Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Auteur Onderwerp: Ruptuur achillespees
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 17-02-2012 12:01 Reageer met quote

Weer even een update van mijn zijde.
Gister weer naar het ziekenhuis geweest om de brace bij te laten stellen.
Kon mijn voet zelfstandig wel in de 90gr stand krijgen maar dit was een beetje te snel na drie weken om hem al zo in de brace te zetten.
Ze vonden het wel al heel wat dat ik hem zelf al zover kon krijgen, ik heb het zelf verders niet geforceerd alleen zo nu en dan oefeningen om hem die kant op te krijgen.
De brace staat nu nog zo'n tien graden in de spits stand.
Hier moet hij zo tien dagen in blijven staan en dan gaat hij waarschijnlijk voor twee weken in de stand van 90gr.
Ik mag hem nu zo langzamerhand wel gaan belasten in de trend van ik mag er op lopen met krukken.
Zo eerst maar weer even tien dagen vooruit en dan maar weer even zien, moet in ieder geval nog drie weken zo vooruit voordat ik weer gewoon mag proberen te lopen.
simone66nl
BerichtGeplaatst: 25-02-2012 2:36 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Gisteren mijn laatste fysio gehad, ik mag de wijde wereld weer in. op 29-aug scheurde mijn AP geheel af toen ik met een paar tasjes over een plein liep! Er lag een tegel niet zo recht....... Geopereerd, geen gips i.v.m. een al bestaande haglundse exetose.
Eind januari ging het al heel prima, alles is erg voorspoedig gegaan. maar oo ik heb last gehad van een dood koud gevoel in mijn voet, vocht, vooral spierpijn van het eeuwige rekken rekken en nog eens rekken wanneer het eenmaal weer mag!
Het was allemaal niet voor niets want eind januari zei de fysio ga maar volleyballen.... HuH!
En dat ging eigenlijk heel prima. Ik haak nog een beetje af met springen, maar ik krijg eindelijk mijn hiel van de grond als ik op 1 been sta. Ik krijg er steeds meer sturing in. Dus vreest niet het komt bijna altijd uiteindelijk weer goed! Het heeft bij mij nu 1/2 jaar geduurt en het gaat zeker nog 1/2 jaar duren voor de kuit van mijn li- been weer helemaal optimaal is, maar ik loop, ren en doe eigenlijk alles weer, nu in mijn hoofd nog de knop om (voorzichtigheid) sterkte allemaal die nog met het been omhoog zitten! schrijf maar lekker op het forum, dan heb je weer ff wat te doen want dat stilzitten is geestdodend...... groetjes Simone
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 25-02-2012 11:59 Reageer met quote

Mooi zo, gefeliciteerd.
Ik hoop dat het met het volleyballen ook snel weer gaat voor je.
Dat zal bij mij nog wel even duren, ik moet nog 2 weken met de brace en dan word het fysio en de rest.
Heb nu overal last van de spieren in mijn rechter been van het continu op spanning staan van de spieren door de brace.
Ook heb ik continu een slapend gevoel in mijn grote teen en last van mijn enkel, maar moet het er maar voor over hebben.
Het vervelendst is inderdaad wel het geestdodende stil zitten en ik kan niet wachten totdat ik weer wat kan lopen
Maar dat is voor jou nu in ieder geval voorbij en ik hoop dat je binnenkort van alle bijverschijnselen af bent en dit alles gewoon weer kunt vergeten.
Dat zou lekker zijn!!!!!
firecarp
BerichtGeplaatst: 29-02-2012 16:02 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Nadat ik in het weekend van 18 dec mijn AP had afgescheurd en redelijke wat tegenslagen heb moeten verwerken (ontstoken voet/hiel en een open wond die niet wil genezen) ben ik momenteel redelijk positief !

Ik heb momenteel 3 x per week fysio. Beginnen met 20 minuten los masseren en voorzichtig rekken. Daarna lekker een uurtje aan de slag met een fiets + crosstrainer en wat oefeningen voor de opbouw van kracht. De evenwichts/balanceer oefeningen gaan nog wat minder maar dat zit ook een deel in het koppie.

De wond op mijn hiel geneest nog steeds zeer slecht. Het is dus nog steeds pleisters plakken en dat loopt inmiddels aardig in de kosten. Gezien alle eerdere tegenslagen neem ik dit voor lief. Nadeel is dat de wond steeds weer wat open gaat na sporten/douchen en belasten. Echter het is wel veel minder als voorheen.

Ik kan inmiddels een uur of twee achter elkaar fietsen. Merk wel dat er nog weinig rek/stijfheid in de pees zit. Ik plaats namelijk mijn gekweste voet/been in het midden van de trapper. Ook het lopen gaat steeds beter. Echter doordat e.e.a. nog stijf is loopt het nog een beetje raar. Wordt wel steeds beter. (met name de crosstrainer bij de fysio geeft nog problemen op dit gebied).

Moet wel zeggen dat ik soms last heb van een wat dikkere voet en pijn in de hiel. Maar na het koelen valt dit reuze mee. Hiel zal nog wel een tijd gevoelig blijven....

Kortom na 10 weken zeker een stuk positiever !
Moet wel zeggen dat een goede fysio + begeleiding tijdens sporten daarbij zeker helpen.

Bedankt voor de reacties. Het is zeker goed en leerzaam om te lezen wat de ervaringen zijn van anderen. Met name om te accepteren dat ik niet de enige ben die moeite heeft met het lange genezingsproces.
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 29-02-2012 16:11 Reageer met quote

Mooi dat het nu weer wat beter met je gaat, ik hoop dat je nu de meeste tegenslagen hebt gehad.

Ik ben afgelopen maandag weer in het ziekenhuis geweest, mijn brace is nu bijgesteld en ik kan mijn voet nu tot 90gr buigen.
Hij zit een zekere mate van los, dwz ik kan hem nu bewegen tussen de 90gr en de 110 gr dus meer naar spits toe.
Dit is gedaan omdat ik nu het lopen met krukken mag afbouwen en de brace met het lopen volledig mag belasten.
Ik mag dus volledig lopen op de brace.
Zonder mag ik dus absoluut nog niks, maar dit is al een hele vooruitgang.
Over twee weken moet ik mij weer in het ziekenhuis melden bij de chirurg welke mij geopereerd heeft en dan moeten we de verder plan van aanpak bepalen, waarschijnlijk drie keer in de week fysio.
Dan zien we dus maar weer, leef nu maar van dag tot dag.
Het begint nu allemaal wel heel erg te vervelen maar ja, het is niet anders.
GoudenFlandrien
BerichtGeplaatst: 04-03-2012 9:10 Reageer met quote

Beste Simone,

Ik was 2 weken voor jou aan de beurt en ik ben ongeveer net zo ver als jij nu bent. Fijn om te vernemen dat het goed met je gaat.
Firecarp, ook uiteraard goed van jou te vernemen dat het de goede kant opgaat. Hopelijk geneest de wond snel.
Het vocht-de dikke voet en stijve AP had ik in die fase ook. Werd er af en toe knettergek van maar de deccompressiekousen van X/Socks kwamen als geroepen. Draag ze nu nog steeds maar ben dit aan het afbouwen.
Peet3kabo, doe je voordeel met de bevindingen o dit forum en neem de tijd voor je revalidatie. Het duurt even maar het komt toch weer goed.
Ik mag van de fysio nu ook alles weer doen alleen het hoofd denkt er anders over en het gaat gaat stukje bij beetje.
Kan gelukkig wel weer volop (race)fietsen tot een maximale duur van 2 uur. Kleine stukjes hard rijden met een zware versnelling en aanzetten na een bocht gaat ook steeds beter. Ga vandaag voor het eerst sinds de ruptuur weer met mijn fietsmaten toeren, heerlijk...
Doe thuis nog steeds diverse oefeningen en de fysio behandelt nog 2 x per week c.q. masseren.

Lotgenoten,het ga jullie goed!!!

Groeten van de Gouden Flandrien
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 12-03-2012 21:06 Reageer met quote

Volgende update.

Vanmorgen weer in het ziekenhuis geweest, nu bij de chirurg.
Hij heeft alles even bekeken en was zeer tevreden. Hij denk dat er zich verder geen problemen voor gaan doen.
Ik mag nu lopen zonder brace, alleen in het begin bij lange stukken lopen kan ik hem beter even omdoen voor de bescherming.
Voor de rest moet ik me eerst melden bij een sport fysiotherapeut en hoef ik me als er zich geen vreemde dingen voordoen, en of de therapeut geen dingen of vragen heeft, mij niet meer te melden in het ziekenhuis.
Vanmiddag de therapeut gebeld en daar moet ik me woensdagmiddag de 14de melden en dan gaan we de plan van aanpak bepalen.
Autorijden mag ik ook nog even niet (of eigenlijk wel), dat mag alleen niet eerder als dat ik de kracht (therapeut bepaald) in mijn been weer terug heb om een noodstop te maken. Het is tenslotte mijn rechter been, dus een automaat maakt niet uit.
Ik heb nu vanmiddag al de nodige meters door huis gemaakt zonder brace en moet zeggen dat de tol van zes weken bijna niks met het been doen zich nu wel doet gelden.
Begin nu behoorlijke pijnlijke spieren te krijgen.
Van de week ook bij de bedrijfsarts geweest en voor mij geld dat ik 3 tot 5 maanden simpelweg arbeidsongeschikt ben, met 0% arbeid op therapeutische basis.
Mijn werk is totaal ongeschikt om ook maar iets te doen.
Ik mag nu wel als ze werk voor me hebben, en het kan, wel wat arbeid doen bij ons op kantoor.
Dit zal ook niet heel veel zijn aangezien ik normaal totaal geen kantoorbaan heb.
Maar ja we zullen zien, krijg in ieder geval wel alle tijd en ruimte om normaal te herstellen. Ze hebben liever dat ik met een half jaar weer volledig werk dan dat het langer duurt of dat ik er later nog meer last van krijg of het verpruts.
Dat voordeel heb ik dan weer wel.

Zal wel even verslag doen van de plan van aanpak na woensdag als ik bij de fysio ben geweest.

(Mocht van de chirurg zelfs wel weer met volleybal training meedoen als ik maar stil bleef staan, hahaha.
Lijkt mij voor deze persoon niet handig, mijzelf kennende)
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 20-03-2012 17:30 Reageer met quote

Even een aanvulling op vorig bericht.
Heb nu al 4 keer een behandeling bij de fysio gehad.
Het is eerst hoofdzakelijk los masseren en alles voorzichtig oprekken zodat ik eerst normaal zonder problemen kan lopen.
Dit neemt zo'n 2 tot 4 weken in beslag.
Als ik zonder problemen normaal kan lopen dan word het oefenen op de fiets en roeimachine om de kracht weer terug te krijgen in mijn benen.
Maar eerst dus zo'n drie keer per week alleen masseren.
Ik loop nu zonder brace of enige andere ondersteuning door huis en korte stukjes buiten.
Ook fietsen lukt aardig, heb van de week 30 kilometer gefiets, wel met brace.
Door het dorp fiets ik nu zonder en gaat best goed.
Traplopen deed ik vorige week nog voetje voor voetje, maar zo langzamerhand lukt dat ook op de normale manier. Al is het wel met de voet plat op de tree, want op mijn tenen staan lukt absoluut nog niet.
Wat ook wel lekker is is dat ik nu weer normaal kan douchen.
Ben van de week ook op mijn werk geweest en we gaan proberen daar een tijdelijke werkplek voor me te creeren zodat ik in ieder geval weer wat aan het werk ben, al heb ik geen zittende functie. Anders duurt het nog 4 maanden voordat ik weer normaal aan het werk kan.
Op trappen en ladders staan is de komende tijd nog geen optie.

Ik zal de vorderingen zo gaandeweg wel bij houden, tot nu toe gaat het volgens plan.
simone66nl
BerichtGeplaatst: 28-04-2012 20:35 Reageer met quote

Hoi Peet3kabo,

Fijn om te lezen dat het steeds beter gaat!
Bij mij gaat het helemaal goed al moet ik wel zeggen dat mijn aangedane been (bah wat klinkt dat zielug hahahaha) nog steeds niet helemaal van mij is hoor!
Het voelt nog steeds anders aan en ik heb nog steeds snel kramp in mijn kuit. Wel lukt het om op mijn tenen te staan en sturing geven. (ik was de balans een beetje kwijt in dat been)
Ik had best wel gespierde kuiten, en niemand ziet nu het verschil, maar als ik mijn hoge laazen aantrek moet ik aan de ene kans sjorren en aan de andere kant glijdt mijn been er moeiteloos in. Die kuitspier laat zich niet zomaar ff trainen daar gaat echt tijd in zitten.
Maar al met al heb ik geen klagen gehad, al is dat nu makkelijker te zeggen dan toen ik er middenin zat!
Nou sterkte verder,
Groetjes Simone
firecarp
BerichtGeplaatst: 18-06-2012 11:49 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Inmiddels vandaag precies 6 maanden geleden dat mijn AP afscheurde. Na enkele tegenslagen toch weer aardig aan de gang. Ben nog steeds bezig met fysio en moet zeggen dat het erg langzaam gaat. Heb voorals s'morgens last van stramme spieren (kuit en AP) en 's avonds na een lange dag bewegen het gevoel van een zwaar voetje. Moet wel eerlijk zeggen dat ik weinig sport momenteel en niet elke dag meer oefeningen op traptrede doe..

Wat betreft de wond van het boren, deze is aardig genezen. Behoudens het feit dat er een soort kuiltje zichtbaar blijft. Litteken op de kuit even goed insmeren voor het zonnebaden. Net onder het litteken is de aanhechting enigszins dik gebleven. Dit schijnt normaal te zijn.

Kan zo nu en dan een sprintje trekken maar voel toch soms nog een naar gevoel in mijn enkel. Misschien doordat er in het bot geboord is of de hechtdraad die zo nu en dan toch nog wat beweegt.

Ga mij zelf in ieder geval motiveren om wat meer te bewegen. Hopelijk zal het volledige herstel dan beter gaan.

groetjes en suc6 met het herstel !
Blijf vooral het forum vullen want ik heb er steun aan gehad !
peet3kabo
BerichtGeplaatst: 18-06-2012 19:38 Reageer met quote

Even in haken op bovenstaande reacties.
Tis bij mij nu bijna 5 maanden geleden en ik moet zeggen alles gaat tot nu toe voorspoedig.
Doe oefeningen in de zaal bij de fysio en ben bijna weer volledig aan het werk, is het wel dat ik niet de hele dag op een trap mag staan natuurlijk.
Bij de fysio doe ik oefeningen als huppelen en snel vooruit en achteruit op de tenen.
Gewichten in de nek en dan vanuit hurkstand snel strekken tot op de tenen.
En de trap oefening met gewicht in de nek.
Na een hele zware dag heb ik wel een zeer vermoeide voet welke dan ook nog behoorlijk dik is, en met de oefeningen is vaak niet de achillespees de beperkende factor maar eerder mijn enkel.
Deze is nogal eens pijnlijk en instabiel.
Voor de rest gaat alles dus wel behoorlijk, kan alweer gewoon op mijn tenen staan alleen op mijn rechtervoet.
En traplopen gaat ook gewoon op de normale manier.
Het enige waar ik even mee moet uitkijken en straks bij de fysio even naavraag over moet doen is mijn linker achillespees nu.
Is ietwat geiriteerd door de zwaardere belasting om de rechter te ontzien en er zit ook een verdikking op, zal er wel even verslag over doen wat de conclusie is.

Verder aan allen die er wat aan hebben, het komt uiteindelijk meestal wel goed.
Gewoon blijven oefenen en zo snel mogelijk in beweging.
Ook zelf je grenzen blijven verleggen binnen wat redelijk is natuurlijk en niet overdrijven.
Het gaat langzaam maar er blijft dan wel meestal vooruitgang.
Dit is buiten de complicaties die we hier her en der lezen.
In ieder geval kop omhoog, van neerslachtig doen word het meestal ook niet beter.

Gr Peter
R4m0n_46
BerichtGeplaatst: 22-08-2012 13:11 Reageer met quote

Bij mij is het nu 7 maanden geleden. Moet zeggen dat het herstel echt voorspoedig is gegaan. Sta momenteel al weer op het voetbalveld volledig mee te trainen. Wedstrijden echter nog niet.

De verdikking blijft inderdaad wel duidelijk zichtbaar, net als het litteken bij mij. Moet zeggen dat als ik de pees meerdere dagen achter elkaar flink belast, ik nog wel last begin te krijgen.

Gr Ramon
oostenrijkse
BerichtGeplaatst: 13-09-2012 11:59 Reageer met quote

Op 1 april scheurde mijn rechterachillespees bij het skiën... ja, wat een aprilgrap ! Ik had koude voeten, mijn skischoen niet goed dicht en ja, bij een stomme val scheurde mijn pees. Ik sta per jaar zeker 100 dagen op de latten en toch gebeurde het... zo zie je maar. Maar wat een ingreep in mijn leven!! Ik woon in Oostenrijk en hier gaan ze nog niet zo snel opereren. De arts stelde conservatieve therapie voor... zou langer duren maar komt zeker goed, verzekerde hij mij! Ik had zo mijn twijfels, ik vroeg bedenktijd en las hier vele verhalen van lotgenoten. Maar weinigen zonder operatie... Toch besloot ik het advies op te volgen van de arts. En met succes! Nu 5,5 maanden verder ben ik terug mobiel, zij het nog wat onzeker maar ik denk al terug aan skiën komende winter Smile... Dus voor diegene die er over nadenken niet te opereren... ja, dit kan ook, al vergt het misschien wat meer tijd en voorzichtigheid... maar het kan echt wel! Ik hoop met mijn post hier diegene over de streep te trekken die ook twijfelen. Ik vond zo weinig info op het net wat mij kon helpen in het nemen van mijn beslissing...

Groeten vanuit Oostenrijk ( vandaag sneeuwval tot 1000 meter)
Korfbalster
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 20:50 Reageer met quote

Ook ik heb 4 wkn geleden mijn achillespees afgescheurd!
Nu in het gips gezet.. Soft gips.
Het ging goed tot 3 dagen geleden en ik een harde val heb gemaakt waarbij volle gewicht op m'n achillespees kwam!
Sindsdien heb ik ontzettend veel pijn aan m'n achillespees en de pijn verdwijnt niet meer, continu aanwezig! Weet iemand of dit kwaad kan?
Moet ik hier iets mee doen? Voor de val had ik geen pijn maar nu continu...

Alvast bedankt voor de reacties!
Voets
BerichtGeplaatst: 02-03-2013 21:57 Reageer met quote

afgelopen maandag achillespees afgescheurd tijdens sport. Stond stil en keek achterom of iemand mij op mijn kuit sloeg. Onderzoek leerde dat is afgescheurd en omdat de plek van scheuren moeilijk / niet te hechten is (overgang pees naar spier) is besloten mij 6 weken in gips te zetten. Spitsstand en iedere 2 weken opnieuw stand aanpassen.
Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met afgescheurde pees die zonder operatie aan elkaar groeit...? Blijf ik dan geen zwakke functie van de kuit overhouden? Fiets en ski graag maar twijfel of ik dat nog kan blijven doen als ik alle berichten lees. Begrijp wel dat het een langdurige kwestie gaat worden en therapie en discipline van oefeningen bepalend is.
ouideau
BerichtGeplaatst: 15-03-2013 9:46 Reageer met quote

Ik meld me hierbij ook aan bij de stakkers, zelfde verhaal als de meesten (volledige doorgescheurd na stevig afzetten), maar ook ik (net als Oostenrijkse en Voets) conservatieve behandeling. Mijn pees is hoog doorgescheurd en dan heeft opereren weinig zin. Is als het naaien van een biefstuk, daar ga je met touwen ook doorheen gaven ze als vergelijking. Ik moet 3x2 weken gips en het mag er begin april af.

Ik heb geen last van pijn, maar durf er niet op te staan dus ik doe alles met krukken. Wat overigens nog verbazingwekkend goed gaat! En overal krijg je voorrang alsof je een bejaarde met rollator bent. LOL gebeurt niet vaak dat je als 39 jarige overal voor mag kruipen met stokken.

Oh ja, en ik heb last van claustrofobische gevoelens in de avond, dan MOET ik mijn voet in een andere stand hebben (wat dus niet kan) en MOET het er af. Duurt een kwartier en dan heb ik wel lichet paniek, maar als ik het echt zat zou zijn gaat de schaar er in. Dat zal wel specifiek voor mij gelden en niet voor anderen, maar raar vond/vind ik het wel.

Over herstel weet ik nog niks, de folder zegt dat ik met 10 weken weer kan sporten, maar ik ben wel wat sceptisch na het lezen van deze berichten.

Voor Voets: volgens mij groeit ie niet naar elkaar, maar wordt de pees vervangen door bindweefsel, oftewel een soort litteken in plaats van een echte spier/pees. Werd mij ook niet echt verteld en kreeg ik na twee weken te horen bij gipswissel. En mij werd gezegd dat plotselinge kracht sporten niet handig meer zijn, oftewel geen tennis, squash en voetbal meer. Dan maar golf, fietsen en wandelen of zo.

Sterkte iedereen, als ik iets nieuws heb meld ik me.
ouideau
BerichtGeplaatst: 20-03-2013 9:42 Reageer met quote

Claustrofobische gevoel was maar 2 keer, is nu weg
Irvine
BerichtGeplaatst: 25-03-2013 0:58 Reageer met quote

Beste lotgenoten,

Tijd om mijn verhaal ook maar eens op papier te zetten. Maandag 24 februari 2013 op schaatsbaan is mijn achillespees doorgesneden. Een vallende schaatser raakte mij met zijn schaats schuin van achteren. In eerste instantie dacht ik dat het meeviel, maar belasten van de voet ging niet en al snel lag er een plasje bloed op het ijs.
Bij de EHBO op ijsbaan werd de wond afgedicht, waarna ik door een vriend naar het ziekenhuis ben gebracht.

In het ziekenhuis leek het mee te vallen, alleen een wond, de pees nog heel. Bij de derde keer de thompsontest (knijpen in de kuit) leek het alsof de laatste rafels van de pees losscheurde (auw..) Vervolgens gebeurde er niets meer na toen in mijn kuit genkepen werd... Mij voet bleef stil hangen...Conclusie: de achillespees is volledig door gescheurd..

Extra klote, ik stond op het punt om af te reizen naar de Himalaya om daar een poging te doen om de Mount Everest te beklimmen. Heel zuur dat alle moeite daarvoor voor niets is geweest...

In Utrecht kon ik op dat moment niet geopereerd worden. Daarna was het infectiegevaar ivm de wond te groot, waarna ik pas op 1 maart geopereerd kon worden.

Ondertussen had ik thuis ontwenningsverschijnselen door het accute stoppen met sporten. Van +10 uur naar 0 uur in de week = Ontwenningsverschijnselen. Zweetaanvallen hartkloppingen. Het is goed dat we thuis geen behang aan de muur hebben!

Na de operatie 6 weken gips, waarbij om de twee weken het gips wordt gewisseld, en de voet steeds een beetje rechter wordt gezet.
10 april 2013 het gips uit, om dan met het revalidatie traject te beginnen.

Ik hoop dat ik snel weer kan zwemmen. Heeft iemand hier ervaring mee? Fietsen en hardlopen gaat helaas nog lang duren..

Groeten
Irvine
ecvisser
BerichtGeplaatst: 10-04-2013 23:42 Reageer met quote

Hallo,

Net als zovelen van jullie heb ik ook mijn achillespees gescheurd. Ik heb echter de boodschap mee gekregen dat ik 10 weken in het gips moet. Ik heb al jullie verhalen gelezen,maar zie nergens 10 weken gips staan. Iemand enig idee waarom ik zo lang in het gips moet?

Groetjes Karin
Herman1
BerichtGeplaatst: 17-04-2013 17:08 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik heb vier weken geleden mijn achillespees doorgescheurd tijdens een tennistoernooi. De volgende dag ben ik geopereerd in het LUMC. Na twee weken in gipsverband met de voet in spitsstand, moest ik een week oefenen om de voet weer in 90 graden te krijgen d.m.v. trekken aan de voorvoet met een doek. Nu draag ik sinds een week een AchilloTrain. Ik kan er inmiddels redelijk op lopen en gelukkig geen krukken meer. Voordeel is ook dat de AchilloTrain s'nachts en met douchen af kan.

Ik vroeg mij af wanneer het zinvol is om met fysio te beginnen. Heeft iemand daar ervaring mee.

Wat betreft het verhaal van Karin, 10 weken gips lijkt me heel lang, zeker na een operatie. Misschien toch nog eens navragen.

m.vr.gr.

Herman
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Pagina 39 van 41  

Vorige  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring