Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Huiduitslag insectenbeet?
Auteur Onderwerp: Huiduitslag insectenbeet?
Munz
BerichtGeplaatst: 09-05-2016 18:47 Reageer met quote

Hallo,

Na het wandelen in de Ardennen zaterdag merkte ik een (donker)rode stip op op mijn been (zo'n 2/3 millimeter), terwijl ik eigenlijk niets had gevoeld. Tegen zondag was deze rode stip weg en is er uitslag gekomen die er vandaag zo uit ziet:
http://i.imgur.com/pIGPxPZ.jpg

Uitslag heeft een blijvende jeuk maar nooit erge jeuk. Er lichtjes over wrijven doet veel deugd, net als zalf( Euceta) eraan doen. De huiduitslag is niet dik maar voelt wel wat harder aan dan mijn andere huid.

Door die vrij donkerrode stip van in begin dacht ik aan een teek (leek wel een superkleine zuigplek en er was geen bult). Ik weet ook dat er vaak een kring komt na verloop van tijd dus ik zal het zeker in het oog houden.. maar dan lees je weer veel verhalen van mensen die zelfs nooit hebben gemerkt dat ze een tekenbeet hadden.

Misschien weten jullie meer?
Koettie
BerichtGeplaatst: 10-05-2016 9:21 Reageer met quote

Lijkt gewoon op een muggenbult.
Munz
BerichtGeplaatst: 10-05-2016 18:40 Reageer met quote

Koettie schreef:
Lijkt gewoon op een muggenbult.


Het is wel geen bult.. eerst was er gewoon een kleine bijtwond eigenlijk (dat rode puntje). Die was veel te groot om een muggensteek te zijn.
Index > Huidaandoeningen > Huiduitslag insectenbeet?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring