Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Anti depressiva Venlafaxine stoppen of niet
Auteur Onderwerp: Anti depressiva Venlafaxine stoppen of niet
rrjcw
BerichtGeplaatst: 29-02-2016 13:18 Reageer met quote

Sinds een paar jaar slik ik venlafaxine 75mg, 1 x daags wegens depressieve klachten. Echter ben ik vergeten nieuwe op te halen, waardoor ik sinds afgelopen vrijdag zonder zit. Ik heb nu dus een aantal dagen niet ingenomen en ben geschrokken wat dit met me doet. Hoofdpijn, duizelig, trillerig, vermoeid, prikkelbaar, wazig zien, misselijk en noem maar op. Zit nu sterk te twijfelen of ik wel door moet gaan met het gebruiken van dit middel of dat ik door moet zetten met het stoppen van het slikken van dit middel. Want als ik na 3 dagen niet slikken van dit middel al zulke heftige bijwerkingen/afkickverschijnselen ervaar, wat is dit dan voor middel? Heeft iemand ervaring met het in een keer (cold Turkey) afbouwen van dit middel en de duur van de bijwerkingen/afkickverschijnselen en het wegblijven van het depressief zijn?
Lanna
BerichtGeplaatst: 28-03-2016 18:01 Reageer met quote

Na 1 jaar kun je afbouwen.
Dan kan het wegblijven of de depressie komt weer terug meestal gebeurt dit na een lange tijd slikken pas na 1 maand.
Je zit op een dosering die je in 1 keer kunt stoppen. Mocht dit niet gaan dan kun je met 37,5 mg afbouwen. Dit zijn afkickverschijnselen van antidepressiva. Dat gebeurt inderdaad al na 1 of 2 dagen. Dit kan heel heftig zijn en daarom word ook geadviseerd om langzaam af te bouwen. Je kunt je met deze dosering ook afvragen of je daadwerkelijk depressief bent geweest of enkel somber voor een aantal dagen. Denk hier in het vervolg over na als je weer naar antidepressiva grijpt. Dit kunnen gevolgen zijn van het afkicken en het blijven middelen die ingrijpen op je hersenen en daar onzichtbare veranderingen in te weeg brengen. De reden waarom ik je dit vertel is omdat 75 mg erg weinig is en eigenlijk min of meer een fopspeen is geweest.
rrjcw
BerichtGeplaatst: 28-03-2016 22:48 Reageer met quote

En wie ben jij? Een arts? Een deskundige? Ken je mijn situatie om te twijfelen of het daadwerkelijk om een depressie gaat?. Ik slik dit middel nu 5 jaar en deze dosering heeft mij altijd geholpen de ergste kantjes eraf te halen. Ik wil hier verder niet op ingaan maar vind jouw reactie niet gepast. Inmiddels ben ik ook gewoon doorgegaan met het slikken van venlafaxine 75 mg per dag . Omdat ik deze "fopspeen" gewoon nodig heb en me er beter bij voel.
Lanna
BerichtGeplaatst: 29-03-2016 17:07 Reageer met quote

Als je een arts of deskundige wilt spreken hierover moet je niet op dit forum zijn en deze vraag dus ook niet hier neerleggen.
Ik spreek puur uit ervaring.
Het is ook zeer zeker geen aanval op jou, integendeel.
Ik zeg alleen maar dat het een hel is om af te bouwen en goed moet nagaan of je het wel daadwerkelijk nodig hebt en nodig hebt gehad. De scherpe kantjes van een depressie weghalen bestaat niet. Enkel verdoving. Verdoving kan inderdaad al optreden bij 75 mg. Therapie om een depressie te genezen die doseringen liggen veel hoger om bijvoorbeeld in de toekomst te kunnen afbouwen en de kans dat het terugkomt klein te houden. Als je afbouwt kunnen de klachten 3 dubbel zo hard terug komen. Jammer dat het niet gelukt is. Veel succes en sterkte!
Index > Medicijnen > Anti depressiva Venlafaxine stoppen of niet
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring