Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Wat te doen? Ouders verbieden alles!
Auteur Onderwerp: Wat te doen? Ouders verbieden alles!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 12:11 Reageer met quote

Hoi, hoi,

Mijn ouders verbieden me echt alles. Dat is echt heel vervelend! En ik ben bijna 17! Geen mobiel mee naar boven, zelfs niet als wekker, terwijl ik geen wekker heb! Heel vroeg naar bed, half uur voor bedtijd niks meer op laptop doen, maar afsluiten, geen chocolade eten, anders wordt ik vervelend en nog veel meer!

Maar dat is het niet alleen, ik zou heel graag met mijn broer die 31 is, een tattoo willen als ik 17 jaar zou worden, het zou een hele kleine tattoo moeten worden die ons verbind met elkaar, allebei dezelfde tattoo. Maar dit mag dus niet van mijn ouders, terwijl er wettelijk gezien staat dat als ik 16 of ouder ben, dat mijn ouders daar niks meer over te zeggen hebben, en dat ik dan over een tattoo zelf mag beslissen. Ze verpesten gewoon letterlijk al mijn dromen waarvan die tattoo een van is. Over die tattoo heb ik al 3 jaarover nagedacht, en alle voor en nadelen bekeken, ik ben dus al heel goed voorbereidt. En ik moet het toch zelf betalen en het alleen samen met mijn broer doen. Maar ze willen hebben dat ik tot mijn 18e wacht en daar ben ik het dus niet mee eens omdat ik het toch zelf moet betalen en het alleen moet doen.

Maar als ik weerwoord geef op m'n ouders, of ik ben het ergens niet mee eens, dan krijg ik van alles naar m'n hoofd gesmeten, geen spullen, maar woorden. Echt scheldwoorden en van allerlei straffen waarvan later toch niks komt. En dan zeggen ze dat het allemaal mijn schuld is.

Wie herkent dit? Of wie weet hoe je hier mee om moet gaan, want ik ben ten einde raad! En wat vinden jullie van die tattoo en het feit dat ik dus niks mag?

Gr
PiaDeBoer
BerichtGeplaatst: 02-05-2016 13:07 Reageer met quote

Je bent een heerlijke puber! Smile
Maar even terzake.... wat is een jaartje wachten op een heel leven genieten van je tatoo?

Succes ermee... En bedenk, dat je ouders vast het beste met je voorhebben, al lijkt dat misschien nu niet zo.
evitalolita
BerichtGeplaatst: 17-09-2016 9:46 Reageer met quote

PiaDeBoer schreef:
Je bent een heerlijke puber! Smile
Maar even terzake.... wat is een jaartje wachten op een heel leven genieten van je tatoo?

Succes ermee... En bedenk, dat je ouders vast het beste met je voorhebben, al lijkt dat misschien nu niet zo.


Hoi, wel beetje late reactie haha, maar het is nu nog steeds zo. Ik mag niet eens een simpele goudvis op mijn eigen kamer die ik zelf betaal, omdat ze me niet vertrouwen dat ik hem goed zal verzorgen, en over een hond heb ik maar liefst vanaf m´n 5e jaar moeten smeken! En ik ben 17 nu! Facebook mocht ik pas op m´n 14e terwijl andere kinderen in de familie dat al op hun 11e hadden, en een mobiel mocht ik pas op m´n 13e, en dan geen touch screen, nee een fysiek toetsenbord, een touch screen mobiel mocht ik pas 2 jaar geleden, omdat mijn broer, die is 31, erom vroeg. Ik moet alles vragen en laten weten, als ik ergens naar toe ga moet ik onderhand elke seconde een berichtje sturen om te vertellen waar ik ben en wat ik aan het doen ben. Ik krijg altijd de schuld van alles. Ik mag niet eens zelf m´n eigen eten kopen van mijn eigen geld, zij hebben de macht over mijn geld. En vaak als ik iets niet mag is de reden omdat mijn moeder dat niet wil. En juist als ik ze om hulp vraag dan is het: zoek zelf maar een oplossing. Mijn vader is psychisch ziek, en ik heb het daar heel moeilijk mee, en kan daar niet zo goed mee omgaan, en dat verwijten ze me, zelfs zo erg dat ze een psycholoog voor me hebben ingeschakeld omdat ze niet wisten wat ze met me aan moesten.

Ik krijg nog net geen pak slaag en ik kijk altijd over mijn schouders heen of ik het wel goed doe. Ik ben gewoon bang om iets verkeerds te zeggen of te doen. Ook als ik 's avonds de hond wil uitlaten na het eten, dan meld ik dat op tijd van te voren, alleen dan zegt mijn vader dat ik dat niet mag doen en dat hij dat perse wil doen, en dan gaat er eerst een heel conflict vooraf voor ik eindelijk met die hond mag gaan wandelen, en dan zeggen ze dat ik niet genoeg voor die hond doe, terwijl ik hem wil borstelen, uitlaten en er mee wil spelen, ik vul z'n water bij, en geef hem brokken, alles. Het is nooit goed wat ik doe Sad

Ik weet er echt geen raad mee meer hoor. Maar toch bedankt voor je reactie.
Index > Het Restaurant > Wat te doen? Ouders verbieden alles!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring