Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Auteur Onderwerp: Ruptuur achillespees
ecvisser
BerichtGeplaatst: 17-04-2013 22:24 Reageer met quote

Hoi Herman,

Helaas kon ik niet geopereerd omdat ik een verticale scheur heb in mn pees.
Mijn voet is wel direct in de 90 graden stand gezet, maar ik moet wel echt 10 weken gips.
Nu kom ik uit de paardenwereld en ik weet dat een peesblessure bij een paard ook ongeveer 6 maanden duurt, dit is inclusief revalidatie.
En ik heb begrepen dat hetgene dat ik heb daar wel enigszins mee te vergelijken is. Een pees is natuurlijk heel slecht doorbloedt en het duurt een behoorlijke poos voordat hij echt goed hersteld is.
Voordat de scan was gemaakt had de dokter het over een week of 6 gips in totaal, maar na de scan zei hij toch heel stellig 10 weken. Helaas. Ik heb gelukkig wel loopgips
Herman1
BerichtGeplaatst: 02-05-2013 16:47 Reageer met quote

Hallo Karin

Dat is toch wel een lange tijd, hopelijk gaan de weken toch nog wel snel voorbij.

Zelf ben ik deze week met fysio begonnen (zes weken na de operatie). Ik kan nu weer redelijk zonder krukken lopen, maar zeker nog geen grote afstanden, (niet meer dan 15 minuten).

Toch wel even schrikken als de fysio hard aan de pees gaat trekken, kennelijk kan er meer kracht op dan je zou verwachten. Op dit moment meer last van de kuit dan van de achillespees.

Volgens de fysio zou ik binnen twee a drie weken weer auto kunnen rijden. (koppelingsvoet).

Dus al met al wel redelijk tevreden met het herstel maar nog een lange weg te gaan.......

Iedereen veel sterkte met het herstel.

m.vr.gr.

Herman
TS
BerichtGeplaatst: 10-05-2013 21:44 Reageer met quote

Vandaag vroeg de fysio mij een stukje te wandelen op de loopband. Hij keek het even aan en vroeg toen welke kant het ook alweer was. Hij gokte op rechts. Mooi, dacht ik. Links dus.

Op 2 maart scheurde tijdens een badmintontoernooi mijn achillespees af. Ik wou eerst nog verder spelen ook, geen idee wat er was gebeurd. Zoals Kobe Bryant zei: ??die beweging heb ik al een miljoen keer gemaakt.? Langzaam drong door wat er aan de hand was en dat ik er wel even uit zou liggen. Zo nu en dan keek ik op dit forum en dan ben ik met mijn 22 jaar toch wel aan de jonge kant, iets wat voor het herstel natuurlijk alleen maar goed is. Op 6 maart ben ik geopereerd en vervolgens heb ik twee weken gips en twee weken tape gehad. Inmiddels zijn we ruim negen weken na de operatie en kan de fysio, na tweeënhalve week therapie, de linkerpees alweer even ver rekken als de andere.

En nu dus blijven afwikkelen tijdens het lopen. Gewoon steeds een stukje op de voorvoet durven te staan als de andere voet nog in de lucht is. Wat voelt dat lekker zeg. En wat ben ik dan blij dat ik geen tien weken in het gips hoefde.
Ruben1983
BerichtGeplaatst: 08-08-2013 14:42 Reageer met quote

Op zaterdag 25 mei 2013 scheurde ik mijn linker achilles volledig af. Ik wil mijn verhaal hier kwijt om duidelijk te maken dat het herstel ook mee kan vallen tov vele verhalen hier.

Ik scheurde mijn achilles af tijdens een potje zaalvoetbal. Ik kwam koud en zonder warming up van de bank en na een paar seconden maakte ik een beweging en meer was er blijkbaar niet voor nodig. Ik ban 29 jaar en sport zeer regelmatig. Ik was op dat moment goed getraind en had dit ook zeker niet verwacht.

Anyway, ik strompelde het veld uit en wist meteen wat er aan de hand was omdat ik de achilles niet meer zag zitten. Net boven mijn linker hiel zat nu gewoon een kuiltje ipv een strakke pees.

Vervolgens naar de dokterswacht en vervolgens de SEH gegaan. Daar werd me door een chirurg de keuze voor een operatie of de conservatieve behandeling voorgelegd. Hij gaf aan dat een operatie eigenlijk geen voordelen had en dat ik het beste de conservatieve behandeling kon volgen. Dus die keuze in eerste instantie gemaakt. De dagen daarop heb ik wat stukken op internet gelezen en met wat mensen gesproken waardoor ik onzeker werd over de gemaakte keuze. Ik heb vervolgens mijn onzekerheid besproken met een assistent die een nieuwe afspraak heeft gemaakt met een andere chirurg op dinsdag 28 mei. Deze chirurg gaf aan dat hij het zeker zou opereren als het zijn eigen been zou zijn. Voor mij voldoende reden om het toch te laten opereren. De volgende dag kon ik al terecht.

De operatie was erg interessant. Ruggeprik totaal pijnloos en ik mocht op en monitor meekijken hoe de pees weer aan elkaar werd genaaid. 6 uurtjes later een plasje gedaan terwijl ik mijn billen nog amper voelde en ik mocht naar huis.

De eerste twee weken had ik een gipsspalk en mocht ik er niet op steunen/lopen. De vier weken daarna kreeg ik loopgips. Eerst nog licht in spits en de laatste twee weken 90 graden. Het was eigenlijk geen gips maar een licht kunststof gips om het zo maar te noemen. Erg fijn omdat het luchtig was en geen jeuk opleverde. Pijn heb ik alleen de eerste 2 dagen na de operatie gehad. Daarna eigenlijk niet meer.

6 week na de operatie mocht het gips er af en ben ik zonder krukken het ziekenhuis uitgelopen. Weliswaar niet echt soepel en snel maar het was te doen. Diezelfde middag naar de fysio geweest voor het losmasseren van de kuitspier en het doornemen van oefeningen. Ik kon direct al weer autorijden en koppelen, al voelde dit wel gek en onzeker. Vanaf dit moment heb ik veel gefietst en gewandeld en oefeningen gedaan zoals met de fysio afgesproken. Belasten mocht mits ik er geen blijvende pijn door kreeg. Ik merkte al snel dat bijvoorbeeld in de duinen lopen (tja dat krijg je in vakantietijd) moeilijk ging maar wel verbeteringen qua stijfheid en gevoeligheid van de pees tot gevolg had. 9 weken na de operatie kon ik in Tsjechie afstanden van ca 10 km prima wandelen. Zo nu en dan voelde het pijnlijk maar 's ochtends voelde de pees dan alweer iets beter dan de dag ervoor. Eigenlijk iedere dag tot aan vandaag voel ik iets verbetering.

Het is nu bijna 11 weken geleden dat ik mijn achilles afscheurde en precies 10 weken geleden dat ik geopereerd ben. Ik kan in middels al weer op mijn tenen traplopen al voelt dat nog wel wat pijnlijk. Ik kan helaas nog niet hardlopen omdat er nog te weinig kracht in de kuitspier zit. Ik verwacht dat ik over twee wken weer kan hardlopen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de behandeling en over het herstel. Voor mij heeft vroege mobilisatie (2 wkn gips vervolgens 4 wkn loopgips) en massage en oefeningen bij de fysio in combinatie met veel fietsen en wandelen een goede uitwerking gehad.

Vriendelijke groet,
Ruben
rosjee
BerichtGeplaatst: 09-08-2013 11:30 Reageer met quote

Beste allemaal,
Ook ik scheurde mijn achillespees af.
Het moeilijke vond ik te kiezen tussen twee kwaden: wel of niet opereren.

Ik heb een website gemaakt met informatie over het wel en niet opereren.
Na veel wikken en wegen koos ik voor conservatieve behandeling.

De website heeft geen commerciele bedoelingen. Het is puur om een beeld te geven bij beide genezingsmethoden en het verloop daarvan:
achillespeesruptuur.nl
Ruben1983
BerichtGeplaatst: 13-08-2013 11:08 Reageer met quote

Vandaag is het 11 weken geleden dat ik geopereerd ben en ik heb gister voor het eerst hardgelopen (ging nog niet zo snel en soepel) en eergister voor het eerst weer gesurft. Mijn kuit groeit snel en begint al in de richting van de andere kuit te komen qua omvang. Ik ben erg blij.

Hopelijk komende vrijdag mijn laatste behandeling bij de fysio.

Groet,
Ruben
Marcel1971
BerichtGeplaatst: 18-08-2013 19:32 Reageer met quote

Ook ik wil even mijn ervaringen met een achillespeesruptuur delen. Op 16 juni jl. (Vaderdag) scheurde ik tijdens een jaarlijks potje reunie-voetbal mijn achillespees. In eerst instantie had ik het niet in de gaten, het voelde of iemand me tegen mijn kuit schopte maar er was natuurlijk niemand in de buurt en het was natuurlijk ook een vriendschappelijk potje. Een medespeler was net onderweg naar de eerste hulp met een zweepslag en ik dacht in eerst instantie aan dezelfde blessure.
Ik bemerkte wel een 'deukje' waar eerst de achillespees zat, maar de pijn viel mee en er moest nog een feestje gevierd worden met BBQ en veel sterke verhalen.
Op maandag gewoon gaan werken, lopen ging als een oude man, maar ja als je niet sport heb je ook na een minimale inspanning al flinke spierpijn en we zijn ook geen twintig meer!! In de loop van de dag ging lopen steeds moeilijker en op advies van een collega maar een uurtje eerder naar huis gegaan en de huisarts gebeld. De volgende ochtend was de diagnose snel gesteld: achillespees ruptuur!! Maar waarschijnlijk niet helemaal afgescheurd want er was nog een beetje beweging van de linkervoet mogelijk.
Direct naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Daar werd de diagnose bevestigd, achillespees gedeeltelijk afgescheurd; en werd door de chirurg de behandeling voorgesteld: operatie om pees te hechten en dan in de gips. Op mijn vraag (zonder voorkennis) of er andere opties zijn kwam de mogelijkheid tot conservatieve behandeling ter sprake. Ik kreeg gips en een dag bedenktijd om te beslissen: wel of niet opereren.
Mijn besluit om niet te opereren heb ik op gevoel gemaakt, ik zat niet te wachten op een flinke wond die in de gips moet, met de risico's op ontstekingen en de extra beperkingen.
In overleg met de chirurg besloten tot conservatief behandelen, vrijdag 21 juli kreeg ik een vaco-ped (VACOped.com en diverse filmpjes op YouTube) aangemeten. Een soort brace/skischoen die het gips vervangt. Het moest een maatje groter zijn vanwege de flinke zwelling van kuit en voet met de bijbehorende bloeduitstortingen. De voet moest eerst vier weken in de spitsstand. Vanwege de zomerse temperaturen was het geen pretje maar het grote voordeel van de VACOped is dat je hem zelf uit kunt doen en de binnensok kunt wisselen en wassen. Dus ieder avond een paar uur dat ding uit, tijdens het slapen ging hij weer aan. Dit had tot gevolg dat de nachtrust niet optimaal is en wat rugklachten tot gevolg had. Na vier weken werd de VACOped in een soort tussenpositie gezet en nog twee weken later in een hoek van 90 graden, in deze stand mocht de voet ook licht belast worden. Na acht weken, afgelopen woensdag, heb ik de VACOped zelf uitgedaan omdat ik voelde dat ik mijn voet zonder pijn een beetje kon belasten, hij bleef wel opgezwollen en de kuit en de hak zijn het meest pijnlijk.
Afgelopen vrijdag op controle bij de specialist: het ziet er goed uit en ik mag belasten maar niet de pijngrens opzoeken. Ook is het advies om met fysiotherapie de zaak weer functioneel te krijgen. Over vijf weken op controle en morgen een afspraak maken met de fysio.
Ik heb ook enkele negatieve verhalen uit mijn omgeving gehoord en heb mijn voet zes weken niet af nauwelijks belast om de genezing te bevorderen. Tot nu toe na negen weken merk ik iedere dag wat vooruitgang al reageert mijn been op de belasting door flink op te zwellen, en blijven mijn hak en kuit erg gevoelig.
Dancer2
BerichtGeplaatst: 30-09-2013 14:49 Reageer met quote

Na alle verhalen gelezen te hebben zet ik de mijne hier ook bij.
Op 27 aug. 2013 scheurde bij mij mijn achillespees helemaal af. het gebeurde tijdens jeugdland ik was begeleidster bij een groep.
Na wat aanmoedigen en een stukje rennen en springen, voelde ik als of ik een trap kreeg tegen mijn enkel. En ook ik keek om om te kijken wie mij in mijn enkel trapte! Maar er stond niemand, in eerste instantie dacht ik dat het allemaal wel mee viel.
Toch maar hinkend naar de EHBO. Daar zagen ze meteen dat mijn achillespees was gescheurd. Het deukje !!
Met de ambulance naar het ziekenhuis. Daar werd er een tijdelijk een gipsspalk om gedaan. Na 2 dagen geopereerd met mytek haken is mijn achillespees vast gezet.
2 weken in het gips. Na 2 weken een achillotrain met hakverhoging gekregen 2 in mijn geopereerde been en over 3 weken moet ik 1 hakverhoging in de andere schoen gaan plaatsen.
Ik moet nu het been voorzichtig met krukken gaan belasten, maar ik kan nu na 5 weken na de operatie er nog niet eens op staan ! Laat staan voorzichtig gaan belasten.
Op 24 Oktober moet ik terug naar het ziekenhuis, dan krijg ik waarschijnlijk de chirurg te spreken. Deze heb ik na de operatie nog steeds niet gesproken, geen tijd voor!
Tja dat krijg je als je geen `bnn èr bent! Je moet gewoon geduldig afwachten. Geduldig nou dat zit niet in mijn aard.
Ik ben het stil zitten goed zat, en al helemaal dat ik waarschijnijk 1 jaar niet mag dansen ! Dansen is mijn hobby en ik en mijn partner missen het vreselijk.
Nu is mijn vraag zou ik 6 weken na de operatie al op de hometrainer kunnen gaan fietsen ?? Ik wil er binnen kort 1 gaan kopen. Om weer conditie op te bouwen en mijn been en achillespees te gaan trainen.
Het probleem is wel dat ik de afwikkeling van mijn achillespees nog niet kan is zeer pijnlijk! Wat je bij fietsen wel moet doen.
Ik kan mijn hiel niet op de grond zetten. En ook mijn gewicht er niet op zetten.
Zijn er toevallig ook dansers die dit hebben meegemaakt? Of sportmensen want ik lees korfballers, voetballers, badminton etc allemaal sporten waar de achillespees aardig wat te verduren heeft.
Nog een vraag waarom ik geen walker heb gekregen? is dat weer een andere behandelmethode ? En weet iemand een goede Fysio waar ik terecht kan omgeving Spijkenisse? Die hier ervaring mee heeft?
Met vriendelijke groet
Dancer
marsmannetjenl
BerichtGeplaatst: 17-10-2013 17:38 Reageer met quote

Beste allemaal,

Ik heb op 12 mei 2013 mijn achillespees gescheurd met voetbal. Ben dezelfde dag nog geopereerd. daarna 2 weken in gips gezeten en daarna 4 weken met een brace weer beginnen met lopen. Heb geen verwijzing gekregen voor fysio na de tijd. Ben wel begonnen bij de fitness en zo als nog begonnen met fysio. Het gaat nu al een stuk beter. Echter is mijn achillespees (waar ze geopereerd hebben) nog 3x zo dik als mijn niet geopereerde achillespees! Is dit normaal? Hij is dit de gehele dag!

Met vriendelijke groet, Marsmannetjenl
Mohamedali
BerichtGeplaatst: 18-03-2015 2:20 Reageer met quote

koelie schreef:
Beste Lotgenoten,

Vandaag is het 17 dagen na de operatie. Ik heb vandaag de achillotrain aangetrokken met twee hakjes eronder. Vervolgens ben ik, met krukken, een loopbeweging gaan maken met de aangedane voet. Kleine passen, want anders gaat de voet verder dan 90 graden, en dat riskeer ik nog niet.

Het is op zich al een beter gevoel om niet aldoor dat ene been in de lucht te moeten houden als ik me met krukken voortbeweeg. Ik voel op deze manier dat ik werk aan mijn revalidatie. De volgende stap zit 'm in het afwikkelen van de voet. Dat lukt nog niet echt goed. Je moet het gewicht van je hak naar je voorvoet verplaatsen, maar daarbij voel ik a) boven op de voet nog stijfheid doordat hij nog steeds licht is gezwollen en b) toch lichte kracht op de pees, ook al ga ik niet door de 90 graden.

Zijn dit voor jullie herkenbare verschijnselen?

Groeten,

Frans


Ja zeker herkenbaar. Voor mij is het nu 6 weken geleden, ook helemaal afgescheurd.
Ze hebben het met een operatie aan elkaar gehecht.
een flink litteken dus, maar das niet me allergrootste zorg.
De eerste 2 weken een spalk en daarna om de 2 weken langs het Ziekenhuis om em uiteindelijk op die 90 gr te krijgen.
dat is gelukt maar sinds ik geen loopgips meer heb lijkt het alsof ik nog moeilijker ben gaan lopen.
het is daarom even afwachten de komende weken,nu is het met de fysio aan de slag.

Wat me opvalt is dat het nogal verschillend is per persoon.
kan iemand me misschien iets meer vertellen over wat nou de belangrijkste oefeningen zijn die je kan doen om optimaal te herstellen?
acinorev
BerichtGeplaatst: 17-04-2015 23:21 Reageer met quote

tsja ook ik behoor helaas tot deze club...
5 weken geleden een avondje sporten....
ik wilde me afzetten en...tjoep. een rare "knap" in mijn kuit..
dacht in eerste instantie dat ik mijn enkel verzwikte...
een rare tinteling in mijn voet,, een goede BHV er vertelde mij na een korte controle
dat mijn rechter Ap was afgescheurd..
gelijk door naar de HAP en...inderdaad AP afgescheurd 2 dagen later op de OK..
gaat je door mijn hiel en een dikke hechting aan achillespees alles weer mooi dicht gemaakt..
2 weken gips en in spitstand...( dat viel nog mee)
gips er af en..... de achiliotrainbrache. zo viel dat ff tegen proberen te lopen met een strakke dikke voet...
er zat geen beweging in....
oefenen...oefenen ....en oefenen nou ik wist niet dat dat zo zeer deed zeg!!!!!
nu 3 weken met brache en ik kan 10 passen zonder krukken zetten...pfffffff denk dat ik nog wel even door moet gaan met oefenen.....
nou mede AP ruptuurders. ik wens jullie een voorspoedig herstel.....
acinorev
BerichtGeplaatst: 17-04-2015 23:27 Reageer met quote

tsja ook ik behoor helaas tot deze club...
5 weken geleden een avondje sporten....
ik wilde me afzetten en...tjoep. een rare "knap" in mijn kuit..
dacht in eerste instantie dat ik mijn enkel verzwikte...
een rare tinteling in mijn voet,, een goede BHV er vertelde mij na een korte controle
dat mijn rechter Ap was afgescheurd..
gelijk door naar de HAP en...inderdaad AP afgescheurd 2 dagen later op de OK..
gaat je door mijn hiel en een dikke hechting aan achillespees alles weer mooi dicht gemaakt..
2 weken gips en in spitstand...( dat viel nog mee)
gips er af en..... de achiliotrainbrache. zo viel dat ff tegen proberen te lopen met een strakke dikke voet...
er zat geen beweging in....
oefenen...oefenen ....en oefenen nou ik wist niet dat dat zo zeer deed zeg!!!!!
nu 3 weken met brache en ik kan 10 passen zonder krukken zetten...pfffffff denk dat ik nog wel even door moet gaan met oefenen.....
nou mede AP ruptuurders. ik wens jullie een voorspoedig herstel.....
Nonna S
BerichtGeplaatst: 14-06-2015 18:10 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Op 1 juni jl is tijdens het badmintonnen mijn achillespees afgescheurd. Op 5 juni ben ik geopereerd (ook dmv gaatje door hielbeen en hechting aan achillespees) en mijn onderbeen is toen in het gips gezet. Een week later is het gips eraf gehaald en heb een Achillotrain gekregen. Het is nogal moeilijk om deze aan en uit te krijgen. Hierbij heb ik zelfs hulp nodig van mijn man. Van het ziekenhuis kreeg ik het advies om alvast oefeningen te doen om mijn voet in de 90 graden stand te krijgen. Wat me opvalt is dat mijn voet wat is opgezwollen. Weet niet of dit door de Achillotrain komt of door de oefeningen. Of misschien wel door beide.

Is dit voor iemand herkenbaar?

@Acinorev: hoe gaat het inmiddels met het herstel?
acinorev
BerichtGeplaatst: 14-06-2015 18:25 Reageer met quote

het gaat redelijk goed met het herstel heb nog dagelijks pijn helaas en elke dag een dikke voet/hak...
mijn hak waar de gaatjes zitten van het boren in het hielbeen daar blijf ik pijn bouden...
ik loop en fiets gelukkig weer ook voorzichtig auto rijden lukt....
Nonna S
BerichtGeplaatst: 14-06-2015 19:11 Reageer met quote

Misschien een vreemde vraag, maar had je onder de achillotrain een sok aan of trok je deze over je blote voet aan?

Ik heb nl nog de hechtingen erin zitten en de achillotrain over mijn blote voet aan.
Nonna S
BerichtGeplaatst: 11-07-2015 22:02 Reageer met quote

Afgelopen dinsdag een afspraak met de chirurg. Jeetje zeg wat een tijdsverspilling zeg. Mijn man en ik moeten eerst een half uur naar het ziekenhuis rijden, vervolgens wachten totdat ik aan de beurt was. Dit zou eerst 10 min duren maar heeft uiteindelijk een half uur geduurd. Eindelijk aan de beurt en dan sta je binnen 5 min weer buiten. Wat een onsympathieke chirurg was dat. We hadden al te kennen gegeven dat we het vreemd vonden dat we hem niet na de operatie hadden gesproken. Dus we wilden graag weten wat er nou tijdens de operatie is gebeurd. Nou na wat aandringen vertelde hij een algemeen verhaal. Moest op bed daar liggen, deed hij de knijptest...ja mevrouw dat zit wel goed. Zegt ie "tot over 2 maanden". That's it. Ma, man, man...had net zo goed niet hoeven te gaan.

Hoe was bij jullie de ervaring met de chirurg bij de eerste controle?
MrSmith
BerichtGeplaatst: 13-07-2015 17:03 Reageer met quote

Jahoor, net de 40 gepasseerd en bij een simpel potje voetbal scheurt mijn rechter achillespees. Natuurlijk een mooie timing want 10 dagen later zouden we op vakantie gaan.
Na direct met de huisartsenpost gebeld te hebben, die mij (gelukkig) direct naar de SEH stuurde werd het eerst gips in spitsstand. Twee dagen later volgde een minimaal invasieve operatie. De ruggeprik leek wat langzaam in te zetten en duurde uiteindelijk behoorlijk lang (zat na 6 uur nog met een slapend achterwerk).
Op de verkoever kamer kwamen de mensen van het gips langs en deze hebben het been ingegipst met de voet in zo'n 90°. Verder kreeg ik ook direct de fitline walker zonder verdere uitleg (is niets bijzonders; zit een handleiding bij).
Na thuis wat gegoogled te hebben en diverse sites over gescheurde achillespezen gelezen te hebben begon ik toch wat te twijfelen over de stand van mijn voet. De 90° stand klonk mij wat vroeg na de opratie (pees lengte?), dus heb ik gebeld met de poli: "Nee meneer, als de dokter heeft gezegd dat het zo moest zal het wel juist zijn. En de mensen van de gipskamer doen wat de dokter zegt.". Helemaal gerust was ik nog steeds niet, want hoe goed de mensen ook hun best doen in het ziekenhuis, de onderlinge communicatie leek niet optimaal.
Een week later maar eens met de huisarts gebeld want mijn grote teen werd wel erg rood. Dit bleek een gewrichtsontsteking te zijn, maar met 10 dagen diclofenac moest dat wel weg zijn. De huisarts vond het echter wel vreemd dat ik geen behandelplan had meegekregen. Dit zou ik volgens hem toch wel moeten hebben als ik op vakantie ging. Dus de poli gebeld maar een behandelplan binnen een dag op papier aanleveren was niet mogelijk (had u eerder moeten bellen!). Uiteindelijk heb ik wel een telefonisch consult gehad maar daarbij moest ik de vragen stellen; niet optimaal.
Na twee weken gips mocht ik dit, en de hechtingen, op mijn vakantieadres laten verwijderen. De dokter knipte het gips er af en ging opzoek naar de hechtingen. Deze kon hij echter niet vinden. Ook ik en mijn vrouw konden geen hechtingen ontdekken. Dus de poli maar weer gebeld: "...ik zoek het even voor u op. Nee, de het waren oplosbare hechtingen dus die hoeven niet verwijderd te worden". Ik zag mijn €40 doktersbezoek zo verdampen; dat 'gips' (non-circulair) had mijn vrouw er ook af kunnen knippen.
Nu het gips er af was kon ik de fitline walker brace om doen (is niets bijzonders; zit een handleiding bij). Dat bleek toch niet helemaal niets bijzonders. Na wat geschuif met opvulrubber en behoorlijk wat irritatie verder had ik het ding aan. Geen idee of het goed zat, maar wat kan je er fout aan doen (is niets bijzonders; zit een handleiding bij).
Dan ben ik aanbeland in het nu. Met de poot omhoog met een brace ipv gips. Niet geheel duidelijk wat ik nu wel of niet mag. Ik weet dat ik absoluut niet mijn tenen naar boven mag trekken, maar wat 'licht belasten' inhoud en of ik nu met of zonder brace mag slapen is nog steeds niet 100% duidelijk. Als ik naar de poli bel krijg ik elke keer een net ander antwoord.

Heeft iemand hier meer informatie over wat nu wel/niet mag etc? Ik heb de hoop hierop een beetje opgegeven...

Crying or Very sad

(heb niet alle 'miscommunicatie' hier vermeld anders werd het verhaal wel heel lang)
Nonna S
BerichtGeplaatst: 13-07-2015 20:38 Reageer met quote

@MrSmith hoeveel weken geleden is het dat de operatie heeft plaats gevonden?
MrSmith
BerichtGeplaatst: 13-07-2015 21:42 Reageer met quote

@Nonna S: Het is nu twee weken geleden dat ik geopereerd ben.
Nonna S
BerichtGeplaatst: 13-07-2015 21:58 Reageer met quote

Wat ik kan vinden op internet is dat de brace niet uit mag tijdens het slapen. Maar heb je geen stappenplan gekregen toen je de brace kreeg?

Zelf ben ik 5 weken (vrijdag 6 weken) geleden geopereerd. Na een week gips heb ik een Achillotrain gekregen. Deze moet wel af als ik ga slapen en uiteraard ook als ik ga douchen.

Nadat de hechtingen waren verwijderd, ben ik begonnen met fysio. Hier ga ik 3x per week naartoe.

Wel erg slecht dat je geen instructies hebt gekregen mbt de brace. Wanneer mag je weer terug voor controle?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Pagina 40 van 41  

Vorige  1, 2, 3 ... , 39, 40, 41  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring