Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > medicatie tegen cholesterol
Auteur Onderwerp: medicatie tegen cholesterol
wimar
BerichtGeplaatst: 12-05-2016 17:07 Reageer met quote

hallo,
al jaren heb ik een te hoog cholesterolgehalte de zg familiaire.
Slik dus ook al jaren statines waardoor ik lichamelijk
veel problemen heb. Ben een tijdje gestopt met statines maar de waardes stegen naar 9.7 dus ben ik maar weer begonnen met 5mg crestor! In overleg met de h.a. weer geprobeerd om 10 mg te gebruiken omdat het resultaat met 5 mg te weinig is. Gaat niet lukken weer veel pijnen dus maar weer gestopt. Nu lees ik over een nieuw medicijn EVOLOCUMAB en mijn vraag is kent iemand dit of heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou het graag weten want dan zou ik dit misschien bij mijn h.a. kunnen aankaarten.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 18-05-2016 22:36 Reageer met quote

Hallo Wimar,
Nee, ik ken Evolocumab niet helaas; maar ik las op internet dat dit middel hoofdzakelijk het (slechte) LDL-cholesterol verlaagt.

Wat ook vaak gebruikt wordt, zijn rode-gist-rijst-capsules i.p.v. statines; ze zouden veel minder bijwerkingen hebben... Verkrijgbaar in gezondheidswinkels, mogelijk ook in apotheek en/of drogist.

Daarnaast kun je als aanvulling nog Becel Pro Actief gebruiken die ook een gunstige werking heeft op je cholesterol; echter is dat nogal duur. Onze ervaringen met deze Becel zijn positief.

Ik hoop dat je snel een oplossing vindt voor je cholesterolprobleem. Spierpijn bij statines is altijd ongunstig; er kan mogelijk (blijvende) spierschade ontstaan...

Succes; groet, Musje.
Lanna
BerichtGeplaatst: 25-05-2016 10:27 Reageer met quote

Rode gist rijst capsules zijn goed. Let wel hierbij op dat er voldoende monacoline K in zit. Dit is een natuurlijke versie van Lovastatine. Choledoc 20 bevat 20 mg monacoline k dit staat gelijk aan 20 mg Lovastatine. Het werkt ook exact hetzelfde als statines namelijk in de lever daar remmen statines het cholesterol. Dit is tevens voor zover ik weet de hoogste dosering in 1 capsule die er op de markt te krijgen is. Aangeraden word er net als bij statines om er Q10 bij te nemen.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:39 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > medicatie tegen cholesterol
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring