Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Allergische reactie of eczeem
Auteur Onderwerp: Allergische reactie of eczeem
Mina88
BerichtGeplaatst: 05-05-2016 16:58 Reageer met quote

Ik heb sinds 2 jaar jeukende rode bultjes op mijn handen, ze komen in groepjes van 2 tot meer dan 20 stuks. Na enkele dagen trekken ze weg, de huid wordt donker/er komen velletjes en het geneest langzaam. Elke paar weken heb ik hier last van. Het komt en het gaat.
Maar het ergste vind ik dat ik ook klachten aan mijn gezicht begin te krijgen, ook rode jeukende bultjes.
Ik gebruik eczeem crème maar begin te twijfelen of het om een allergie gaat omdat ik een spontane aanval kreeg direct nadat ik op mijn nieuwe yogamat van natuurlijk rubber ging staan. De yogamat heb ik omgeruild voor een niet rubberen variant maar de bultjes zijn nog erger geworden en jeuken heel erg. Weet iemand waar ik last van heb?
evitalolita
BerichtGeplaatst: 09-05-2016 12:15 Reageer met quote

het kan inderdaad een allergische reactie zijn van iets, dat kan van alles zijn, het kan van buitenaf komen, zoals stuifmeel, huisstofmijt-allergie, of iets wat je dagelijks gebruikt, wat je in je handen houdt, of op jezelf smeert/spuit zoals shampoo/zeep/deo/parfum als je een meisje bent misschien de make-up of reinigingsspullen? of iets wat je eet? je moet het allemaal maar eens nagaan, wat je doet, wie of wat er in je huis komt of wat er in je huis staat, wat je eet, wat je inademt of aanraakt het kan allemaal een allergische reactie veroorzaken. maar het kan ook met je zweet te maken hebben. ik ken heel veel mensen die allergisch zijn voor hun eigen zweet, die krijgen dan ook rode bultjes/vlekken die heel erg jeuken. en als je het echt niet weet dan ga je toch gewoon naar de dokter? wat misschien wel zou kunnen helpen is Nivea crème, het helpt een geïrriteerde huid te kalmeren. hopelijk kun je er iets mee!
Index > Huidaandoeningen > Allergische reactie of eczeem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring