Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > steun of lotgenoten gezocht
Auteur Onderwerp: steun of lotgenoten gezocht
caro1981
BerichtGeplaatst: 07-04-2016 19:20 Reageer met quote

Euhm,denk al zolang van hier iets te posten. Na elke aanval van overslagen,duizeligheid,paniek,...voelde me nu toch al maandje top. Heb alles om gelukkig te zijn. 3 super kids,een lieve vriend,gezellige thuis, vrienden, familie...en toch...sinds een paar jaar heb ik last van "haperingen",volgens cardioloog "onschuldige overslagen". Ik geloof dit maar al te graag! Zitten net gezellig te eten samen aan tafel,begint het weer. Meerdere overslagen na elkaar,voel me helemaal duizelig en weg van de wereld. Ik ga dan op grond liggen, proberen kalmeren,beetje lezen, scrollen op websites,enz...of gisteravond,geen overslagen,wel duizelig, opgejaagd, misselijk,steken in linkerarm, benauwd gevoel...en zo gaat dat nu al 6 jaar, op en af...voel me zo gevangen en alleen. Iedereen in omgeving weet ervan. Ik kan er ook niet om liegen. Want ik vermijd veel. Shoppen, veel mensen,lang wachten aan kassas. Receptje voor aanval. Of festivals en optredens,ook niet meer aan de orde. Maar het wordt steeds erger, eens gaan eten en dansen met vriendinnen...gegarandeerd overslagen,benauwd voelen...ik overtuig mezelf ervan dat het niets ernstigs is,en ook mijn omgeving doet dit. Maar je voelt het wel, en zeker als ik duizelig word tijdens hartoverslagen, het voelt niet "onschuldig" mijn papa is 3 jaar geleden gestorven na aneurysma in kleine hersenen,en ik ben er niet op vooruit gegaan. Bij elke overslag of duizeling denk ik,nu is het gedaan en dus modder ik wat aan,met gelukkig nu nog goede periodes. En dan nog, altijd in achterhoofd,hopelijk stopt mijn hart er nu niet mee. Ik praat er niet veel meer over,denk dan,wie wil nu altijd datzelfde liedje horen...binnen 2 maand trouw ik,ben zoooo gelukkig. Wil genieten van plannen. Maar in mijn achterhoofd denk ik tijdens schrijven adressen vr uitnodigingen,nou,dan heeft hij al die adressen ook moest er iets ergs gebeuren...kan echt helemaal genoeg hebben van mezelf! Maar ik vind die uit-knop niet...ik wil weer meer onbezorgd zijn en genieten. Meer echt lachen! Naar pretparken gaan,en een optreden. Of zelfs gewoon op een verjaardagsfeestje genieten. Schaam me zelfs als ik dit schrijf. Er zijn zoveel mensen die echt erge dingen meemaken, echt ernstig ziek zijn,en dan zaag ik maar wat weg...maar het helpt niet als ik zo denk ook. Ben rationeel en nuchter en verstandig, maar op vlak van mijn gezondheid ben ik maar een zielig geval. Durf zelfs denken, dan stopt het maar, en ziet iedereen dat ik echt iets mankeerde. Maar dat wil ik helemaal niet. Integendeel...ben het gewoon eventjes helemaal moe...mss herkent iemand zich hierin. Ik hoop het...
lotbino
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 12:28 Reageer met quote

Hallo, vervelend zeg! Ik herken wel wat je zegt. Ik heb ook al Jaren last van paniek en hyperventilatie aanvallen en hartoverslagen. ook ik heb een (uitgebreid) onderzoek gehad bij de cardioloog en alles was in orde, moest me vooral niet druk maken om mijn hart.
Bij mij kwam het voornamelijk door stress. Langzaam aan heb ik weer rust in mijn leven gekregen en ben ik ook gaan praten bij een psycholoog (iets wat ik echt niet wilde) en dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Rust en niet tot nauwelijks meer aanvallen. Het leven lacht me weer toe en ik kan eindelijk weer teruglachen. Probeer uit te vinden waar je (onbewust) gestresst van wordt en prober daar dan iets mee te doen, wie weet helpt het je.
Veel sterkte in elk geval ik weet hoe moeilijk je het nu hebt.
caro1981
BerichtGeplaatst: 24-04-2016 21:18 Reageer met quote

Hey! Bedankt voor je antwoord 😊 inderdaad,een psycholoog is mij al enkele keren aangeraden...wil ik eigenlijk niet,heb geen zin om al over mijn papa en zo te praten,en vind van mezelf dat ik dit heel goed verwerk,maar misschien hapert het daar wel ergens...super voor jou en hoopvol voor mij dat dit blijkbaar toch iets is dat van voorbijgaande aard kan zijn!
extarius
BerichtGeplaatst: 29-04-2016 22:13 Reageer met quote

zo dat is eruit.
Index > Hart- en vaatziekten > steun of lotgenoten gezocht
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring