Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Spastische darm
Auteur Onderwerp: Spastische darm
k2
BerichtGeplaatst: 07-04-2016 22:49 Reageer met quote

Wat voor klachten hebben jullie bij een spastische darm? en wat helpt er voor? ik ben dag in dag uit zo beroerd,veel opboeren vol gevoel,maag is pijnlijk. En voel me moe en val veel af.
evitalolita
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 20:00 Reageer met quote

Ik heb ook een spastische darm. Houdt je aan het fodmap dieet, staat op internet. Eet vooral geen suiker, en vet, slechte koolhydraten moet je ook niet eten. Koolsoorten zijn slecht voor je. Beweeg veel en VEEL water drinken zo'n 2L. Verder moet yoghurt eten tegen buikpijn en je moet wat vezels eten, maar niet te veel, dat zit in volkoren brood, 2 boterhammen volkorenbrood zijn genoeg vezels, maar je moet natuurlijk wel meer brood eten dan 2 sneetjes, als je een jongen bent 5 tot 7 boterhammen en als je een meisje bent 5 tot 6 boterhammen. Ik raad spelt brood aan, het is niet perse gezonder dan ander brood, maar ook niet ongezonder, maar je darm kan dit beter verteren. Dat afvallen heb ik eigenlijk niet zo, ik val juist heel weinig af. Dat is echt niet goed, ik zou daarmee maar eens mee naar de dokter gaan want het zou ook een lint worm kunnen zijn die veroorzaakt ook de klachten van een spastische darm maar dan val je ook veel af en je komt niks aan.

Hopelijk kun je hier iets mee!

Gr
PiaDeBoer
BerichtGeplaatst: 01-05-2016 17:49 Reageer met quote

Hoe is de diagnose gesteld? Want alleen als bij de calprotectine meting de waarden normaal zijn bij dit soort klachten, mag gesproken worden van een spastische darm. Zijn de waarden verhoogd, dan kon er heel goed iets heel anders aan de hand zijn. En maagklachten kunnen ook al helemaal losstaan van darmklachten...
R2208
BerichtGeplaatst: 24-05-2016 18:40 Reageer met quote

Beste K2,

Mijn moeder heeft ook bijna heel haar leven al last gehad van haar darmen. Ze moest altijd naar de wc op de meest ongelegen plekken. Ze kon ook nooit fatsoenlijk boodschappen doen, want altijd wanneer ze zich in een winkel bevond moest ze ontzettend nodig naar de wc. Dan begon alles te borrelen en moest ze rennen. In elke winkel wist ze de toilet wel te vinden en de winkelmedewerkers kenden haar onderhand al. Ze heeft verschillende middelen hiertegen geprobeerd, maar niets hielp er. Nu heeft ze ongeveer een jaar geleden iemand leren kennen die producten gebruikt van good feeling products en diegene vertelde haar dat het wel eens zou kunnen helpen tegen haar problemen. Ze heeft contact opgenomen met het bedrijf good feeling products en is het uiteindelijk zelf ook gaan gebruiken. Na een paar dagen had ze vrijwel geen last meer van haar darmen en kon ze na jaren eindelijk gewoon weer boodschappen doen. Ik was zelf best verbaasd, omdat ze al zoveel had geprobeerd en niets hielp.
Nu begon ik een paar maanden geleden zelf ook last van mijn darmen te krijgen en dacht dus dat het mij misschien ook wel kon helpen. En inderdaad het hielp mij ook.
Misschien kan het u ook helpen. Het is misschien het proberen waard.

Hopelijk heeft u iets aan mijn reactie.

Gr
Index > Huidaandoeningen > Spastische darm
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring