ook vervroegd in de overgangzou komen. Vervolgens bleef de pijn en is tenslotte mijn baarmoeder verwijderd. Nu 6 weken later heb ik nog steeds last van blaaspijn. Heeftiemand ook nog steeds last? Kan dit ook een menstruatie pijn zijn?
Flootje
BerichtGeplaatst: 25-07-2016 19:00 Reageer met quote

Hai Monique1966,

Heb jij je eierstokken nog? Dan bestaat de kans dat het menstruatie(achtige)-klachten zijn. In een ander topic hier en elders op het www heb ik erover gelezen. Mijn arts heeft mij duidelijk aangegeven dat ik echt klachtvrij zou zijn na de operatie. hij vertelde dat als ik pijnklachten had, hij dit nooit kan verzekeren....
Daar heb jij natuurlijk niet veel aan, wel ben ik benieuwd of dit is besproken. Je hebt een opeenstapeling van klachten en behandelingen gehad en nog last van pijn. Blaaspijn of menstruatiepijn of .....
Ik hoop dat je al wat meer weet.

Zelf is mijn baarmoeder 5 weken geleden (vaginaal) verwijderd. Op schrijnende pijn onder in de buik en af en toe in de lies verloopt het mijn inziens voorspoedig. Mijn energielevel is laag en zal ik nog moeten opbouwen.
Wel gevoel dat er iets in de schede drukt, dat maakt dat ik mij soms bezorgd voel. Ik heb alle vertrouwen in mijn gynaecoloog en volgende week heb ik ga ik op controle. Hoewel ik me goed voel, is het ook weer spannend.
Monique1966
BerichtGeplaatst: 25-07-2016 23:17 Reageer met quote

Hoi, ja ik heb mijn eierstokken nog. Gelukkig zijn de klachten afgenomen en heb ik "bijna" nergens meer last van. Het gaat met de weken langzaam beter. Bij de na controle was alles goed. Mijn energie is een stuk beter omdat ik meer gezonder ben gaan eten en ook meer kan doen. De narcose in je lijf blijft nog lang doorwerken. Niet te veel en te gauw willen en rustig aan opbouwen is mijn motto.
Monique1966
BerichtGeplaatst: 25-07-2016 23:22 Reageer met quote

Ik ben blij dat ik de operatie heb ondergaan. Ik ben er erg van opgeknapt. Ik ben 10 mei 2016 geopereerd en nu is het 25 juli 2016. Ruim 2 maanden verder . Geen last van urine en bloedingen meer. Heerlijk!
Flootje
BerichtGeplaatst: 26-07-2016 12:43 Reageer met quote

Kijk dat lees ik graag Monique1966. Fijn dat het al wat beter gaat. Ik hoor van meer vrouwen dat het vaak toch langer duurt dan de voorgestelde 6 weken.

Ik ga er ook voor en zal op zaken zoals de was, strijk en de tuin het op een lager pitje zetten. Daarna heb ik vaak last van schrijnend gevoel. Sporten heb ik nu 1x gedaan en dan ook op het laagste niveau (cardio), krachtraining wacht ik mee tot de nacontrole.
Monique1966
BerichtGeplaatst: 26-07-2016 18:36 Reageer met quote

Niet teveel tegelijk willen. En luister goed naar jou lichaam. En sporten zou ik nog even laten. Of begin met wandelen. Ik dacht ook heel gauw dat ik alles na 6 weken weer kon. Dat schrijnende gevoel gaat ook gewoon weg met rustig aan doen. Dus niks forveren. Succes
voortje
BerichtGeplaatst: 18-10-2016 22:44 Reageer met quote

zijn hier ook mensen die zelf hebben gevraagd of hun baarmoeder kon worden verwijderd? zo ja waarom en op welke leeftijd
jolanda64
BerichtGeplaatst: 13-03-2017 10:49 Reageer met quote

Ik ga donderdag onder het mes, baarmoederverwijdering na veel bloedverlies en heftige menstruatieklachten. Het komt steeds dichterbij........
Index > Gynaecologie > Baarmoederverwijdering
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring