Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > 18.000 extrasystolen?
Auteur Onderwerp: 18.000 extrasystolen?
Mary12
BerichtGeplaatst: 07-04-2016 15:18 Reageer met quote

Dag,

Ik voelde me laatst niet lekker wat duizelig en overslagen. Nou bleek na veel onderzoeken dat ik zo n 18.000 extrasystole per dag heb. Ik moet nog een mri doen.

Heeft iemand hier ook ervaring mee. Ik merk niet de vele overslagen moet het dan ook perse behandeld worden. Duizelig was ik toen een dag maar ik weet niet of dit er nou echt mee te maken heeft. Ik heb nu 2 dagen bisproporol maar merk nog niks?

Kan iemand mij meer vertellen over zoveel overslagen?Moet dan perse een abilatie? Of medicijnen? Kan dit ook Door slaap tekort komen?

Sinds een paar maanden heb ik een slaapprobleem en nu dit? Kan het een met het ander te maken hebben. Ik word vaak wakker kan niet inslapen maar voel geen overslagen. Cardioloog zei van niet. Ik heb het idee dat ik Door slaap tekort dit krijg
Mary12
BerichtGeplaatst: 11-04-2016 11:28 Reageer met quote

Niemand ervaring met veel extrasystolen?
Libera
BerichtGeplaatst: 11-04-2016 18:08 Reageer met quote

Hallo Mary12,

Ik denk dat je met 18.000 extrasystolen per dag een geschikte kandidaat bent voor een ablatie. De eerste stap is meestal het voorschrijven van een bètablokker zoals bijvoorbeeld de bisoprolol die je nu slikt. De mri zal meer duidelijkheid geven. Vreemd dat je de overslagen niet voelt. Weet je wel uit welke regio de extrasystolen komen? Probeer de onderzoeken af te wachten en vertrouw op de kennis van de cardioloog.

Succes/sterkte.
Lanna
BerichtGeplaatst: 11-04-2016 20:41 Reageer met quote

Ten eerste moet je je afvragen of je dit wel wilt.
Vaak zijn bètablokkers voldoende.
Bisoprolol is 1 van de betablokkers die niet effectief zijn zowel voor bloeddruk als hartritmestoornissen is het effect van bisoprolol te verwaarlozen. Dit is op verschillende fora terug te lezen. Propranolol is een goed alternatief. Atenolol is een krachtige betablokker helaas ook niet altijd geschikt voor hartritmestoornissen. Ook metoprolol is vaak ineffectief. Een alternatief voor propranolol is in mijn ogen dus Atenolol. Een betablokker die wat minder of geen effect heeft op de bronchiën is celiprolol. Nauwelijks effectief in het terugdringen van de snelheid van de hartslag maar misschien effectief om de extrasystolen te verhelpen mits je geen hoge hartslag hebt.
Veel succes en sterkte!
Mary12
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 9:33 Reageer met quote

Hallo

Ik voel de overslagen niet heel vaak. Alleen als ik lig. Wat ik mij afvraag , kan dit ook tijdelijk zijn?ik vind het nog al wat medicatie of ablatie. ....Hoe kan het eigenlijk dat ik dit niet voel.

Zo n holter onderzoek is een momentopname kan het ook weggaan.

Het liefst wil ik geen medicatie doordat ik veel overgewicht heb Door trage schildklier ook lijdt ik ineens aan slapeloosheid. Ik ben bang dat medicatie dit erger maakt. De cardioloog stelde flecanide voor weet iemand hoe dit werkt op gewicht en slapeloosheid?

Dit is allemaal ontstaan na paar maanden tussen de 2 a 4 uur te slapen. Ik weet natuurlijk niet of ik zo slecht slaap Door de overslagen. Zo voel ik het niet. Kan dit onbewust? Of is het dlapen de boosdoener?

Nog een belangrijke vraag....rijden jullie auto.....Ik was een dag wT duizelig .....Maar ik vind het bijna niet mogelijk om nu niet meer auto te rijden

Ik heb nu magnesium Taurine L carnitine Visolie q10 besteld.ik ben al een tijd op dieet en ben bang voor tekort dat dit veroorzaakt....Zou dit kunnen.
carlee
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 10:02 Reageer met quote

Hallo Mary12

Ja dat kan heel goed door slaapgebrek, ik heb zelf ook al jaren overslagen en ritme stoornissen, vooral als
ik te veel gegeten heb weinig rust genomen heb of slecht geslapen heb.
Ik doe ook alles wel gewoon door auto rijden enz maar er zijn ook dagen dat ik me zelf niet vertrouw in het verkeer dan blijf ik thuis
Zo n holter geeft altijd wel duidelijkheid ook al voel jij niks het apparaatje ziet/leest alles als jij bang bent dat t holter niks opleverd kun je ook bij je huisarts een kastje aan laten meten die mag je 30 dagen bij je dragen t is wel even aanpassen je krijgt spulllen mee om m zelf te verwisselen wanner je bijv even wil douchen of zwemmen en zodra jij een paar beste overslagen verneemt heeft t kastje dat geregistreerd dan kun je t kastje weer inleveren en heb je voor de cardioloog en voor je zelf voldoende bewijs om te kijken om welke t gaat en waar weg komt een holter is 24 uur en zo nkastje kun je net zo lang om houden tot je voor je zelf weet nu kan ik er wat mee
Mary12
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 10:08 Reageer met quote

Dat zou ik kunnen doen. Wist niet dat het kon.goeie tip.

Is het belangrijk om te weten waar het uit het hart komt? Ik heb wel soms meerdere overslagen achter elkaar. Dus 2 of 4 of zelfs x 8.

Weet jij of dit kwaad kan?

Ik ben nu niet duizelig....Maar ben ineens wel bang om naar buiten te gaan ook met auto en kind.
Weet oon niet meer of dat nou wel of niet reëel is.
Libera
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 10:40 Reageer met quote

Er kan een relatie zijn tussen je trage schildklier en de extrasystolen. Ik slik al meer dan 5 jaar flecaïnide, heeft geen invloed op mijn gewicht.
Soms zijn hartritmestoornissen niet onschuldig.
carlee
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 11:12 Reageer met quote

ja jou schildklier probleem kan inderdaad er mee te maken hebben en wat je schrijft over t niet weg durven is heel normaal hoor t geeft toch een soort angst en een stuk onzekerheid ik heb zelf al 11 jaar ritme stoornissen en extra systolen 1 ablatie en 3 soorten medicatie achter de rug dus ik kan je zeggen dat die angst heel normaal is je moet eigenlijk t vertrouwen in je lichaam een beetje terug krijgen en zo lang jij niet weet wat t precies is en waar t weg komt geeft inderdaad een hoop angst en onzekerheid dat vreet energie ja zo n kastje heb ik nl ook gehad t is ff een gehannis maar bij mij had ik ook geen klachten zodra ik die 24 holter had erg frustrerend en je voelt je nog niet serieus genomen ook toen kwam de huisarts met zo n ander ding die mocht ik max 30 dagen om na 3 dagen had ik al zulke grote en vele systolen opgevangen dat ik m wel af kon doen ze konden gelukkig genoeg met t resultaat, en wat de medicatie betreft ik neem aan dat ze er wel op letten welke je niet mag en welke wel ivm je schildklier en overgewicht laat t in ieder geval niet bij zitten hoor t is jou lichaam jij wil graag een beetje weten waar je aan toe bent, wat wel acceptabel is en wat niet, succes
Mary12
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 11:19 Reageer met quote

Volgens mij kan een snelle schildklier dit veroorzaken. Maar langzaam niet geloof ik. Ik heb wel een echo gehad en daar was alles normaal.
Lanna
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 12:48 Reageer met quote

Flecanide is een optie. Atenolol is een wat milder middel wat ook wordt voorgeschreven bij mensen met hartritmestoornissen ten gevolge van een te snel werkende schildklier. Flecanide is een wat heftig begin in mijn ogen.
Mary12
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 12:53 Reageer met quote

Weet je ook waarom. Heftig in welke zin. Weet jij hoe groot eigenlijk de kans is op dat je harslag Door ritmestooring in de war raakt en dan een stilstand bij extrasystolen.

Dus van ves naar vt en dan ft? Is de kans niet heel klein? Ook het daadwerkelijk flauwvallen?

Ik zit nog steeds aan de bisprolo durf flecanide niet te nemen.
Lanna
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 16:30 Reageer met quote

Qua bijwerkingen is het wat heftiger. Lees de bijsluiter. Je kunt hier oud mee worden met of zonder medicijnen met of zonder ablatie. De medicijnen kunnen voorkomen dat je symptomen krijgt in de toekomst. Maar een langdurig lage hartslag door bètablokkers is net zo onwenselijk. Flecanide is geen bètablokker. Hier zal de cardioloog een afweging moeten maken. Dit heeft hij ongetwijfeld gedaan je kan dus veilig je medicijnen innemen.
Mary12
BerichtGeplaatst: 20-04-2016 8:14 Reageer met quote

Is er een ziekenhuis in Nederland dat veel ervaring heeft met ablatie voor extrasystolen? Ik wil eigenlijk doorverwezen worden maar weet niet waarheen.
Maria H
BerichtGeplaatst: 20-04-2016 9:00 Reageer met quote

Hallo

Mary12

Een trage schildklier heeft wel degelijk invloed op het ritme, heb al jaren last van ontelbare overslagen per dag, cardioversie gehad met schok en cardioversie met medicijnen , maar toen mijn schildklier door overschakeling van de tyrax op een ander middel weer zo traag was en er weer mee op hield waren de overslagen nog erger.

Gr. Maria
Libera
BerichtGeplaatst: 20-04-2016 9:31 Reageer met quote

Hoi Mary12,

O.a het Catharinaziekenhuis in Eindhoven heeft veel ervaring. Kijk eens op hart.volgers.org.
Ik heb zelf goede ervaringen met het MUMC+ in Maastricht. Mijn cardioloog is de 1e elektrofysioloog in de Benelux die gebruik maakt van een robot.

Succes.
Mary12
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 7:30 Reageer met quote

Hallo

Ik vind het lastig om een goed ziekenhuis te vinden via Internet. Ik kom zelf uit oosten/Zuid van het land.

Ik lees oom iets over hartcentrum Nieuwegein is dat ook wat? Weten jullie meerdere ziekenhuizen. Ik heb nu een streekziekenhuis en denk niet dat ze dat hier kunnen of doen.

Ik laat een ablatie omdat ik dus lees dat het lastig is graag door een zeer ervaren iemand uitvoeren. Weten jullie meerdere ziekenhuizen of is Eindhoven echt de beste op dit gebied. Want je heb ablatie voor overslagen en voor andere ritmestooringen das ook verschillend.
Libera
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 8:24 Reageer met quote

Hallo Mary12,

Mijn cardioloog dr Pison in het MUMC (azM) kan ik je echt aanbevelen. Google maar eens op Zorgkaart Nederland.
Er staat een filmpje op Internet waarin hij uitleg geeft over de zgn hybride ablatie en recent een filmpje met uitleg van hem over ablatie mbv robot.

Succes!
carlee
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 10:17 Reageer met quote

ik heb zelf een ablatie gehad in duitsland de artsen blijken daar wat verder te zijn in technologie.

mijn cardioloog heeft connecties met die kliniek in
Duitsland, de wachttijd was 2 tot 4 weken en in nederland 6 tot 9 maand.
en je weet net als ik dat weken beter vol te houden zijn dan maanden wachten.
Mary12
BerichtGeplaatst: 30-04-2016 11:17 Reageer met quote

Erg bedankt voor jullie antwoorden.

Ik ben ook erg benieuwd naar behandeling in Duitsland.

Heb je voor mij een naam van het ziekenhuis en wordt dat wel vergoed. Werd jij door je cardioloog doorverwezen. Ja maanden wachten is zo lang.
Index > Hart- en vaatziekten > 18.000 extrasystolen?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring