Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Na een jaar knie problemen niet veel opgeschoten
Auteur Onderwerp: Na een jaar knie problemen niet veel opgeschoten
mauricek
BerichtGeplaatst: 15-03-2016 21:11 Reageer met quote

Goedenavond,

Ik ben een gezonde man van 23 jaar met een lengte van 1,78 en een gewicht van 70 kilo. Ik beoefen de sport voetbal al vanaf mijn 6e jaar ook heb ik veel hardgelopen. Nu heb ik sinds juli 2015 knie problemen gekregen (alleen de rechterknie) ik heb nog nooit een knie blessure gehad. De oorzaak is niet bekend het was niet ten gevolgde van een val of verzwikking. De eerste 2/3 maanden was het een licht zeurende pijn meer vervelend dan pijnlijk. S'ochtends voelde het vaak stijf aan, ik kon er mee sporten in het begin was het altijd een beetje stijf maar als ik eenmaal warm was had ik nergens last van. Na het sporten werd mijnrechter knie wel helemaal dik en stijf.

Na 3 maanden werden de klachten erger en ging het sporten ook moeilijker. Ik ben hiermee eerst naar een fysio geweest en daar werd geconstateerd dat mijn rechterbeen 10% zwakker is dan mijn linkerbeen dit is opmerkelijk omdat ik stijf rechtsbenig met voetbal. Er werd geadviseerd om mijn beenspieren te trainen zodat ze meer kunnen opvangen om mijn knie te ontlasten.

Na 2 maanden trainen van mijn beenspieren ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik merkte dat er geen vooruitgang was en mijn knieproblemen erger werden. De huisarts constateerde door met zijn duim hard op mijn knie te drukken (dit was erg pijnlijk) dat er een scheurtje in mijn meniscus zat. Hiervoor ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis waar de behandelende arts hetzelfde constateerde door erop te drukken.

Omdat dit traject erg lang ging duren met het maken van MRI en kijk-operatie ben ik naar Medinova Zestienhoven gegaan voor de snelle behandeling. De behandeld arts had zijn twijfels bij een meniscus blessure omdat ik zonder heftige pijn rond kon lopen. Hij dacht zelf dat de oorzaak mijn o benen was en hierdoor druk op de binnenzijde van mijn knie komt. Er is toen een röntgenfoto gemaakt waar niks op was te zien, daarna heb ik een MRI-scan gehad waar niets op was te zien. Het enigste wat er te zien was is slijtage van kraakbeen bij de meniscus aan de binnenzijde van mijn knie. Hiervoor heb ik een injectie ostenil gehad, hiermee namen de klachten iets af maar na een maand waren dezelfde klachten weer terug.

Ik ben weer teruggegaan naar Medinova en werd mij verteld dat als ik van de problemen wil afkomen ik mezelf moet opereren aan mij o-benen. Nu heb ik wel een beetje o-benen als bijna iedere voetballer maar zo heel erg is het ook weer niet. Als het van o-benen is zou mijn halve elftal er last van moeten hebben. Ik vindt dit een erg ingrijpende operatie en wil graag meer mogelijkheden weten die er volgens de arts niet zijn. Ik denk zelf dat het meniscus problemen zijn maar een kijk operatie willen ze niet doen omdat ze niet weten waar ze moeten zoeken. Ondertussen ben ik gestopt met voetbal en hardlopen omdat dit niet meer gaat.

Ik zal de klachten op een rijtje zetten die ik op dit moment heb.

- Erg stijf gevoel s'ochtends bij het wakker worden en moeilijk kunnen lopen.
- Pijnscheuten als ik lang in dezelfde houding zit bijv. auto rijden of aan mijn bureau.
- Als ik een dag veel (stapvoets) gelopen heb is mijn knie dik.
- Ik heb er dagelijks last van het is geen ondraaglijke pijn maar wel erg vervelend.
- De pijn zit altijd aan de binnenzijde van mijn rechterknie en dan een beetje aan de voorzijde onder mijn knieschijf, soms ook in de knieholte.
- Ik hoor heel vaak een harde knik als ik vanuit mijn hurken ga staan of mij been naar buiten draai dit is soms pijnlijk.
- Als ik rechtop sta kan ik niet lang op mijn rechterbeen steunen.

Ik heb er gewoon veel hinder van in het dagelijks leven en kan mijn sport niet meer beoefenen, wel fitness ik nu en train ik nog steeds mijn beenspieren. Ik zie het echt niet zitten om mezelf te laten opereren aan mijn benen vanwege de lange revalidatie. Ik weet eigenlijk niet goed wat voor actie ik moet ondernemen. Teruggaan naar de huisarts en weer doorgestuurd worden naar het ziekenhuis? Maar op de MRI-scan was er niets te zien alleen slijtage kraakbeen dan. Ik hoop dat ik hier verder geholpen kan worden met advies.

Groeten,

Maurice
mauricek
BerichtGeplaatst: 15-03-2016 21:42 Reageer met quote

Nog wat klachten vergeten.. het gaat dus alleen om de rechter knie.
- Soms is het net of ik er 'doorheen' zak.
- Als ik een paar keer mijn been buig en weer strek hoor ik telkens een knak en wordt de pijn heviger.
- Met traplopen heb ik ook meer last van mijn knie.
- Niet weten in wat voor houding ik moet zitten, als ik in de bank zit en leg mijn benen over elkaar op de bank krijg ik last. Als ik gewoon zit met benen in een hoek van 90 graden krijg ik ook een zeurende pijn.

Het vervelende is ook dat ik nu ook een beetje van mijn linkerknie last ga krijgen. Ik denk zelf dat komt omdat ik nu veel meer druk uitoefen op mijn linkerbeen om mijn rechterknie te ontzien. Ik hoop niet dat het te maken heeft met mijn o-benen.

Sorry voor het lange verhaal je kan maar wat informatie hebben denk ik dan Wink
LilaAagje
BerichtGeplaatst: 02-02-2017 21:31 Reageer met quote

Hoi

Dit klinkt als retropatellaire chondropathie.
De klachten die jij hebt heb ik ook.
Ik heb het in beide knieen.
De pijn is chronisch. helaas....
Ik zou naar de huisarts gaan en vragen om een doorverwijzing naar een orthopeed, die kan je dan hopelijk meer vertellen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Na een jaar knie problemen niet veel opgeschoten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring