Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Hersenbloeding SAB, geen aneurysma, 26 jaar, lotgenoten?
Auteur Onderwerp: Hersenbloeding SAB, geen aneurysma, 26 jaar, lotgenoten?
Ik89
BerichtGeplaatst: 13-05-2016 21:13 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Op de nacht van 15/16 april heb ik een hersenbloeding gekregen. De bloeding was frontaal en wat rechts in mijn hoofd. Ik heb op de IC gelegen en heb op het nippertje nog adrealine toegediend gekregen anders was ik er niet meer geweest waarschijnlijk, ook lag ik bijna in shock. Ik ben 26 jaar en inmiddels thuis, ik heb geen lichamelijke uitval wel last van mijn emoties, denk aan enorme woedeuitbarstingen, overdreven verdriet en soms intens gelukkig. Ik kan geen tv kijken en lezen gaat ook in stukjes.. ik heb nog steeds hoofdpijn en uit de cat scan van vandaag bleek er nog wel wat bloed te zitten. Verder hebben ze geen oorzaak kunnen vinden, geen aneurysma of zwakke plekken. Ik ben herstellend maar ze weten niet in hoeverre ik herstel. Is er iemand die weet wanneer mijn moeheid minder word? En de druk op mijn hoofd? Ik ben zo jong ik wil nog zoveel doen! Zou ik nog uit kunnen gaan met vrienden of een terrasje kunnen pakken? Ik ben erg positief ingesteld altijd ik ga ook elke dag even 'iets leuks' doen met 1 of 2 vrienden anders knies ik weg helemaal omdat lezen en tv moeilijk gaat maar ik ken geen lotgenoten met dezelfde aandoening. Alleen mensen met beroertes wat toch weer wat anders is. Ik hoop dat mensen mij tips kunnen geven hoe ik mijn herstel nog beter kan maken! Rusten doe ik al..
Jojootje
BerichtGeplaatst: 01-01-2017 23:33 Reageer met quote

Hallo Ik89,

Hoop dat het inmiddels weer beter met je gaat. Heb jij ook een perimesensephale subarachnoïdale bloeding gehad?
Dit is mij twee jaar geleden ook overkomen. Het herstel heeft echt tijd nodig. Bij de een duurt het wat langer dan bij de ander. Heel goed luisteren naar je lijf. Je leert steeds beter herkennen wat veel energie kost. Bij mij is dat nog steeds veel geluid om me heen. Of me proberen te concentreren in een drukke omgeving. Een gesprek voeren in een drukke ruimte... dat soort dingen. Ik reserveer nu heel bewust tijd om af te schakelen. Even een half uur liggen met mijn ogen dicht en bijvoorbeeld een mindfulnessoefening doen. Of een half uur gaan wandelen, de stilte in.... En als ik een feestje heb, probeer ik even voor te slapen... en de dag erna niet te veel te plannen... Elke dag iets leuks doen is natuurlijk heel gezellig, maar het kan je ook heel veel energie kosten... Als je dan niet bijtankt, ga je je steeds slechter voelen in plaats van beter. Sterkte met je herstel.
Index > Neurologie > Hersenbloeding SAB, geen aneurysma, 26 jaar, lotgenoten?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring